Ege Postası
Geri

Banker Bilo Filmi gerçek oldu

Türk sinemasının efsane filmlerinden Banker Bilo İzmir'de gerçek oldu. Bir süredir İzmir'de yaşayan Suriyeli mülteciler insan tacirlerinin hedefi olurken, Yunanistan'a gitmek isterken kendilerini Uzundere'de buldular. Yunanistan'a niyet, Uzundere'ye kısmet!
Banker Bilo Filmi gerçek oldu
Haberler / Güncel
6 Eylül 2017 Çarşamba 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de yaşayan Suriyeli mülteciler, Yunanistan'a gitmek için anlaştıkları göçmen kaçakçıları tarafından dolandırıldı, Uzundere'ye bırakıldı.

İzmir'den Yunanistan'a uzanan umut yolculuğu bu sefer hüsranla sonuçlandı. Akıllara durgunluk veren olay Karabağlar ilçesinde patlak verdi. Göçmenleri "Sizi Yunanistan'a götüreceğiz" vaadi ile kandıran insan tacirleri, filmleri aratmayan bir dolandırıcılık hikayesinin altına imza attı.

İZMİR'DE YOK ARTIK DEDİRTEN OLAY

Türk sinemasının usta oyuncuları İlyas Salman ve Şener Şen’in oynadığı, efsane film Banker Bilo’daki kamyon kasası sahnesini aratmayan olay mültecilerin mağduriyetine yol açtı. Suriyeli mültecilerin umut yolculuğu daha başlamadan biterken, onlarca göçmen Yunanistan'a gitmek için anlaştıkları göçmen kaçakçıları tarafından dolandırıldı.

İNSAN TACİRLERİ TARAFINDAN DOLANDIRILDILAR

İçlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik Suriyeli mülteci grubu , verdikleri onca paraya karşın İzmir'in dışına bile çıkamadılar. Göçmen kaçakçılarına on binlerce lira veren mülteci aileler, gece boyu kamyon kasasında gezdirildi, sabah saatlerinde  de Yunanistan diye Karabağlar Uzundere'deki ormanlık alana bırakıldı.

KENDİLERİNİ ORMANDA BULDULAR!

Belediye işçilerinin bulduğu aileler yaşadıkları karşısında şaşkınlığa uğradı. İzmir'de olduklarını ve yurt dışına çıkamadıklarını da yine belediye çalışanlarından öğrendiler. İnsan tacirlerinin hedefi olan mülteci kafilesi adına yaşadıklarını anlatan Muhammed T., anlaştıkları tacirlerin kendilerine ormanlık alanda beklemelerini, diğer görevlilerin birazdan gelip gereken işlemleri yapacağını söylediklerini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası