Ege Postası
Geri

Başkan Erduran’dan Soyer’e hizmet çıkışı: Belediye başkanı sadece tarımla ilgilenmez

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, TR35 ekranlarında yayınlanan Haber15 programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2,5 yıllık performansını değerlendirdi. Soyer’in kronikleşmiş sorunlarından trafik ve otopark konularına çözüm getiremediğini belirten Başkan Erduran, “Ben Sayın Tunç Soyer’in ilgi alanının tarım olduğunu gördüm. Ama bir belediye başkanı bizce sadece tarımla ilgilenmez” dedi.
Başkan Erduran’dan Soyer’e hizmet çıkışı: Belediye başkanı sadece tarımla ilgilenmez
Haberler / Yerel Politika
6 Ekim 2021 Çarşamba 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, TR35 ekranlarında yayınlanan Haber35 programında Figen Avcıoğlu’nun ülke ve İzmir gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Son günlerde ülkenin gündeminde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi ve “Fiyatlar gayet uygun” söylemini değerlendiren Başkan Erduran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2,5 yıllık performansına ilişkin de birtakım eleştirilerde bulundu. 

“CUMHURBAŞKANI DA FİYATLARIN UYGUN OLMADIĞINI BİLİYOR”

Vatandaşların bir numaralı gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Erduran, Erdoğan’ın market alışverişi konusunda yönlendirildiğini, kendisinin de fiyatların uygun olmadığını bildiğini belirtti ve “Türkiye gündemi çok değişken. Kendi gündemini konuşulması gereken gündemi konuşamayan bir Türkiye var. Tabii ki de muhalefet bunu konuşmak için gayret gösteriyor ancak öyle bir sistem var ki… Siz gerçekleri konuşurken suni gündemler yaratılıyor. Biz bu sisteme izin vermeyeceğiz. 83 milyon vatandaşımızın ortak gündemi geçim derdi. Bizler daha kendi iş yerlerimizdeki ürünlerin fiyatlarının artışına yitemiyoruz. Ben artık fiyat artışlarını takip edemiyorum. Gündemde Cumhurbaşkanımızın bir market alışverişi var. Biz market fiyatlarının uygun olduğuna katılmıyoruz. Sayın cumhurbaşkanının eline bir araba alıp markete girmesi bence onun arzu ettiği bir şey değil. Bence birileri ona bunları yapmasını söylüyor ve o da bu tip eylemler içine giriyor. Ben Cumhurbaşkanının bunu planlı yaptığını düşünmüyorum. Etrafında bir akıl ordusu var. Sayın cumhurbaşkanı da fiyatların uygun olmadığını biliyor. Marketteki alışverişine bakın. İçinde yağ, et, elma var mı? Bunlara da bakmak lazım. Cumhurbaşkanı ‘fiyatlar gayet uygun’ diyor. Tabi halk bunu kabul etmiyor. Siz uygun demekle bunu uygun hale getirmiş olmuyorsunuz. Kaldı ki market fiyatlarını uygun hale getirmek için market açmaya gerek yok. Bu artışlara neden olan enflasyonu ortadan kaldırmak lazım. Kabahati markette arayamazsınız” dedi.

“HALK BUNU GÖRÜR VE KARŞILIĞINI SANDIKTA VERİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i görev süresi boyunca İzmir’in kronikleşmiş sorunlarına neşter vuramaması nedeniyle eleştiren Başkan Erduran, şunları söyledi; ’“Biz her ne kadar aynı grupta da olsak iyilerini söyleyip eksiklerini söylememezlik yapamayız. Bugün İzmir’in ir trafik sorunu var. Trafik İzmir’de bir keşmekeş. Sayın Tunç Soyer Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda kendisine ‘İzmir ‘in çok ciddi bir trafik problemi var. İzmir’in ciddi bir otopark sorunu var’ dedik. Eğri bunu çözmek için battı-çıktı, alternatif yollar yapmak gerekiyorsa bunların devreye girmesi gerektiğini, trafiğin rahatlatılması ve otopark sorununun çözülmesi konularını kendileriyle görüştük. Ancak 2,5 yıllık süreç içinde trafik ve otopark anlamında bir gelişme göremedik. Esnaflar adına söyleyelim. Biz Kemeraltı esnafıyız. Kendisine Kemeraltı’nın mevcut durumunu da anlattık. Kemeraltı, İzmir’in kalbidir, değerdir. Buna sahip çıkmak gerekiyordu. Kemerlatı’nın çok ciddi eksiklikleri var. Örneğin altyapı problemi. Bugün bir yağmur yağdığında su basıyor. Bugüne kadar ihaleler yapıldığını duyduk ancak henüz bir adım atılmadı. Ben Sayın Tunç Soyer’in ilgi alanının tarım olduğunu gördüm. Ama bir belediye başkanı bizce sadece tarımla ilgilenmez. Konuştuğumuzda altyapı projeleri olduğunu ifade etti. Otoparka sıcak bakmadığını da söylemişti. Toplu taşıma yönelinmesi gerektiğini de belirtti. Toplu taşıma adına atılan adımlar ve projeler yürürlüğe girer ve ulaşım rahatlarsa belki otopark sıkıntısı ortadan kalkabilir. Ama bunlar yürürlüğe girmediği takdirde otopark sıkıntısının çözülmesi gerekiyor. Ama tabi 2,5 yıldan bahsediyoruz. Tunç Bey bu eksiklikleri ve vaat ettiği projeleri tamamlarsa halk bunu görür ve karşılığını sandıkta verir. Biz her ne kadar aynı ittifak içinde de olsak biz yerelde muhalefetiz Biz eksik gördüğümüz karalamak için değil tabanın ihtiyaçlarını söylemek adına aktarıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası