Ege Postası
Geri

Başkan Aksoy, Yörüklerle buluşacak

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Çaltı Köyünde Hıdırellez gününde Yörüklerle bir araya gelecek. Menemen Belediyesi’nin öncülüğünde ve Çaltı Köyü Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırlayacağı ‘Hıdırellez Ve Yörük Şenliği’ 5 Mayıs Pazar günü Çaltı Köyü’nde gerçekleşecek.
Başkan Aksoy, Yörüklerle buluşacak
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2019 Cumartesi 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şenlik; sabah saat 10:00’da başlayarak gün boyu sürecek. Yine bir yörük kızı olan Tuğçe Kamalı’nın sunuculuğunu yapacağı şenlikteki program ise şu şekilde;
-Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Klübü Derneğinin Şampiyon EFELERİ ve KIZ Halk oyunları Ekibi birbirinden güzel zeybek oyunlarıyla bizlerle olacak.

-Torbalı,Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneğinin Kız Halk oyunları ekibi birbirinden güzel yöresel oyunlarıyla sizleri eskilere götürecek.

-Tek kişilik dev ekip ,Doğa köylü Mehmet KURT EFE hissederek oynadığı ,birbirinden güzel zeybek oyunlarıyla sizleri kendinizden geçirecek.

-Menemenin gururu, küçük Efemiz Kazım Zeybek ŞENOL oynarken devleştiği zeybek oyunlarıyla sizleri adeta büyüleyecek.

-Yeni bir ses, yeni bir soluk Menemenin zarif kızı Arzu MUMCU birbirinden güzel eserlerini seslendirecek..

-Türk Halk Müziğinin Değerli sesi Özay Gönlüm’ün ,Mektuplarını okuyan tek ses Feyzi ÖNDER kendine has tarzıyla eserlerini seslendirecek.

-Türk Halk Müziğinin kadife sesli sanatçısı ve gerçek bir Yörük kızı Zeynep İLHAN birbirinden güzel Türkülerini sizin için seslendirecek.

-Ve olmazsa olmazımız ‘’KEŞKEK’’
Odun Ateşinde pişirilen Yöresel yemeğimiz keşkeğe doyacak ve bu tadı asla unutamayacaksınız...

Kısacası 5 Mayıs Pazar Günü, Çaltı köyünde temiz havada kurulacak köy pazarından köyümüzde yetişen organik ürünlerden satın alabilecek..

Türküye, zeybeğe ve keşkeğe doyacaksınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası