Ege Postası
Geri

Başbakan Rizeli vatandaşlara seslendi

Başbakan Rize'li vatandaşlara seslendi.
Başbakan Rizeli vatandaşlara seslendi
Haberler / Politika
26 Ağustos 2013 Pazartesi 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RİZE- İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Üniversitemizin uluslararası kaliteye ulaşmasının çalışmasını yapıyoruz. Dün 500’e yakın Rizeli geçmişinden bugüne, değişik alanlarda faaliyet gösteren hemşerilerimiz, hatta hemşeri olmayan kardeşlerimiz bu toplantıya katıldılar.

Artık Rizespor birinci ligde oynuyor. Şimdi sadece futbolda kalmayacak. İnşallah basketbol, kano, yüzme. Bütün bunlarla birlikte inanıyorum ki Rize’nin gençliği kötü alışkanlıkların sahibi olmayacak.
Tabi Rize üniversiteler arasında da, başarı grafiğini önümüzdeki yıllarda artıracak. Anadolu liseleriyle, fen liseleriyle, Anadolu imam hatiplerle çok daha iyi bir duruma gelecek.

Olağanüstü bir durumdan geçiyoruz dedim. İşte bir tarafta Suriye, bir tarafta Mısır. Suriye’de 100 bini aşkın insan öldürüldü. Dünya nered? BM Güvenlik Konseyi nered? Sesi çıkmıyor. Biz konuştuğumuz zaman diyorlar ki, sana mı kaldı yahu, sen niye konuşuyorsu? Ben milletim adına konuşuyorum. Çünkü bunlar benim milletimin hemşerilerinin ne düşündüğünden bunların haberi yok. Biz ise halkımızın nabzını tutarak geleceğe yürüyoruz. Biz sizin içinizden çıktık. Bizim rotamızı siz çizdiniz. Ve siz böyle söylediğiniz için biz böyle söylüyoruz.
Siz Suriye’deki öldürülen kardeşlerinizin derdine derman olmak için bize yürü dediniz. Biz yürüyoruz. Biz katil Esad’ın yanında mı olacaktı? Biz onun yandaşlarının yanında mı olacaktı? Çünkü biz şuna inanıyorduk. Dünyada bir kişinin ölümüne rıza göstermek tüm insanlığın ölümüne rıza göstermek gibidir. Onun için çok çalışacağız. İşte o sabileri gördük, yavruları gördük. Kimyasal silahlarla öldürdüler. Bunların vücutlarında bir tane mermi izi yoktu, kan yoktu. Ama bunlar kimyasal silahlarla şehit edilmişlerdi. Buna rıza göstermek mümkün m? Bakın biz başından itibaren kapılarımızı Suriyeli kardeşlerimize açtık. Şu ana kadar iki milyar dolar harcama yaptık. İki yüz bin kişi o çadır kentlerde. Üç yüz bin kişi ülkemizin değişik yerlerinde.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası