Başkan Aksu cami temeli attı
Giresun Belediyesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Gedikkaya Mahallesi Şehir Mezarlığı yanında cami temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan CHP’li Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Bizim çalışma hedefimiz...
Giresun Belediyesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Gedikkaya Mahallesi Şehir Mezarlığı yanında cami temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan CHP’li Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Bizim çalışma hedefimiz şu; biz bir kesime veya bir mahalleye değil, tüm mahalledeki tüm eksiklikleri gidererek veya görerek bunun üzerine projeler hazırlayarak çözmeye çalışıyoruz.” dedi.
Giresun'da 61. caminin temelini atmak için toplandıklarını söyleyen İl Müftüsü Necati Akkuş, "Allah’ü Teala kutsal kitabımızda Kur'an-ı Kerim'de buyuruyorlar ki 'Camileri ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren, Allah'tan başka hiç kimseden çekinmeyen, korkmayan müminler imar ederler' Camilerimiz birliğimizdir, dirliğimizdir. Hangi düşüncede, hangi görüşe, hangi istikamete yönelmiş olursa olsun. Tek bir istikamette buluştuğumuz yegane mekanlardır. Bu caminin de bizim için hayırlara, birliğimize, dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum.” diye konuştu.
CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ise "Cami ihtiyacını karşılamak adına belediye başkanı ve onun ekibi bu ihtiyacı karşılayacak tespiti yaptı. Burada dini vecibelerimizi yerine getirmek adına bu eksikliği giderdiler. Bu bölgede yaşayan hemşehrilerimizin bu ihtiyaçları bugün yerine getirilmiş oluyor.” diye ifade etti.
Siyasi tercihleri ne olursa olsun inanan tüm insanların bir arada birleşmesi bir olması, ibadetlerini yerine getirmesi açısından bu eksikliğin yerine getirilmesinin, belediye başkanının ve ekibinin bir başarısı olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Karaahmetoğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkese saygılıyız, tüm inançlara saygılıyız ve ibadeti de inancı da Allah’la kul arasındaki ruhani bir ilişki olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Kerim Aksu da çalışma hedeflerinin; bir kesime veya bir mahalleye değil, tüm mahalledeki tüm eksiklikleri gidererek veya görerek bunun üzerine projeler hazırlayarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Aksu, şöyle dedi: "Bizi; okul bahçeleri yaparken, park yaparken, okul yaparken, taş duvar yaparken görebilirsiniz. Biz Giresun'un her yerinde varız. Biz komple bir ekibiz, insanların ne talebi varsa, insanların neye ihtiyacı varsa biz onları gidermek zorundayız. Çünkü bizim göreve geldiğimizde istediğimiz şuydu, biz sizin ihtiyaçlarınızı gidermek için varız. Bu ihtiyaç ne olursa olsun. Giresun Belediyesi'nin yapacağı ihtiyaçlar halkın ne isteği olursa o doğrultuda proje hazırlanacaktır. Sadece birilerinin, bir bölgenin, kişilerin değil halkın tamamını kapsayacak bir çalışma içerisindeyiz.
Bu Gemilerçekeği mahallemize 20 yıldır kimse uğramamış. Biz burada park ve düzenlemeler yaptık. Şimdi ise cami temeli atıyoruz. Halk ne istiyorsa Giresun Belediyesi o doğrultuda çalışıyor. Temelini attığımız camimizde 100 metrekare erkekler, 43 metrekare bayanlar için ve altında gasilhanesi olacak. Yandaki alanı da satın alarak camimizin avlusunu da yapacağız. Buradan tüm hayırseverlere ve iş adamlarına teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından kurban kesildi. Daha sonra törene katılanlar hep birlikte yeni yapılacak olan caminin temelini attı. Gedikkaya Mahallesi Şehir Mezarlık yanında yapılacak caminin temel atma törenine CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Müftüsü Necati Akkuş, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve vatandaşlar katıldı.