Ege Postası
Geri

Başkan Aksoy'dan TV35'te çarpıcı açıklamalar... Mafyaya çakıl taşı vermem

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, TV35 ekranlarında canlı yayınlanan Kent ve Siyaset programında flaş açıklamalarda bulundu. Aksoy, önceki başkan Tahir Şahin’e sert eleştiriler yaptı ve yayınladığı deklarasyonu ‘safsata ve hazımsızlık’ olarak nitelendirdi ve disiplin sürecini hatırlattı. Menemen Kapalı Pazaryeri’nin iki buçuk ay içinde biteceğini belirten Başkan Aksoy, pazar yerinin adının inşaatında iş kazasına kurban giden işçi Halil Alkaya’nın adının verileceğini açıkladı. Aksoy en büyük projesinin de Menemen Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi olduğunu belirtti ve Antepfıstığı ürettiklerini açıkladı. Aksoy'dan TV35'te çarpıcı açıklamalar
Başkan Aksoy'dan TV35'te çarpıcı açıklamalar... Mafyaya çakıl taşı vermem
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ağustos 2019 Cuma 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - TV35 ekranlarında Alper Baran Esin’in sunduğu Kent ve Siyaset programına katılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 5 ayda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Başkan Aksoy, kendisinden önceki başkan Tahir Şahin’e sert eleştiriler yaptı ve yayınladığı deklarasyonu ‘safsata ve hazımsızlık’ olarak nitelendirdi ve disiplin sürecini hatırlattı. Menemen Kapalı Pazaryeri’nin iki buçuk ay içinde biteceğini belirten Başkan Aksoy, pazar yerinin adının inşaatında iş kazasına kurban giden işçi Halil Alkaya’nın adının verileceğini açıkladı. Aksoy en büyük projesinin de Menemen Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi olduğunu belirtti ve Antepfıstığı ürettiklerini açıkladı.

5 AYDA NELER YAPTI'

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum diyerek sözlerine başlayan Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy 5 ayda yaptıklarını anlattı. Başka Aksoy ‘Kendinize not verin diye sorsak ne yanıt verirsiniz'’ sorusuna şöyle yanıt verdi;

“Not verme işini halkımıza bırakalım ama şu da bir gerçek 5 yılda yapılabilecekleri yaptık. Durmuyoruz. Hizmet noktasında sonuna kadar gideceğiz. Artık Türkiye biliyor. Menemen’de gerçek CHP’lilerin neyi teslim aldığını herkes biliyor. Menemende biz bir buçuk ay önce kadın dayanışma merkezimizi açtık. Kadının siyasette var olmasını istiyoruz. AK Parti tarzı siyasete bu şekilde karşı koyabiliriz. Yine kreşimiz yoktu onu da açtık. Menemen’in ana arteri sevgi yolu vardır. Şiir sokağımız büyük beğeni aldı. Üst geçitimizin ihalesine çıkıldı. Kasımpaşa köprüsü vardır, Menemenliler bilir. Kimseyi beklemedik kendi öz kaynaklarımız ihalesini yaptık. Özgür hayvan barınağını da bir ayda onu da yapacağız. Uğur Mumcu Anıtımızı açtık. 1 Eylül’de de Srebrenitsa Anıtımızı açacağız. Toplumumuzun kanaya yarasıdır. ” 

‘BÜTÇEMİZ İKİ TIK YUKARI FIRLADI’

Bu kadar kısa sürede bunları nasıl yapabildiniz sorusunu yanıtlayan ve bütçe hakkında bilgi veren Aksoy “Eğer siz belediyeye gelecek olan parayı, spor kulübüne veya bir ailenin zenginleşmesi için kullanmıyorsanız, şehri zenginleştirirsiniz. Görüntüsünü ve algısını değiştirirsiniz. Ama rant sağlamak için spor kulübü üzerinden ailemizi zenginleştirirsiniz bugünkü hale düşeriz.  Gayrimenkullerin tamamını geri aldık. Hiç biri bizim üzerimizde değildi. Şu an da özel bir hastanenin adının sponsor olduğu adı o zaman Menemen Belediyespor olan kulübe komik bedellere kiralanmıştı. Mesela bir örnek vereyim 13 bin liraya kiralanan bir yer, üçüncü bir şahsa 300 bin liraya kiraya verilmiş. Bu rakamlar Sayıştay raporlarında var ben uydurmuyorum.  Biz iptal ettiğimiz sözleşmeleri doğru bedellerle yeniden yaptık.  Biz şu an sadece doğru değerlendirmeye başlıyoruz. Bu başlangıç bile işe yaradı, Menemen kendi ayakları üstünde durmaya başladı. Bütçemiz iki tık yukarı fırladı. 300’den fazla gayrimenkulümüz var. Belediye halka hizmet için vardır. Biz geldiğimizde çöp kamyonu sıkıntısı vardı. 22 araç kiraladık. Menmenen’i tertemiz yapmaya başladık. Çöp dağları vardı geçmişti. Neden ' Çünkü Belediyemiz artık ağırlığını hissettiriyor” dedi.

‘BÖYLER BİR IRKÇI MANTIĞI KABUL EDEMEZDİM’

Göreve gelir gelmez Göl Park’taki kapılara Musa Anter ve Deniz Gezmiş isimleri verilmesiyle ilgili konuşan Başkan Aksoy “Menemen’de rekreasyon alanımız var. Göl Park. İki kapısı var, birisi açıldığından beri kapalıydı. Kapalı olan kapı Güneydoğu’dan göç etmiş Kürt yurttaşlarımızın yaşadığı Asarlık Mahallesi’ne açılıyor. Oradaki vatandaşlarımız oraya Berlin Duvarı diyordu. Milletvekillerimiz bile talep etti ama açılmadı. Ben de vaat ettim açacağım dedim. Böyle bir ırkçı mantığı kabul edemezdim. Gelir gelmez o kapıyı açtım ve adını Musa Anter koydum. Ben herkesin başkanıyım. Neler söylediler 'açmayın etmeyin' diye ama biz o kapıyı açtık. Hiçbir şeyimiz çalınmadı, hiçbir de şey olmadı. Berlin duvarı gibiydi yıkmamız lazımdı.

‘BİRLİK İÇİNDE YAŞAMAMIZ LAZIM’

Türkiye’de sosyalist anlayışı yerel yönetimlerde ilk kez uygulayan ve büyük sevgi gören Fatsa’nın esnafe Başkanı ‘Terzi Fikri’ anlayışıyla kurulan Halk Meclislerinden bahseden Başkan Aksoy “ Fikri Sönmez 80 öncesi Fatsa’nın belediye başkanıdır. Darbede işkence katledilmiştir. Kendisini anıyoruz. Elbette Fatsa’nın aynısını uygulayamayız. Bizim nüfusumuz 200 bine yaklaştı. Halk meclisimizi toplantımızın ilkini Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda yaptık. AK Parti-MHP tandanslı anlayışıyla, rant mantığıyla Menemen’i yönetemezsiniz. Biz bu tarzı kenara atıp, tamamen şeffaf halkla birlikte yönetmeye karar verdik. Kent Konseyi eleştirileri yapıldı. Neden onun üzerinde gidiyoruz. Bir nüans farklılığı var Kent Konseylerinde halk yok. Kentin ileri gelenleri, bürokratları ve kanaat önderleri var. Biz halkla birlikte karar almak istiyoruz. Muhtarlarımız temel direğini oluşturuyor. Bir diğer temel husus sadece Menemen’de değil, göç almış batı kasabalarında toplum gettolaşmış vaziyette. Bir mahallede şuralılar, bir mahallede oralılar oturuyor. Alt kimlilkler oluşmuş. Herkes kendi gettosunda. Bölünmeye çok elverişli. Pek çok darbe yaşadık. Gettolaşmayı ortadan kaldırmamız lazım. Hangi mahallede olursa olsun birlik içinde yaşamamız lazım” dedi. 

‘MAFYAYA ÇAKIL TAŞI VERMEM’

Menemen Kapalı Pazaryeri inşaatı tartışmaları ve eski başkan Tahir Şahin’in ‘kamuoyu duyurusu’nu değerlendiren Başkan Aksoy “Kapalı pazaryerine devam ediyoruz. Büyükşehir’den Buğra Gökçe Bey ziyaret etti. Biz Perşembe pazarı deriz. Oraya gittik, projeyi çıkarttık. Gelen para gider para hepsini anlattık ve desteğini aldık. Önümüzdeki hafta gelmesi beklenen parayı tespit edeceğiz. Pazar yerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Salı günü Buğra Bey geldi. Bir gün sonra  esnafımızı davet ettik ve Pazar yeri temsilcisi arkadaşımız da geldi. Durumu anlattık ve komisyon kararı aldık. Niçin buraya aktarılan parayı denetlemek için. Açık olsun şeffaf olsun istedik. Geçmişteki gibi gelen parayı ikiye üçe bölüm rant sağlatmak istemedik. Onlara denetleme yolu açtık. Ancak Perşembe günü başka bir şey oldu. İzinsiz bir korsan gösteri yapıldı. 50 kişilik grup. 8 kişisi İzmir’den geliyor. İzmir’den gelen ekip bu eylemi tezgahlıyor. 50 kişiye ulaşıyorlar yürüyüşe geçiyor. Belediyenin önüne geliyor ve dağılıyorlar. Çok da sıkıntı değil. Menemen halkı çok iyi biliyor ki, Serdar Aksoy mafyaya çakıl taşı vermez. Menemen Pazaryeri mafyaya teslim etmeyeceğim. Menemen esnafı  ve üreticisi kazanacak pazarımızda. Buraları benim adaylığım sırasında 2 bin liraya satıldı, sonra çok fahiş fiyatlara satıldı. Burada bir rant varsa belediyeye gelecek, Menemen’e kalacak.  Benden önceki başkanın yaptığı konuyla ilgili açıklamayı yaygara ve hikaye olarak yorumluyorum. AKP-MHP dilini kullanarak 4 aylık yeni başkana böyle vurmak hazımsızlıktır. Ciddi bir şey yok, cevap verilecek bir durum var. Menemen halkı her şeyi biliyor. Büyükşehir’den gelecek para sonrası 2 buçuk ay içinde Pazar yerimizi bitireceğiz. Esnafımıza teslim edeceğiz. Hangi esnafımıza, bu işte komisyon kazanmayan esnafa teslim edeceğiz. Buradan açıklıyorum adını Halil Alkaya Pazar Yeri olacak. Neden adı böyle olacak. Halil Alkaya bu inşaatın yangından mal kaçırılarak ihale edilmesi sonrası, cahilce hırsın kurbanı olmuştu. Kendisi inşaatında düşerek hayatını kaybeden bir emekçidir, şehit olmuştur. Bir kez daha yineliyorum Pazar yerini Menemen’de yaşayan esnaf ve üreticinin kazanacağı şekilde bitireceğiz. Mafyaya çakıl taşı vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘KONGRE SÜRECİNDE NE YAPACAK'’

Yaklaşan CHP’nin il ve ilçe kongreleri öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Aksoy “CHP’yi Fenerbahçe’ye benzetirim. Ligden düşme potasına girse yine Fenerbahçe’den konuşulur. Bizde il ve ilçe kongreleri parti için demokrasi kültürü nedeniyle çetin geçer. Ama burada esas nokta şudur. Enerjimizi parti içinde iktidar olmak için harcamamalıyız, parti dışına harcamalıyız. Amacımız bizim partimize hiç oy vermemiş insanlara ulaşmamız lazım. Onlara ulaşırsak parti içi çekişmelere gerek kalmaz. Kitle partisiyseniz, kimin nerede seçildiği önemli değildir. Biz sürekli sıkıntıları sürekli çoğaltıyoruz. Amaç parti içinde kavga değil, ortak hareket etme ve parti çeperlerini büyütmek gerekir. Samimiyetle hareket etmemiz gerekiyor. Son süreçteki açılımın devam etmesi gerekiyor. Ben aday olduktan sonra CHP ilçe yönetimi tamamen istifa etti. Yeniden bir örgüt kurduk. İlçe başkanımız da çok birikimli, donanımlı CHP’yi çok iyi bilen Serdar Değirmenci oldu. Bize ağabeylik yaptı." dedi. 

VİZYON PROJESİ KOOPERATİF

Menemen’e hiç yakışmayan, garajımız var. Garaj demeye bin şahit ister. Bunun yenileyeceğiz. Menemen’e yakışan, halkın ve esnafın yer alabileceği bir garaj yapacağız. Yeni bir sanayi de yapacağız. Bunların ikisi de Menemen’in merkezinde yer alıyor. Yeni garaj ve yeni sanayi ilk etaptaki iki büyük projemiz olacak. Ama asıl projem Menemen Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi’dir. Önceki dönem üç beş kuruşa ona buna kiraya verilmiş 68 dönümlük araziyi bağ haline getirdik, köylülerimizi istihdam ettik. Muz ve çay dışında her şeyi yetiştirebiliyoruz. Çaltı Köyü’nde antepfıstığı üretmeye başladık, Antep’ten almaya geliyorlar. Köylünün göç etmemesini sağlamak istiyoruz. Köylü göçünce kocaman yörük kültürü bitiyor. Kooperatimizi kurduk, yakında genel kurulu olacak. Menemen markalarını Türkiye tanıyacak. En büyük projem bu kooperatif olacak” diye konuştu. 

‘HAZIMSIZLIK ÖRNEĞİDİR’

Kendinden önceki Başkan Tahir Şahin’in ‘Deklarasyonu’na  yanıt veren ve Tahir Şahin’in disipline verilmesini istemesiyle ilgili soruları denetleyen  Başkan Aksoy “31 Mart’ta seçimler bitti. Şu anda başkan benim ve hizmet dönemindeyim. Biz Menemen halkına hizmet etmek için seçildik. Ben Menemen halkına ait olan malların tamamını geri aldık. Geçmişe bakmak istemiyoruz. Menemen halkı her şeyi biliyor. O kamuoyuna duyuru hazımsızlık örneğidir. Yazılan şeyler safsatadır. O şahsı ciddiye almıyorum ve cevap verme gereği duymuyorum. AKP-MHP dilini kullanarak sadece kendini küçültür insanlar. Geçmişte CHP’ye hizmet edipte, CHP etiketiyle siyasetin içinde var olmuş insanlar partisine ihanet etmişlerse disipline hesabını verirler. 4 dönem çok uzun bir süre. O süreden sonra aday yapılmadığı için karşı tarafa çalışılıyorsa, bunun önlemini almak gerekiyor.  A kişisi B kişisi demiyorum, partisine ihanet etmişlerse, disipline hesap kerler. Bugünden bunun önlemini alalım. Gelecekte böyle bir şey olmasın. Bir arınma sürecini ihtiyacımız var. Sonra da arlanmaya ihtiyacımız var. Hem arınmalı hem arlanmalıyız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Olur mu böyle şey ” diye konuştu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası