Ege Postası
Geri

Başkan Görmez, “Türkiye Torbalı'yı örnek almalı”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Farklı Bölgelerden Gelen Vatandaşların Göçleriyle Güçlendik. Renkleriyle Bütünleştik, İlçemiz Huzur İçinde Zenginleşti” dedi.
Başkan Görmez, “Türkiye Torbalı'yı örnek almalı”
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2015 Cuma 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçesi olmasına rağmen ‘işsizlik sorunu’ olmayan İzmir’in Torbalı İlçesi’nin Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Farklı bölgelerden gelen vatandaşların göçleriyle güçlendik. Renkleriyle bütünleştik, ilçemiz zenginleşti. Huzur ve kardeşlik içinde bölge ekonomisinin lideri olmayı başardık” dedi.
Belediyenin farklı birimlerince sürdürülen alan çalışmalarını incelemek üzere gittiği mahallelerde vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı’nın başarı hikâyesinin sosyal bilimcilere, ekonomistlere tez konusu olacak kadar zengin ve pozitif sonuçları olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlçemizin yıllık nüfus artış oranı yüzde 14-15 dolayında. 2009 yılında 124 bin olan nüfusumuz 2015’te 150 bini aşmış durumda. Türkiye genelinde yüzde 9,8 olan işsizlik ise Torbalı’da yok denecek düzeyde. 700 dolayında fabrikayla üretim yapıyoruz. Dünya’ya ihracat gerçekleştiriyor, vergide de bölgenin lideriyiz. Bütün bu başarı hikâyesinin binlerce kahramanı, üreten, çalışan, birlik, kardeşlik içinde yaşayan insanlarımızdır. Farklı bölgelerden gelerek burada ortak sinerji oluşturan insanlardır. Biz farklıklarımızdan zenginlik üretiyoruz. Kardeşliğimizi çoğaltıyoruz. Bu ilçede yaşayanların oluşturduğu sinerjiyi yaşamın bütün alanlarında görmek o kardeşliği hissetmek mümkün.”
TOPLUM ÜRETİM ODAKLI OLMALI
Bütün medeniyetlerin birlik, beraberlik içinde üretim odaklı toplumların eseri olduğunu vurgulayan ve Osmanlı İmparatorluğu’nu örnek gösteren Başkan Görmez, “Osmanlı’yı bölmeden önce Müslümanları ırklarına, mezheplerine, bölgelerine, aşiretlerine, etnik kimliklerine göre ayrıştırıldılar, sonra çatıştırıldılar, kardeşlerin düşman olmasını sağlayıp çok büyük bir toplum mühendisliği projesini başarıyla uyguladılar.  Şimdi bize Osmanlı’nın çökmesinden, ihanete uğramasından mutlu olan bir Müslüman ülke gösterin. Lütfen herkes payına düşen sorumluluğu yerine getirsin. Her sözüne dikkat etsin” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası