Ege Postası
Geri

Barınacak yer bulamayan üniversitelilere CHP'den tam destek!

İzmir'de bir grup üniversite öğrencisi, yurt ve ev kiralarındaki fahiş fiyatları protesto etmek için Türkiye genelinde “Barınamıyoruz Hareketi” başlattı. Bu kapsamda İzmir'de de bazı öğrenciler Bornova ve Buca'da geceyi sokakta geçirdi. Gençlere CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da destek verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Kendi yurdunda yurtsuz kalan gençler.. Hiç merak etmeyin sarayları yurt, örtülü ödenekleri burs yapacağız" ifadelerini kullandı.
Barınacak yer bulamayan üniversitelilere CHP'den tam destek!
Haberler / Güncel
21 Eylül 2021 Salı 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - İstanbul ve Ankara’da artan yurt ve ev kiraları nedeniyle üniversitelilerin başlattığı “Barınamıyoruz Hareketi” eylemine İzmir'deki öğrenciler de katıldı.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bulunduğu Buca’da ve Ege Üniversitesi’nin bulunduğu Bornova’da üniversiteliler geceyi parkta, sokakta geçirdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da Buca’da Hasanağa Bahçesi’nde yurt ve ev kiralarını protesto eden gençlerin yanına giderek, onlara destek verdi. Polat’a CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da eşlik etti.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da, "Ülkemizde gençlerin yaşadığı yurt sorunu, yüksek kiralara karşın öğrenci kardeşlerimizin haklı taleplerini dile getirdikleri eylemlerinde yanlarındayız." açıklamasında bulundu.

Bornova'da ise "Çantalarımız yastık, bu gece sokakta yatacağız" diye öğrenciler geceyi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda geçirdi.

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Yücel, paylaşımında "Kendi yurdunda yurtsuz kalan gençler.. Hiç merak etmeyin sarayları yurt, örtülü ödenekleri burs yapacağız" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası