Ege Postası
Geri

Başkan Ekşi'den ortak çalışma duyurusu: İstanbul ve Ankara ile ortak projeler yolda

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile ortak projeler gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.
Başkan Ekşi'den ortak çalışma duyurusu: İstanbul ve Ankara ile ortak projeler yolda
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 19:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi Başkan Ömer Eşki idaresinde gerçekleştirildi.

EŞKİ: “İSTANBUL VE ANKARA İLE ORTAK PROJELERİMİZ OLACAK”

Meclis gündemine Erzurum Şenkaya Belediyesi, Karabük Safranbolu Belediyesi,  Kütahya Şaphane Belediyesi ile kardeş belediye protokolü geldi. Başkan Eşki mecliste, “İstanbul ve Ankara ile ortak projemiz olacak yakın zamanda. Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni söylememe gerek yok” diyerek Ankara ve İstanbul ile ortak proje müjdesi verdi.

“İZBAŞ’I BÜYÜTECEĞİZ”

AK Parti Grubu, “İZBAŞ şirketi yer değişikliği yaptı, yeni yerin kirasının çok yüksek olduğu taşınma parası 2,5 milyon ödendiği iddiaları var, bunlar doğru mu” diye sordu. Başkan Eşki, “Sadece İZBAŞ değil, Türkiye’deki her yerin kira fiyatları fazla. Büyütme planımız var, büyük tadilat yapıldı. Sıkı pazarlıkla tadilatın ucuza bitirildiğini düşünüyorum. Grubunuzda bu işte ehliyet sahibi olan arkadaşlarınızla gidip gezebiliriz Gayet ideal rakamlarda iş yapıldı. İZBAŞ’ı büyüteceğiz” dedi.

“ÇAY OCAKLARI VE TUVALETLERİ KAMUSAL HİZMET OLARAK GÖRÜYORUZ”

Çay ocakları ve tuvaletlerin İZBAŞ’tan alınmasına ilişkin önergesine ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Eşki, “Belediye tuvaletlerini, çay ocaklarını kamusal hizmet olarak görüyoruz. Vatandaşın belediye tuvaletine girdiğinde medeni standartlarda buluyor olması gerekiyor Tuvaletlerimizi insanlara layık olan hale getiriyoruz. Bu yüzden tuvalet ve çay ocaklarını İZBAŞ’tan alıyoruz. İZBAŞ ticari bir şirket, çay ocakları ve tuvaletler belediyenin kamusal hizmeti olacak” ifadelerini kullandı.

“YURTLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIM VAR”

Özel Bornova Belediyesi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun güçlendirileceğini aktaran Eşki, “Bu zorunluluktan kaynaklanıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü performans analizi istedi. Zayıf bulundu. Yurtta risk alma şansımız yok, o yüzden güçlendirme yapmak zorundayız. Yurt önemli bir problem, özel yurtların da fiyatları arttı. Bu alanda da çalışmalarımız var” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası