Ege Postası
Geri

Başkan Aksoy'dan TV 35'te çarpıcı mesajlar: Belediyenin rantını yiyenlerle mücadelemiz bitmeyecek

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, TV 35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programının konuğu oldu.Başkan Aksoy, "Belediyenin sırtından para kazanan, rantını yiyenlerle mücadelem bitmedi. Bitmeyecek. Geçmişte bu rantı yiyen çevreler vardı. Onların beni sevmesini elbette bekleyemem. O mücadelemiz bitene kadar devam edecek” dedi. Aksoy ayrıca çok önemli kongre mesajı verdi. Aksoy, "4 arkadaşımız var adaylığını açıklamış. Dördüyle de konuştum. Uzlaşırsanız güzel olur ya da kol kola girin kol kola çıkın kazanan CHP, Menemen, demokrasi olsun dedik. Ben dördüyle de çalışırım" dedi. Başkan Aksoy'dan TV 35'te çarpıcı açıklamalar
Başkan Aksoy'dan TV 35'te çarpıcı mesajlar: Belediyenin rantını yiyenlerle mücadelemiz bitmeyecek
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Aralık 2019 Pazartesi 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Mehmet Ali Deniz’in sunduğu programda dokuz aylık görev süresini değerlendirip hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri anlatan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen’in varoş, banliyö algısını tersine çevirecekleri sözünü verdi.

CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, geçmiş dönem belediye başkan ve yönetimi hakkında partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan onay alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Menemen hep varoş, banliyö gördüler ancak

Başkan Serdar Aksoy, “Menemen’e dışarıdan bakan İzmirli, Menemen’i hep varoş, banliyö olarak gördüler. Biz bu algıyı değiştiriyoruz şimdi artık. Göç alıyorsunuz, demografik yapı değişiyor. Dinamik bir insan aksımız var. Dinamizm var  Menemen’de. Bu iç göçten kaynaklı dinamizmi hizmete kanalize edebilirsek o zaman ilçemiz çok farklı bir noktaya gelecek. Göç alan kentlerde mutlaka alt yapı, üst yapı sıkıntısı olur. Menemen’de sosyal alanlarımız çok az. Arttıracağız. Sosyalleşmesi gerekiyor insanların. 15 yıl boyunca bu sosyalleşme alanlarını kaybetmiş Menemen. Kışın Karşıyaka’ya, yazın Foça’ya gidiyor boş vaktini geçirmek için. Biz bunu tersine çevireceğiz” dedi.

Spor kulübü finanse ediliyorsa hırsızlık vardır

Bir belediyenin profesyonel bir spor kulübünü finanse edemeyeceğini, etmesi durumunda orada bir hırsızlık, rant olduğunu kaydeden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Bir spor kulübüne hizmet etmek o kente hizmet etmek değildir. Hangi kentte belediye bir spor kulübünü finanse ediyorsa bilin ki orada hırsızlık vardır. Kim yapıyorsa yapsın. Orada rant, hırsızlık dönüyordur. Rantı oraya aktarma vardır. Bütün siyasi partiler için söylüyorum bunu. Spor kulübünü finanse edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Belediyenin rantını yiyenlerle mücadelemiz bitmeyecek

Geçmiş dönem yönetimi ve anlayışıyla mücadeleyi sürdüreceğini de belirten Başkan Aksoy, “Esnaflar dahil tüm kesimlerle aramız iyi. Yedi düvelle barışığız. Belediyenin sırtından para kazanan, rantını yiyenlerle mücadelem bitmedi. Bitmeyecek. O mücadele sonuna kadar devam edecek. Geçmişte bu rantı yiyen çevreler vardı. Onların beni sevmesini elbette bekleyemem. O mücadelemiz bitene kadar devam edecek” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Serdar Aksoy: Çok çabuk geçti dokuz ay. Seçimlerden sonra nasıl bir Menemen teslim aldığımızı tüm İzmir ve Menemenliler biliyor. Bu sekiz ve dokuz aylık sürede sıkıntılı bir belediye teslim almamıza karşın dört tane açılış yaptık. Proje üretmenin üzerinden gidiyoruz. Menemen projeye ve hizmete aç. Menemen ve Torbalı hızla büyüyor. Ciddi anlamda göç de alıyoruz. 30 ilçe arasında sekizinci büyük ilçeyiz.

Menemen Belediyesi hizmet üretiyor

Sekiz ay içinde kadın dayanışma merkezi, kreş, sevgi yolu, şiir sokak açılışlarını yaptık. Sokak kütüphanelerini yapıyoruz. Emiralem’de engelsiz yaşam merkezini açtık. Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri. Tarım ve hayvancılık kooperatifi kurduk. Kara kılçık buğdayı ektik. Menemen Belediyesi hizmet üretiyor.

Menemen 15 yıl boyunca sosyalleşme alanlarını kaybetmiş

Menemen’e dışarıdan bakan İzmirli, Menemen’i hep varoş, banliyö olarak gördüler. Biz bu algıyı değiştiriyoruz şimdi artık. Göç alıyorsunuz, demografik yapı değişiyor. Dinamik bir insan aksımız var. Dinamizm var  Menemen’de. Bu iç göçten kaynaklı dinamizmi hizmete kanalize edebilirsek o zaman ilçemiz çok farklı bir noktaya gelecek. Göç alan kentlerde mutlaka alt yapı, üst yapı sıkıntısı olur. Menemen’de sosyal alanlarımız çok az. Arttıracağız. Sosyalleşmesi gerekiyor insanların. 15 yıl boyunca bu sosyalleşme alanlarını kaybetmiş Menemen. Kışın Karşıyaka’ya, yazın Foça’ya gidiyor boş vaktini geçirmek için. Biz bunu tersine çevireceğiz. Boş vaktini burada harca istiyoruz. Şiir Sokak açılınca Aliağa’dan bile gelenler oldu mesela.

Kadınlar için kreş ve merkezler açıyoruz

İyiyi sunarsanız insanlar daha iyisini ister tabi. Son kertede ben şu işi yaptım deyip seçim kazanma dönemi Menemen’de tamamen bitti. Bizden slogan siyaseti değil hizmet siyaseti istiyor Menemenli. Pak alanları, yeni caddeleriyle olan mantığı tamamen değiştirebilirsiniz. Kadın sığınma evi değil kadın dayanışma merkezini açtık. Kadının sosyal hayat içinde var olması noktasında önündeki engelleri kaldırmak istedik. İki tane daha aynı merkezden geliyor. Bununla birlikte mutlaka kreş de yapıyoruz. Kadın çocuğunu kreşe bıraksın, üretimin içinde olsun katma değer yaratsın.

Kolay bir seçim değildi

Yüzde 53 üzeri oy beklentimiz vardı. 3-4 puan eksik aldık. Genel siyaset değişti. Türkiye bir şekilde iki kutba ayrıldı diyebiliriz. İki kutup var. Ak parti ve CHP’mizin başını çektiği kutup. Bu yerel siyasete de yansıdı. Bir kısım medyada sürekli beni ve Tunç Soyer başkanımızı hedef tahtasına koymaya çalıştı. Sadece karalama kampanyaları yürütüldü. Eşime dahi saldırı oldu. Menemen siyasetinde olmayan bir şeyi yaşadık. Yaşatanlar belli. Kimlerin yaşattığı belli. Bizim aday gösterilmemizden dolayı önceki yönetimin açık ve aleni şekilde ihaneti sözkonusu. İlçe örgütü ve Menemen halkıyla birlikte ve diğer siyasi parti paydaşlarımızla dimdik ayakta durduk. Kolay bir seçim değildi. Karşınızda bir ekonomik güç vardı. Biz o cendereden çıkmasını bildik, o cerahı patlatmayı bildik. Bir sonraki dönemde çok daha yüksek oy alacağız. Çünkü biz proje yapıyoruz.

22 tane yeni çöp kamyonu aldık 

31 Mart seçimleri bitti. Yeni bir dönem açıldı. Ezberler bozuldu. Yeni yönetim geldi. İnsanlarda ne olacak beklentisi vardı. Menemenli belediye ile yatar belediye ile kalkar. İlçenin karakteri bu şekildedir. Siyasi kimliğimizin üzerine belediye başkanlığını koyduk. Menemen’in belediye başkanıyız ve tüm kesimlere hitap etme zorunluluğumuz var. Bu mahalle verdi bu mahalle vermediyle olmaz bu iş. Hizmeti her yere veriyoruz. Çöp dağları oluşmuştu ilçemizde. Seçim öncesinde toplanmayan çöp dağları. 22 tane yeni araç kiraladık. Çöp kamyonu yolların kıyısını süpüren aletler dahil olmak üzere. Bunlarda kadın emekçilerimiz ağırlıklı çalışıyor.

Anaokulu bile yapıyoruz

Çöp konteynırlarının giydirmelerini yaptık. Güzel görünsün istedik. Sokak kütüphaneleri yapıyoruz. Doğa köyde anaokulu yapıyoruz. Bize düşen bir iş değil ama biz yapıyoruz. MEB’e bağlı, yıktık yeniden buraya bir anaokulu yapıyoruz.

Belediyenin rantını yiyenlerle mücadelem bitmedi

Esnaflar dahil tüm kesimlerle aramız iyi. Yedi düvelle barışığız. Belediyenin sırtından para kazanan, rantını yiyenlerle mücadelem bitmedi ama. Bitmeyecek. O mücadele sonuna kadar devam edecek. Geçmişte bu rantı yiyen çevreler vardı. Onların beni sevmesini elbette bekleyememem. O mücadelemiz bitene kadar devam edecek.

Üretici Pazar yerimizi açacağız

Üretici Pazar yeri projemiz var. Bu projemize büyük ihtimalle bir hafta on gün içinde başlıyoruz. Merdivenli Pazar yerimiz var. Burası şu an atıl, içinde tiner içenlerin olduğu bir alan haline gelmiş. Buradaki dükkanlarımızın tamamını yıkıp burayı olduğu gibi üretici Pazar yerine dönüştüreceğiz. Köylü 365 gün gelip ürettiğini satsın istiyoruz. Ne üretiyorsa onu satacak. Kadınlarımız el emeğini satsın istiyoruz. Yıkım kararını aldık, yazılarımız yazıldı, bundan sonrası yıkım ve başlangıç.

Üst geçit bir buçuk ay içerisinde açılacak

Diğer projemiz, Çanakkale asfaltı üzerinden Kasımpaşa köprüsü vardır. Burada 45 yıl önce yapılmış bir üst geçit vardı. Yıkıldı yıkılacak dediğimiz bir köprü bu. Normalde büyükşehir veya karayolları yapar. Ama biz üstlendik yapımını. Allah korusun çökse, muhatap belediyedir. Numunelerini aldık, burası artık kağıt gibi. Tamamen riskli bir köprü. Bu köprüyü yıktık, kaldırdık. Yerine modern, çağdaş, asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yapımına başladık. Bir buçuk ay içerisinde buranın da açılışını yapacağız.

Perşembe pazarının adı Halil Alkaya Pazaryeri olacak

Menemenin kadim Perşembe pazarı var. Giderayak ihale yapıldı. Bu Pazar yerinin sadece kabasının maliyeti 17 milyon lira. Ne çevre düzenlemesi, otoparkı ince hiç birşey yok. Biz bu ihaleyi bir süre izledik. Neler yapabilirize baktık. Biz şu anda bu Pazar yerini ihalesini iptal edersek bundan biz müteahhit esnaf zararlı çıkacaktı. Biz bu hançeri kalbimizden söküp atmak zorunda olduğumuz için bu işe devam ettik. Müteahhide ödemelerimizi yaptık. Kısa bir süre içerisinde Pazar yerimizi bitireceğiz. Artık buranın adı Halil Alkaya Pazar yeri olacak. Alkaya, buradaki inşaat sırasında düşüp yaşamını yitiren bir belediye çalışanımız. Onun adını yaşatacağız. Bir siyasi hırsın kurbanı olmuştur o emekçi arkadaşımız. O yüzden adını verdik bu Pazar yerine.

Bir belediye spor kulübü finanse ediyorsa orada hırsızlık vardır

Seçim benim gözümde bitti. Yeni bir siyasi dönem açıldı. Yeni bir siyasi konjoktör sözkonusu. Geçmiş dönemle ilgili savcılığa gerekli suç duyurularını yaptım. Genel başkanıma da bilgi verdim. Ondan olur alarak bunu yaptım. O dönemi kapattım. O geçmiş talihsiz dönemle anılmak istemiyorum. Menemen sadece hizmet istiyor. Bir spor kulübüne hizmet etmek o kente hizmet etmek değildir. Hangi kentte belediye bir spor kulübünü finanse ediyorsa bilin ki orada hırsızlık vardır. Kim yapıyorsa yapsın. Orada rant, hırsızlık dönüyordur. Rantı oraya aktarma vardır. Bütün siyasi partiler için söylüyorum bunu. Spor kulübünü finanse edemezsiniz. Böyle hukuki bir durum yok. A diye bir spor kulübü var diyelim. Bir firma var p diye. Bir müteahhitlik, reklam firmasına diyorsunuz ki git oraya para yatır. Niy? Belediye kamuya hizmet için var. Başka tüzel kişiliklere hizmet için var değil. Bizim bu algıyı oturtmamız lazım. Osmanlıspor vardı nered? Arkasında Melih Gökçek ve ailesi.

Amatör kulüplere destek veririm

Ben hizmet etmek için seçildim. Bunu yerine getirmek için iş yapacağız. Birini şampiyon etmek için yapmıyoruz, kamu işi yapıyoruz. Yılmaz Büyükerşen örneği vereyim. Spor işine girmem demişti, sadece amatör kulüplere destek veriririm demişti. Biz de amatör kulüplere maddi destek veriyoruz. Belediye mevzuatında da var. Ama siz profesyonel bir spor kulübüne para veremezsiniz. O mahalledeki bir genci tinerden, terörden kurtarabiliyorsanız… gençlere şu anda tüm alanlarda hizmet veriyoruz. Gençlerimizin bunlardan uzak kalması için.

İki ana caddeye Cumhuriyet Yolunu yapıyoruz

Bu proje kent ikide toprak yol dediğimiz bir alan var. Cumhuriyet yolunu oraya yapıyoruz. Bir benzerini de Asarlık’ta Turgut Özal bulvarına yapılacak. Amacımız kentin arabesk görüntüsünü ortadan kaldırıp modern, çağdaş bir Menemen yaratmak için caddelerimizi yeni baştan dizayn edeceğiz. Caddelerimizi yenileyeceğiz.

Şehit Kubilay için mevlid okutacağız

Biz 23 Aralık’ı çok farklı anacağız. Kubilay nezdinde tüm Cumhuriyet şehitlerini anacağız. Önceki dönemlerde sadece bir yürüyüş yapılıyordu, dostlar alışverişte görsün misali. Şimdi bu yürüyüş yapılacak, halkımızla anıta çıkıp oradan Cumhuriyet Meydanı’na çıkacağız,. Etkinlik yapacağız. Oradan da kültür merkezine çıkıp Sinan Meydan’ın panelini izleyeceğiz. Mevlid okutacağız Kubilay için. Yeni bir şey yapacağız. Yaşam tarzı ne olursa olsun hepimizin şehidi olduğu için lokma döktürüp mevlid okutacağız. Öylesine bir kutlama istemedik.

Hem devrimci Deniz Gezmiş hem ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun adını verdik

Devrimci Deniz Gezmiş’in adını bir yere verdik. Aynı zamanda ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun adını da bir parka verdik. Her iki farklı görüşten insanın heykelinin adının olduğu tek kent Menemen. Ben ikisini de kucaklamak istiyorum. Hem Deniz’i hem Fırat’ı. Toplumun tüm kesimlerini kucaklamak ve birarada tutalım diyorum. Cumhuriyet şehitleri bizim şehidimizdir. Tüm işleri biz yapıyoruz ama başkanın konuşma hakkı yok. Talep ettik kabul görmedi. Biz o konuşmayı başka yerde de yaparız. İktidarlar gelip geçicidir ama devlet kalıcıdır.

Dört adayla da çalışırım

İlçe kongrelerinde geçmişte yapılan hatayı yapmıyoruz. Demokrasiye yakışmayacak şekilde davranmayacağız. Sosyal demokrat iddialarımız olduğunu söylüyoruz ama ilçe kongrelerinde belediye başkanı kalkıp bu benim adayımdır diyordu. Delegenin ve örgütün iradesi ne olaca? Bu olmaz. 4 arkadaşımız var adaylığını açıklamış. Dördüyle de konuştum. Uzlaşırsanız güzel olur ya da kol kola girin kol kola çıkın kazanan CHP, Menemen, demokrasi olsun dedik. Biz burada bir irade ortaya koymadık, şu arkadaş başkanın adayıdır demedik. Bir arkadaşa destek verdiğimizde diğer aday arkadaşları rencide etmiş oluruz. Dört aday da birbirinden değerli ve parti. Ben dördüyle de çalışırım. Hepsine başarılar. Tavsiyelerde bulunuruz, tek liste tek aday olsun diye.

Başkanın masum olduğuna inanıyorum

Masumiyet karinesi esastır. Mahkeme karar vermedikçe o kişi kim olursa olsun o kişi masumdur. Anayasa hukukunun ilk maddelerinden birisidir. Dolayısıyla burada ceza alır mı almaz mı bilmem ama belediye başkanımızın masum olduğuna inanıyorum. İl başkanımız zaten gerekli açıklamaları yaptı. O esastır. Açıklamalarının arkasındayız tamamıyla.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası