TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy 16 Kasım tarihinde CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Başkan Aksoy, disiplin haberinin ardından CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Dün ise Başkan Aksoy, belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 29 kişiye yönelik ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında operasyon yapılmıştı. Başkan Aksoy da dahil 26 kişi gözaltına alınırken 3 kişinin aranması sürüyor.
Başkan Aksoy hakkında ise ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, ‘terör propagandası yapmak’, ‘rüşvet, zimmet ve görevi kötüye kullanmak’ gibi birçok suçtan işlem başlatılmıştı.
İddialara göre Menemen Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Kasımpaşa Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi Sevgi Yolu’nda hayata geçirdiği yenileme projesinde; düzenleme kapsamında kullanılan malzemelerin alımı ve ihale süreci hukuksuz şekilde gerçekleştirildi ve düzenleme çalışması tamamlandıktan sonra işin yapımına ilişkin ihale yapıldı. Yapım ihalesini belediye personeli Neslihan Aydın Batok'un da ortağı olduğu, eşi Cem Batok'a ait şirket aldı. Böylece yasa ve yönetmelikler hiçe sayıldı.
Başkan Aksoy’a yöneltilen bir diğer suçlama da ‘hurdalık’ suçlaması oldu. İddialara göre; Menemen Belediyesi'ne ait hurdalıkta yer alan 161 ton hurda iddiaya göre ihalesiz bir şekilde rüşvet verilerek hurdacılık işi ile uğraşan özel firmalara satıldı. Satıştan elde edilen gelirin ise belediye kasasına girmediği ve Aksoy’un bu paraları aldığı ve belediye hurdalığında yer alan çok sayıda tescilli, tescilsiz araç, makine, iş makinesi ve sair şeylerin ihale kanununa muhalefet ederek sattığı iddia edildi.
Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un avukatı Bilge Özer, savcılık dosyalarının kendisine kısa bir süre önce intikal ettiğini belirtti. Savcılığın Aksoy lehinde delillerin de toplanmasını istediğini belirten Özer, söz konusu ‘hurdalık’iddialarına ilişkin iç denetim raporu olduğunu belirtti.
Özer, Başkan Aksoy’a yöneltilen suçlamalara ilişkin şunları söyledi; “Savcılık dosyaları biraz önce yanıma getirildi. Savcılık ihalelerle ve hurdalıkla ilgili dosya istemiş. Serdar Bey bunlarla ilgili zaten iç denetim raporu almış. Kendisi içeride bir denetim yaptırmış. Bunlarla ilgili bir problemin olacağını sanmıyorum. İhale konusunda da belediye başkanının bir yetkisi yoktur. İhale yetkilisi değildir, ihale komisyonunda değildir, ilçe amiri değildir.
Şöyle bir şey var: Masumiyet garibesi unutuluyor. Bir kişi, hüküm kesinleşinceye kadar masumdur. Ama herkes bir dedikodu yayıyor.
Şu da var. Serdar Bey iddia edilen şeyleri yapsa neden kendisi iç denetim raporu için bir denetmen tutsu? Neden kendi belediye avukatı ve başkan yardımcısını ‘İç denetim yapın ve bana bilgi verin’ der'
Savcı CMYK 174’e göre sanık lehine olan delilleri de toplamak zorundadır. Bu delilleri de başka bir avukat arkadaşım ile birlikte toplayıp savcılığa delilleri sunacağız. Zaten savcılık da bu delilleri istemiş. Bankalara ve her yere yazılar yazılmış. Bir insanı seven de var sevmeyen de. Birçok dedikodu dolanıyor. Söylenen her şey için delil lazım. Delil olmadan hiçbir şey olmaz.
Hurdalıkla ilgili Serdar Bey denetim yaptırmış. ‘Hurdalıkla ilgili bazı duyumlar aldım. Hurdalıktan birtakım malların görüldüğü söyleniyor. Gidin, bakın ve denetleyin’ demiş. Ayrıca konuyla ilgili bir rapor almış. Neden öyle bir rapor alsın k? Kendi ayağından vurmak için mi talimat verip kontrol edilmesini ister mi'
Eski başkan döneminden kayıp olan 18 araç var. Onların ne olduğu ve ne yapıldığı belli değil. O 18 araçla ilgili de Serdar Bey’e suçlamalar yöneltiliyor. Serdar Bey bulamamış ki. Zaten geldiğinde yok olan araçlar bunlar.”
İlgili Haber
İlgili Haber