Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: Çözüm süreci sabote edilmek istendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşanan olayların ardından yıllardır çözülemeyen terörün bitirilmesi için yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu gösterileri kukla gibi parmaklarında oynatanların niyetinde çözüm...
Başbakan Erdoğan: Çözüm süreci sabote edilmek istendi
Haberler / Politika
21 Haziran 2013 Cuma 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşanan olayların ardından yıllardır çözülemeyen terörün bitirilmesi için yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu gösterileri kukla gibi parmaklarında oynatanların niyetinde çözüm sürecini sabote etmek var. Türkiye'de artık yıllardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, çatışma haberi gelmiyor. Bundan da rahatsız oldular. İnsanlar artık boşalan köylerine dönüyor. Cudi Dağı'nın eteklerinde piknik yapılıyor. 7 coğrafi bölge kucaklaşıyor. Bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. 30 yıldır devam eden terör, Türkiye'ye çok ağır faturalar ödeten terör artık sona eriyor. Bu olayları çıkarmak suretiyle çözüm sürecini başarısız kılmak istiyorlar.” dedi.

Başbakan Erdoğan, halka seslendiği miting alanındaki konuşmasında çözüm sürecinin sabote edilmesi ile ilgili uyarılar yaptıklarını hatırlatarak, bugün bunun gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan, polisin biber gazından rahatsız olanların polise silahla ateş ettiğini ve bunun kimse tarafından da konuşulmadığını vurgulayarak, “Eylem yapanların niyetleri belli. Türkiye üzerinde oynanan oyunların hedefi ve ne yapılmak istendiği ortada. Biz çözüm süreci için ne demiştik. Sabotajlar olabileceğini söylemiştik. Ama biz bunlara da aldanmayacağız. Bu oyunu da bozacağız. Akil İnsanlar 7 coğrafi bölgede çalışmalarını tamamladı. Raporları kendilerinden alacağız. Çarşamba günü bir araya gelerek bu raporları alıp inceleyeceğiz. Onları dinleyeceğiz. Ona göre de yolumuza devam edeceğiz. Sonra çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir. Kardeşliğimizi yücelterek Türkiye’yi büyülteceğiz.” şeklinde konuştu.

"ALEVİ KARDEŞLERİMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARDA CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ BAŞROLDE"

“Bir süredir Türkiye’de çok çirkin tahriklerle Alevi kardeşlerimizin üzerinde çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “CHP ne yazık ki bu oyunların başrolünde. Bu çirkin tahrikte CHP’nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor. Genel başkan dahil. Türkiye dışından bazı odaklar da rol alıyor. Alevi kardeşlerimize ve vatandaşlarıma samimiyetle sesleniyorum. Bu oyunlara, tuzaklara, tahriklere karşı dikkatli olun. Huzurumuzu, huzurunuzu, istikrarı, güven ortamını bozacak, kardeşliğimizi zedeleyecek ortamlara karşı dikkatli olun. Dersim olaylarına karşı bizim dönemimizde alakası olmadığı halde bir başbakan olarak özür beyanında bulunurken, CHP’li genel başkanı benim özürüm istikametinde değil, karşısında durdu. Güya kendisi Dersimli. O dönemi izlediniz m? Biliyor musunu? İyi bilmemiz gereken yeni acılar yaşatmak isteyenlerin oyunu ve tahriklerine gelmeyin. Tüm inanç grupları gibi Alevi kardeşlerimizin sorunlarına hassasiyetle eğildik. Eğilmeye de devam ediyoruz.”

Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının yaptığı çalışmayı hatırlatarak, “Alevi kardeşlerimizin temsilcileri ile görüşüldü. Sorun çözümü için güzel adımlar atıldı ve atılacak da. Türkiye hepimizin ortak vatanıdır. Bu bayrak, bu toprak hepimizindir. Geçmişte gelecekte hepimizindir. Partiyi kurduğumda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demiştik. Asla bu topraklar üzerinde ameliyat yaptırmayız dedik. Dik duracağız. Eğilmeyeceğiz. Bir olacağız. Beraber olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Hacı Bektaş 76 milyonun değeridir. Pir Sultan Abdal 76 milyonun ozanıdır. Çok çalışacağız. Birbirimize danışacağız, sorunları birlikte aşacağız. Bugüne kadar bizi çok incittiler üzdüler. Sabrettik sabrediyoruz. Biz kimsenin incinmesine müsaade etmeyeceğiz. Millet olarak bu oyun bozduk bozacağız.” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN’DAN BAYRAK UYARISI

Başbakan Erdoğan, yarın Samsun'da, diğer gün Erzurum'da olacağını hatırlatarak, “Şimdi benim sizden bir ricam var. Sincan'da başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz. Balkonlarımıza bayraklarımızı asacağız. Değerli kardeşlerim bayrak yasasına uyan bu bayrağımızdır. Üzerinde hiçbir unsur olmayacak.” çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda miting alanında bulunan vatandaşlara eşi Emine Erdoğan ile birlikte karanfil attı. Miting alanından ayrılırken bazı vatandaşlarla da sohbet etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası