Oturum Başkanlığını Yargıtay Daire Başkanı Ömer Hicri Tuna'nın yaptığı konferansa, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi Başkanı Yargıç Ayşe Yeşim Akçelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Birben ve İzmir Barosu Üyesi Av. Meliha Yaman Yurdugül konuşmacı olarak katıldı. İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın hakları ve çocuk haklarının korunmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, İzmir Barosu'nun bu alanda yürüttüğü çalışmalarla Türkiye'de bilinirliğinin arttığını ve bünyesinde çalışan gönüllü avukatların farklı barolarda eğitim verecek duruma geldiklerini dile getirdi.
KADIN HAKLARI MERKEZİ'NE 3600 BAŞVURU
400'ün üzerinde gönüllü avukatla hizmet veren İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne kurulduğu 2011 yılından bu yana 3 bin 600 başvuru yapıldığını ifade eden Av. Aydın Özcan, bunların yanı sıra muhtarlarla, belediyelerle, okullarla birlikte, gerek çocuk hakları gerekse kadın hakları konusunda bilgilendirme çalışmaları düzenlediklerini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kısa mesajla, faksla ya da telefonla eşlerin boşanabileceğine ilişkin açıklamasına da tepki gösteren Av. Aydın Özcan, "Yasalardan kaynaklanan haklarımıza sahip çıkacağız, Medeni Kanunumuza, Anayasamıza, İş Hukukumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim yapmamız gereken Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden hareketle Cumhuriyet kazanımlarına sıkı sıkıya bağlanmaktır" dedi.
Yargıtay Daire Başkanı Ömer Hicri Tuna ise konferansın açılış konuşmasında toplumun itici gücü olan kadının çalışma hayatındaki yeri ne kadar artarsa ülkenin o kadar ileriye gideceğini ifade etti.