Ege Postası
Geri

Baransu'nun Kocaoğlu iddiası ortalığı karıştırdı

Ergenekon ve Balyoz davaları süresince yazdıklarıyla ön plana çıkan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu köşesinde İzmir'le ilgili 'yok artık dedirten' bir iddiaya yer verdi. İddiaya göre Aziz Kocaoğlu araya aracı koyup AK parti'ye geçmek için mesaj göndermiş!...
Baransu'nun Kocaoğlu iddiası ortalığı karıştırdı
Haberler / Yerel Politika
14 Ağustos 2013 Çarşamba 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Son dönemin ismi en çok konuşulan gazetecilerinden biri olarak ön plana çıkan Mehmet Baransu, Ergenekon ve Balyoz davaları süresince yazdıklarının güvenilirliğini sorgulatacak bir köşe yazısına imza attı. yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir yarışıyla ilgili kulis bilgilerine yer veren Baransu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun AK Parti adayı olmak için talepte bulunduğunu öne sürdü. Baransu Kocaoğlu'nun bu talebini Anadolu Birliği Genel Başkanı Koç Ali Al aracılığıyla gönderdiğini savunduğu yazısında şunları söyledi.

ANKETLER BİNALİ YILDIRIM'I GÖSTERİYOR

İstanbul için farklı isimler gündeme gelse de en ciddi adaylardan biri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Görüştüğüm isimlerden biri “Binali Bey İstanbul’u istiyor ancak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kafasında kendisini İzmir’den aday göstermek var” dedi.
Binali Bey’le ilgili henüz bir karar verilmemiş. Nedeni ise yapılan bir anket. AK Parti’nin İzmir’de yaptırdığı bir ankete göre, Binali Yıldırım ismi İzmir’de seçimi kazandıracak. Bakan Yıldırım bu ankete göre CHP’nin önünde. Aziz Kocaoğlu’nun icraatları, İzmir’e yapılmayan yatırımlar CHP’ye seçim kaybettirecekmiş. Gezi olayları öncesi yapılan bu ankette Binali Yıldırım’ın isminin çıkması hem Erdoğan’ın hem de partinin henüz karar vermemesinde en temel etkenlerden biri olmuş.

GÖRÜŞME İZMİR’DE YAPILDI
İzmir’le ilgili ilginç bir bilgi daha öğrendim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre önce ilginç bir görüşme yaparak AK Parti’den seçime girmek istediğini partiye iletmiş. Görüşme İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşmiş. Yönetim Kurulu üyelerinden Nak Kargo’nun sahibi Koç Ali Al, görüşmeyi gerçekleştiren isim. Talep Kocaoğlu’ndan geldiği için henüz bir cevap verilmemiş.

BÜYÜKŞEHİR YALANLAMA İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Büyükşehir Belediyesi Mehmet Baransu'nun bu lginç iddiasının ardından harekete geçti. Görüşmenin yapıldığının savunulduğu İZTO Meclis toplantısına Kocaoğlu'nun gecikmeli katıldığı, hemen meclis salonuna geçmek zorunda kaldığı, konuşmasını yapıp, üyelerden gelen sorulara cevap vermesinin ardından hemen İZTO'dan ayrılarak Büyükşehir'e dönüş yaptığı öğrenildi. Kurmaylarıyla görüşen Kocaoğlu'nun Baransu'nun yazdıklarıyla ilgili yalanlama için hazırlık yaptığı öğrenildi.
TWİTTER MESAJLI YALANLAMA
Başkan Aziz Kocaoğlu, Mehmet Baransu'nun iddiasını kısa bir süre önce yaşama geçirdiği Twitter hesabı üzerinden, kısa ama net mesajıyla yalanladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası