Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan İzmir teşkilatı ile buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir Teşkilatı ile bir araya geldi. İzmir Teşkilatına önemli mesajlar veren Başbakan Erdoğan, 2014 yerel seçimleri için seçim taktiği de verdi.Başbakan Erdoğan, “ Futbolda iki taktik vardır. Alan markajı diğeri adam adama markaj.Siyasette adam adama markaj yapmamız gerek. Gerek ana kademe gerek kadın kolları ve gençlik kolları kapı kapı dolaşarak hizmetleri anlatsın” dedi. Başbakan Erdoğan teşkilat mensuplarından, ‘Biz yaparız ama oy vermezler’ diye düşünmemelerini ve adaylar açıklandıktan sonrada ‘İstemediğim aday oldu ben yokum’ dememelerini istedi.Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP’yi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de hedef aldı.
Başbakan Erdoğan İzmir teşkilatı ile buluştu
Haberler / İzmir
30 Ekim 2013 Çarşamba 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5’inci İzmir İktisat Kongresi’nin açılış organizasyonu sonrası Balçova Kaya Termal Otel’de AK Parti İzmir Teşkilatı ile bir araya geldi.Teşkilat buluşması adı altında gerçekleşen yemeğe AK Parti İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.Salona giriş öncesi AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın eşi Serpil Akay, Başbakan’a çiçek verdi. Başbakan Erdoğan, salon girişinde il yöneticileri ve milletvekillerinden oluşan grupla tek tek tokalaşırken, AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve AK Parti İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci’yle sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

TEŞKİLATA SEÇİM MESAJLARI
Başbakan Erdoğan, AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen bin kişilik yemekte İzmir teşkilatına yerel seçime yönelik önemli mesajlar verdi. Başbakan’ın konuşması sırasında salonda bulunan gençlik kolları yöneticileri ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Gençlik seninle gurur duyuyor’ sloganları attı.

“HERKESE EŞİTİZ”
Ülke için çok önemli hizmetlerin açılışlarını yaptıklarını ancak belli bir kesimin hizmet coşkusunu paylaşamadığını üzülerek gördüklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu günden beri Türkiye partisi olduğunu herkese eşit baktığını ifade etti.

MUHALEFET PARTİLİLERİNİ HEDEF ALDI
Konuşmasını muhalefet partililerine yüklenerek sürdüren Başbakan Erdoğan, “ Parti yönetimleri dar bir kesime hitap ederken biz ülkeyi topyekün kucakladık. Bazı partilerin tabanında oluşan sorunları ülke sorunu gibi görüyoruz. CHP’nin seviyesiz bir yönetime sahip olmasına CHP tabanı adına da üzülüyoruz.MHP’nin ağzı bozuk küfürbaz bir yönetime sahip olmasına MHP tabanı adına üzülüyoruz. BDP’nin bu kadar ayrıştırıcı olmasına BDP seçmeni adına kaygıyla bakıyoruz.Her türlü beceriksizliği vizyonsuzluğu bu parti yönetimleri ideolojiyle kutuplaştırarak örtmeye çalışıyor” dedi.

“BAŞÖRTÜSÜ NASIL SİYASİ SİMGE OLABİLİR'”

“Meclis’te türban” tartışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ana muhalefetin bir temsilcisi başörtüsü ile ilgili ‘bu siyasi simgedir’ diyor. Başörtüsü nasıl siyasi simge olabilir. Başörtüsü şu anda bizim dinimizin gereklerinden birisidir. Fakat cehalet çok kötü bir şey. Dinimizin böyle emrinin olduğunu bilmeyecek kadar cahil. Bu adam milletvekili oluyor ve geliyor, parlamento kürsüsünde ya da partisinin binasında bunu söyleyebiliyor. Biz ise şunu söylüyoruz; bu ülkede başörtülü olan da başı açık olan da hepsi bizim kardeşimiz, el ele bu insanlar birlikte yürüsünler. Kimsenin özgürlük alanına müdahale etmeyelim. Kendi inançlarına göre istediği gibi yaşasın. Kamunun kendisine verilen hakları başı açık kardeşim de kapalı kardeşim de kullanabilsin. Yeri geliyor çarşaf giymiş bir kardeşime rozet takıyorlar, ama bir grup da geliyor otobüsten atıyorlar, bunları yaşadık. İşte istismar budur; hem rozeti takarsın, hem otobüsten atarsın. Biz insanımızı olduğu gibi kabul ediyoruz. Biz bir şeye inanıyoruz; Parlamento’da, içtüzükte buna mani hiçbir şey yok. Bu kardeşlerimizin bu konudaki kararlarıyla ilgili olarak, buna herkesin saygı duyması gerekir. Bunlar 657’ya tabi memur da değil, bunlar millet tarafından seçilmiş, milletin Parlamento’daki temsilcisidir. Bunların tasarrufuna müdahale etmek Parlamentoya da inançlara da saygısızlıktır. Biz teşkilat olarak, Parlamento’daki grubumuz olarak bu kardeşlerimizin orada teline asla zarar asla getirmeyiz. Gereği neyse onu yaparız. Kaldı ki ben CHP grubunun da bu ifadelerle aynı şekilde davranmayacağına inanıyorum ve parlamentodaki bu arkadaşlarına da aldıkları karar sebebiyle saygı duyacaklarına inanıyorum.”

KOCAOLU’NA ‘SU’ GÖNDERMESİ
Konuşmasını İzmir özelinde sürdüren Başbakan Erdoğan, İzmir’in hak etmediği bir ihmale maruz kaldığını belirttikten sonra şöyle devam etti; “ Metro yarım kalmıştı. Biz Bakanımıza dedik ki; Bu işi hemen ele alın. Birlikte bitirin.İzmir metroya kavuşsun’ Daha sonra geldik açılışını yaptık. İzmir şuanda Dünyada ve Türkiye’de çok ileri bir konumda değil. Buranın su konusunu Büyükşehir Belediyesi kendisi çözmesi gerek. DSİ olarak suyu biz getirdik.Bende belediye başkanlığı yaptım. Bana hükümet su konusunda destek vermedi. Istıranca Dağları’nı delerek su getirdik İstanbul’a…Hükümet ‘paran var mı yok mu’ diye de sormadı elini de uzatmadı. Dönemin Başbakanına durumu ilettim, ‘Sen yaparsın’ dedi. Yaptık. İstanbul’u CHP yönetiminden almıştık. Borçla aldık. Yatırım yaptık borçların yarısını ödedik. O günden bugüne İstanbul’da aynı zihniyet iktidar”

“BELEDİYECİLİKTE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM GEREK”
“İzmir’de de zihinsel bir dönüşüm belediyecilikte gerek” diyen Başbakan Erdoğan, “ İzmir’in bu halini söylediğimizde birileri Cumhuriyet, bayram şehitlerimiz gibi ortak değerlerimizi istismar ederek beceriksizliklerini örtüyor. Bugün gördüm.İzmir bayraklarla donatılmış. Bu memnuniyet verici. Temenni ediyorum ki o bayrağın ruhunu hep birlikte kavrayalım. Cumhuriyetçi olmak bu şehri geri kalmışlığa mahkum etmek midir. Cumhuriyetçi olmak bu ülkenin Başbakanına hakaret etmek midir” dedi.

“MANZARANIN MİMARI TABAN DEĞİL YÖNETİCİLER”
Zor durumu iyi analiz etmek zorunda oldukları mesajını veren Başbakan Erdoğan, “ Marmaray’ı açarken sokaklarda çatışmaya yöneltilen küçük kitle içimizi sızlattı.İçler acısı manzaranın mimarı AK Parti değildir. Muhalefet partilerinin tabanları değildir. Partilerin yöneticileridir” diye konuştu.

TEŞKİKATA MESAJLAR
İzmir teşkilatının sorumluluğunun büyük olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, “hizmet hareketinin içine alamadığımız her bir kardeşimizin vebali üzerimizdedir. Bizim ısrarla birleştirici olmamız gerek. Özellikle İzmir’de ideolojinin istismarın egemenliğini kırmamız gerek. Türkiye genelinde de olduğu gibi İzmir’de yaptıklarımız siyaset dilimizi şekillendirecektir. Israrla projelerimizi anlatmaya ve hayata geçirmeye devam edeceğiz.Karalamaya ihtiyacımız yok. Sadece yaptıklarımız anlatalım. Tüneli anlatalım. Çandarlı’yı anlatalım. Yaptığımız okulları toplu konutları anlatalım… İzmir’e yaptığımız merkezi hükümet yatırımları çok. ÜNİVERSİAD gerçekleşti…Belediye altında boğuluyordu organizasyonun biz devreye girdik yaptık ve başardık.Belediyeye kalmış olsaydı Dünya’ya rezil olacaktık” ifadelerini kullandı.

“OY VERMEZLER DİYE DÜŞÜNMEYİN”
Teşkilata önemli mesajlar vermeyi sürdüren Başbakan Erdoğan, ‘Biz yaparız ama oy vermezler’ diye düşünmeyin.Hiç önemli değil ama böyle düşünmeyin. Bizim vazifemiz iktidar olarak hizmet yapmak.Bugün olmazsa yarın mutlaka hak yerini bulacaktır. İzmir’de ciddi projeler gerçekleştiriyoruz. Bölge hastanesi, havalimanı…Bunları gören göz şunu düşünmesi gerekmez mi.’Burayı kim yaptı, hangi iktidar yaptı’” dedi.

35 PROJE RAPORU
İzmir’e 2011 seçimleri öncesi 35 proje sözü verdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “ Metro,Çandarlı limanı, körfez dönüşümü, köprüler, otoyollar….35 projeden 17‘sinin yatırımına başladık. 8 proje ihale ve kamulaştırma şamasında. Bizzat bende ilgileniyorum projelerle. İzmir çalışanla ,yan gelip yatanı gerçek cumhuriyetçiyle istismar edeni görmesi için sabırlı ve kardeşçe anlatmaya devam edin. Et tekraru ahsen velev kane yüz seksen. Yani tekrar yüz seksen kez de olsa iyidir.Biz anlatalım takdir İzmirli’nin…” diye konuştu.

SEÇİM TAKTİĞİ: ADAM ADAMA MARKAJ
İzmir teşkilatına yürekten güvendiğini belirten Başbakan Erdoğan, son seçimde İzmir’de CHP ve AK PArti arasındaki puan farkının 7 olduğunu hatırlattıktan sonra şunları söyledi; “Çok mesafe aldık. İsimler büyük rol oynayacak. Temayül yoklaması yapıldı İzmir’de…Bu hafta sonu gibi çalışacaklar.Üst kurulun önüne gelecek sonuçlar… Ön yoklamadır bu nihai belirleyici değildir. Nihai belirli olacağı yerlerde olacaktır. Olmayan yerlerde kamu yoklamasına da gideceğiz. 12 Haziran’daki başarıyı 30 Mart’ta daha yukarılara çıkaracağınızı biliyorum.Sizlerden beklentim şudur;Futbolda iki taktik vardır. Alan markajı diğeri adam adama markaj. Biz siyasette adam adama markaj yapmamız gerek. Gerek ana kademe gerek kadın kolları ve gençlik kolları kapı kapı dolaşarak hizmetleri anlatsın.Sandık müşahitlerimiz listeleri alacak çalışacak. Görev dağılımı yapılacak. Seçmen vatandaşlara hizmetlerimiz anlatılacak. Hazırlanan broşürler dağıtılacak. 5 ayı iyi değerlendirmemiz gerek” dedi.

‘BEN YOKUM’ DEMEYİN
Adaylar açıklandıktan sonra ‘İstemediğim aday oldu ben yokum’ anlayışına karşı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “ Bu düşünce partimizin içinde olmaması lazım.En ideal isimler için kılı kırk yaracağız. Bizim de hata payımız vardır. Ama samimiyetle atılan adımdaki hata payıdır bu. İzmir’in adaylarını da fazla geciktirmeden Kasım sonuna doğru açıklama gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.

AKAY:LAF DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;“Hükümetimiz tarafından İzmir’e önemli yatırımlar yapıldı. İzmir’de laf değil iş üreten eser siyaseti yapan kadroyuz. Teşkilatın uyumu kardeşliği birlik ve beraberliği asla zedelenmeyecek. Bu kadro inançla çalışmaya devam edecektir.İzmir’in hak ettiği yerel yönetime kavuşmasını istismar siyaseti devrinin kapatın hizmet devrinin açılmasını sağlayacağız. Teşkilatın enerjisiyle inancıyla Büyükşehir Belediyesini ve 30 ilçe belediyesini AK ellerle tanıştıracağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar oy oranlarını üçe katladıklarını adım adım hedefe ilerlediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Efes Kongre Merkezi’nin açılışı için Kuşadası’na geçti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası