Ege Postası
Geri

Başkan Dalgıç'tan o iddialara yanıt: "Çeşme'de turizm bitmez"

Son günlerde bazı yayın organlarında Çeşme’de, özellikle de Ayayorgi Koyu’ndaki eğlence mekanlarına, yapılan müzik nedeniyle ağır para cezalarının kesilmesinin gündeme getirilmesi ve müzik yapan işletmelerin çalışamaz duruma getirildiği iddiası üzerine, Ilıca Hotel’de bir basın toplantısı düzenlendi.
Başkan Dalgıç'tan o iddialara yanıt:
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mart 2016 Çarşamba 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Toplantıya başta Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu olmak üzere sektör temsilcileri katıldı.

136 UYGULAMANIN SADECE 29 TANESİ BELEDİYE TUTANAĞI
Çeşme Belediye Balkanı Muhittin Dalgıç, yapılan haberlere saygı duyduğunu ama haber yazılırken kendilerinden de görüş alınmasının habercilik etiği açısından daha doğru olacağını vurgulayarak, “Uygulamaları yasaların ön gördüğü şekilde yapıyoruz. Geçen yıl o bölgede 136 tane ceza uygulaması yapılmış. Bunlardan sadece 29 tanesi belediye tutanağı. Diğerleri vatandaşların şikayeti veya serzenişlerinden kaynaklanan ve kolluk kuvvetlerimizce tutulan tutanaklardır. Ne bizim, ne de kaymakamlığımızın turizmi bitirmek için bir çabamız yoktur. Yasaların öngördüğü şeyler vardır. Bizlerin de bunları uygulamaya zorunluluğumuz var. Muhatap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Belediyenin kendi gelirler tarifesinde değil, genel yasanın belirlediği uygulamadır. Çeşme bitmez, kimsenin de böyle bir niyeti yok. Aksine yaptığımız çalışmalar turizmin daha da büyümesi yönündedir” diye konuştu.



SANKİ GÜNAH KEÇİSİ YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR
Çeşme’nin 267 kilometrekare alanda yayılı bir yerleşim birimi olduğunu belirten Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim belediye olarak, hem eğlence mekanı sahibi arkadaşlarımız, hem otellerimiz, hem de esnaf kitlemizle ilgili temel amaçlarımızdan bir tanesi, bu bölgedeki turizm gelirini arttırmaktır. Yapılan planlamalar da bu yönde gidiyor. Ama bir haber yapılıyor: ‘Çeşme bitiyor’. Çeşme bitmez arkadaşlar. Burada yaşayanların da, hiçbir yöneticinin de hiçbir zaman Çeşme’yi bitirme niyeti olmamıştır. Burada yaşayan herkes elbirliğiyle Çeşme’nin belli bir şekilde gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ama belli bir aksaklıktan sonra ‘Çeşme bitiyor’ laflarının bir şekilde yapılması, sanki bazı kesimlerde günah keçisi yaratılma çalışılması gibi algılanıyor, bu bizi üzüyor. Çeşme ülkemizin, dünyanın en iyi yerlerinden bir tanesi. Bunu New York Times teyid etti yapıtığı son haberle. Geçen sezon çok iyi bir sezon geçirdik, bu yaz da iyi bir sezon geçireceğimize inancımız sonsuz.”

SORUNU BU SEZON BÜYÜK ORANDA ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ
Toplantıda söz alan Kaymakam Mustafa Erkayıran, geçen sezon alınan basit önlemlerle yüksek müzik sesinin yüzde 30-40 oranında azaltıldığını belirterek, “Sezon sonunda ise mekan işletmecileriyle birlikte yapılan toplantılar sonucu son sistem gürültü azaltıcı önlemleri alınmasını kararlaştırdık. Bazı mekanlar şimdiden önlemini aldı, diğerleri de almak zorunda. Bu sezon daha gelişmiş tekniklerle alınacak önlemler sayesinde bu sorunu büyük oranda çözmüş olacağımızı düşünüyorum” dedi. 

AYA YORGİ OLMAZSA ÇEŞME’DE TURİZM OLMAZ
ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir ise bu haberlerin basında yer almasından sonra gelen rezervasyon taleplerinin üçte birinde, “Aya Yorgi’de eğlenemeyecek miyiz artık'” diye sorulara muhatap olduklarını belirterek, “Aya Yorgi olmazsa Çeşme’de turizmden söz edilemez. Otellerimizde konaklayanların Çeşme’yi tercih etmelerinin nedenlerinin başında müzik ve eğlence geliyor. Müziği bitirirseniz Çeşme’de biter. Gerekirse Aya Yorgi’yi eğlence merkezi yapalım, istimlaksa istimlak, başka önlemse başka önlem. Ama Aya Yorgi yaşatılmalı” dedi.

Toplantı sonrasında Çeşme’de turizmin bitmesi bir tarafa, bu sezonun çok yoğun geçeceği, bunun gerçekleşmesi için de yerel yönetimlerle turistik işletmelerin el ele, birlik içinde çalışacağı vurgulandı. (Fulya Omaç)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası