Ege Postası
Geri

Başkan Batur'dan TARKEM'e sitem: Kemeraltı'nın nereye bağlı olduğuyla ilgili sıkıntıları var!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı'nın UNESCO Dünya Tarihi Listesi'ne aday gösterilmesine ilişkin yarın Ankara'da yapılacak toplantıya davet edilmediğini kaydederek, TARKEM'in yöneticilerine sitem etti. Batur, "TARKEM yöneticilerinin ve ilgili kurumların Kemeraltı'nın nereye bağlı olduğuyla ilgili sıkıntıları var sanırım, bize de haber verselerdi, biz de 2 kelam ederdik" çıkışında bulundu. AK Partili Yıldız da, "Batur, Soyer'den izin alabilirse gelsin" yanıtını verdi.
Başkan Batur'dan TARKEM'e sitem: Kemeraltı'nın nereye bağlı olduğuyla ilgili sıkıntıları var!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2023 Salı 23:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Kemeraltı'nın UNESCO Dünya Tarihi Listesi'ne girmesi için AK Parti'nin harekete geçtiğini anlattı. Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın başkanlığında, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Başkanı Bilal Saygılı, AK parti meclis üyeleri ve TARKEM yetkilileri ile birlikte, Ankara'ya giderek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme gerçekleştireceğini kaydetti.

YILDIZ: "SOYER'İ DAVET ETMEK İÇİN ARADIK AMA DÖNMEDİ"

Yıldız konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kemeraltı bizim gözbebeğimiz. Geçtiğimiz yıl UNESCO geçici miras listesine aday olmuştuk. 1994'ten beri Kültür Bakanlığı her yıl 1 yeri listeye aday gösteriyor. Yarın İl Başkanımız ve Valimiz ile birlikte, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ başkanlığında; TARKEM yetkililerimizle, Kültür Bakanlığı'nda toplantı yapacaklar. İBB Başkanı Tunç Soyer'i de davet etmek için aradık ama il başkanımıza dönmedi" dedi.

"BU YIL ADAY GÖSTERİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

AK Partili Yıldız, "Biz İzmir'in Kemeraltı bölgesini kapsayan alanla ilgili olumlu sonuç  alacağımızı düşünüyorum. İznik'in 7 yıllık performansından dolayı geçen yıl biz aday gösterilmedik. Ama bu yıl gösterileceğimizi düşünüyoruz. Tarihten kalan bu değerin listeye girmesinin çok değerli odluğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

BATUR'DAN TARKEM YÖNETİCİLERİNE SİTEM!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti tarafından yapılan çalışmadan onur duyduğunu aktararak, TARKEM'in yöneticilerine sitem etti. Kemeraltı'nın Konak İlçesi'nde olduğunun altını çizen Batur, "Bu çalışmalar bize de moral, onur verir. TARKEM yöneticilerinin ve ilgili kurumların Kemeraltı'nın nereye bağlı olduğuyla ilgili sıkıntıları var sanırım, bize de haber verselerdi, biz de 2 kelam ederdik. Biz de geçtiğimiz yıl Sayın Valimizle randevu alıp Bakanlıklarla görüşmüştük. Demek ki bu yıl bize ihtiyaç duyulmamış" çıkışında bulundu. 

"BATUR, SOYER'DEN İZİN ALABİLİRSE GELSİN"

Başkan Batur'un TARKEM'e olan "Davet" sitemini GÜNDEME BAKIŞ'a değerlendiren AK Partili Hakan Yıldız, "Tunç Soyer'den izin alabilirse gelsin, TARKEM'in başında o var, Soyer'e davette bulunduk dönmedi. Soyer'in katılmadığı yere Abdül Bey katılabilecek mi; o da ayrı bir tartışma konusu. TARKEM, il başkanımızdan destek istedi, il başkanımız da gerekli desteği verdi. Vali Bey de Soyer'i davet edecekti, sanırım Vali Bey'e de dönmedi ancak Abdül Bey gelmek istiyorsa TARKEM yetkililerine sorabilir. Biz İzmir meselelerinde siyaset yapmayız" dedi. 

TARKEM'e İBB Başkanı Tunç Soyer başkanlık ediyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası