Ege Postası
Geri

Başbakan eski Yardımcısı Pakdemirli kazada ağır yaralandı

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde kendi üretimi olan zeytin toplama ekipmanı tanıtırken, başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralanan ANAP dönemi Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli, tekrar beyin kanaması geçirince, ikinci kez ameliyata alındı. Operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Pakdemirli'nin 72 saat boyunca uyutulacağı kaydedildi.
Başbakan eski Yardımcısı Pakdemirli kazada ağır yaralandı
Haberler / 3. Sayfa
22 Ekim 2015 Perşembe 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESKİ Başbakan Yardımcısı  Ekrem Pakdemirli, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralandı.
Makine Mühendisi olan, ANAP dönemi Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan 76 yaşındaki Ekrem Pakdemirli, kendi üretimi traktör ekipmanı zeytin toplama aparatının tanıtımı için dün Akhisarlı zeytincilerle bir arayla geldi.
Arazide aparatın tanıtımını yaptığı anda, Pakdemirli’nin başına, traktörün ’bom’ denilen kaldıracı aparatı çarptı. Ağır yaralanan Pakdemirli, ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ilk müdahalenin ardından CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edildi.


Bugün tekrar beyin kanaması geçiren Pakdemirli, burada ikinci kez ameliyata alındı. Nörorşirüji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Selçuki'nin gerçekleştirdiği operasyon sonrası Pakdemirli, yoğun bakım servisine alındı. 

AMELİYAT BAŞARILI
CBÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Topçu, dünkü operasyonda durdurulan beyin kanamasının bugün tekrar başladığını, bu yüzden Pakdemirli'nin ameliyata alındığını, ameliyatın başarı geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Topçu, Pakdemirli'nin 72 saat boyunca Anestezi Yoğun Bakımda gözlem altında kalacağını ve uyutulacağını belirtti.




"BİR SÜRE UYUTACAĞIZ"
Pakdemirli'nin sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklama yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Aydın, "Hastamıza Akhisar'da yapılan acil cerrahi müdahale son derece yararlı olmuş görünüyor ama tablo ağır, cerrahi tedavi müdahale tamamlanmıştır. Şu an yoğun bakım ünitemizde tıbbi tedavisi sürdürülmektedir. Beyni dinlendirmek için hastamızı bir süre uyutacağız. Şu an için kesin bir şey söylemek çok zor. Tıbbi tedavisi için yoğun bakım ünitemizde sürdürülecektir" diye konuştu.



"DUA EDECEĞİZ, ÇOK ÜZÜLDÜK"
Pakdemirli'nin ziyaretine gelen Vali Erdoğan Bektaş ise "Yapılması gereken her şey yapılmış. Hasta uyutuluyor. Bu saatten sonra beklemek düşüyor. Dua edeceğiz. Çok üzüldük" ifadesini kullandı.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de Pakdemirli'yi ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Pakdemirli'nin oğlu CBÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de yakınlarıyla hastanede bekledi.





OĞLU HASTANEYE KOŞTU
Celal Bayar Üniversitesi'nin bir önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, zeytin toplama ekipmanın tanıtımı için gittiği Akhisar'da başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu yaralanan babası Ekrem Pakdemirli'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye geldi. Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca ile görüştü.

HAYATİ TEHLİKE SÜRÜYOR
Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye bilgi verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Başhekim Karaca, "Olay bize iş kazası olarak geldi. Beyin kanaması olduğunu belirledik. Şu an ameliyatta. Hayati tehlikesi sürüyor" dedi.

İKİ KEZ TRAFİK KAZASI ATLATMIŞTI
Ekrem Pakdemirli, 1999 yılında Balıkesir çevreyolunda, 2011'de de İzmir-Aydın Otoyolu'nda, İzmir'in Buca İlçesi yakınlarında iki ayrı trafik kazası geçirmiş ve hafif yaralanmıştı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası