Ege Postası
Geri

Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama
Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama
Haberler / Politika
19 Temmuz 2016 Salı 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Ankara'daki hareketlilik devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme dün açıklandığı gibi saat 10.00'da başladı. 

Görüşme sonrası Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

İlk olarak söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ciddi bir travma yaşadı toplum. Süratle normalleşmemiz gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ardından Bahçeli'yle görüştü

KILIÇDAROĞLU: TOPLUM CİDDİ BİR TRAVMA YAŞADI

Darbe girişimi nedeniyle toplumun ciddi bir travma yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan'a endişelerimi aktardım" diyerek olası şiddet olaylarının önüne geçilmesi gerektiğini anlattı:

"Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz." 

Başbakan Binali Yıldırım ise, "Ben de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün kendisine bilgi verdim ve tabi darbe ile ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır" dedi.

'HUKUK DIŞINDA HAREKET EDEN OLURSA ÜZERİNE GİDİLECEK'

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir.

Hiç kimse fiziki şiddetle karşılık vermek, intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Sonunda millet kazanmıştır. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası