Ege Postası
Geri

Başkan İduğ'dan iddialara yanıt: Mühürlenmedi, inşaat durduruldu!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Anadolu Lisesi'nin koruluk alanına Suriyeli çocuklara anaokulu yapacağı iddialarına ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Mühürleme yapılmadı, inşaat durduruldu. Burada ağaç kesme yoktur. Koruluk alanda inşaat yok. 7 metre kayma düzeltilerek inşaat devam edecek" diye konuştu. Anaokulunun Suriyeli öğrencilere yapılacağı iddialarına ilişkin ise, "Suriyeli konusuna ben girmem bizimle ilgili değil. Böyle bir konu bana aktarılmadı. O bölgede mülteci yapısı da yok" dedi.
Başkan İduğ'dan iddialara yanıt: Mühürlenmedi, inşaat durduruldu!
Haberler / Yerel Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Bornova Anadolu Lisesi'nin koruluk alanına Suriyeli çocuklara anaokulu yapacağı iddiaları İzmir gündemine bomba gibi düştü. İddiaların ardından BAL'ın eski mezunlarından olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u etiketleyerek 'gereği yapılacak' mesajı verdi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, konuya ilişkin olarak bugün Bornova Belediyesi Başkanlık makamında basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Ekim 2022'de  Milli Eğitim Bakanlığından müracaat edildiğini vurgulayan Başkan İduğ, " İzmir'in 11 ilçesinde okul bahçelerinde tesis kazandırma projesiydi. Eski Milli Eğitim Bakanı'nın bir projesiydi. Bizim 5 Aralık 2023'te ruhsat vermemizle sonlandı. Hangi kurum bize eğitim anlamında bize müracaat ederse jet hızıyla cevap veririz. Okullara tesis kazandırmak için kim talep ederse olumlu cevap veriyoruz. Buradaki bina okulun ihtiyacını karşılayacak bir bina olması bizim tercihimizdir" ifadelerine yer verdi. 

İNŞAAT NEDEN DURDURULDU? 

İnşaatın 7 metrelik kayma sonucu durdurulduğunu aktaran Başkan Mustafa İduğ, "Projeyi, Valilik ve Bakanlık yaptığı için bizim dışımızda. Bize düşen görev inşaat ruhsatı vermekti. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma olduğunu tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. Bu inşaatın tekrar devam etmesi mümkün. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur. Koruluk alanda inşaat yok. 7 metre kayma düzeltilerek inşaat devam edecek" diye konuştu. 

"BÖLGEDE SURİYELİ YOK"

Suriyeli öğrenciler için yapıldığı iddialarına cevap veren Mustafa İduğ, "Suriyeli konusuna ben girmem bizimle ilgili değil. Böyle bir konu bana aktarılmadı. O bölgede mülteci yapısı da yok.Projenin doğruluğu tartışmak bize düşmez. BAL Türkiye'nin en değerli bilim adamlarını yetiştirdiği bir lisedir. Burada anaokulu ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Okulun ihtiyacı olan laboratuvara dönülmesini arzu ederiz. Biz sadece ruhsat vermekle yetkiliyiz. Hepsi yasal bir şekilde yapılmıştır" ifadelerini kullandı. 

MÜHÜRLENMEDİ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'mühürlenecek' açıklamasının ardından mühürleme yapılmayacağını aktaran Başkan İduğ, "Mühürleme yapılmadı kaymanın önüne geçmek için inşaat durduruldu. İnşaat ruhsatında eksiklik yok, eğitim alanı içerisinde. 11 ilçede uygulanan da bu çalışma. Okul bahçelerinin okula faydalı olacak tesisleri kazandırmak için bakanlığın bir kararı var. Yeni yapılan tesisi laboratuara dönüşmesi için mezunların talepleri oldu. Görüşmelere devam ediyoruz. Çok amaçlı bir bina yaparak çözeceğiz. Mühürleme değil hatanın düzeltilmesi için bir çalışma var" diye konuştu. 

BAKANLIĞA AÇIK ÇAĞRI: NEREYİ ARZU EDERLERSE...

BAL'ın olduğu bölgede anaokul ihtiyacı olmadığına dikkat çeken İduğ, "Orada bir anaokulu ifadesi var. O bölgede anaokuluna ihtiyaç yok. Mevlana Mahallesi ve çevresinde belediyeye ait olan arazileri bakanlığa tahsis edebiliriz. İstediği her yerde anaokulu yapabilir biz tam destekçiyiz. Açarız nereyi arzu ederlerse eğitim için tüm tahsisleri yapabiliriz" dedi. 

ÖZEL İLE NE KONUŞTU? 

BAL'ın eski mezunlarından olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuyla yakından ilgilendiğini belirten İduğ, "Genel Başkanımızı benimle yaptığı görüşmede, 'burada herhangi bir problem var mı diye sordu. Biz de yanlış olan tarafı bildirdik'. Genel Başkanımız BAL mezunu. Veliler ciddi talepte bulundu" dedi. 

"HEDEFE GİRDİK"

İduğ açıklamasına, "Biz ruhsatı vermeden önce SİT ve Anıtlar Kurulu'ndan onay alarak ruhsat veriyoruz. Bornova Belediyesi ruhsat verdi denildiğinde hedefe giriyoruz ama bu konuda bi algı üretildiğini düşünmüyoruz.  Söylediğimiz düzeltme yapılmazsa ruhsat iptal edilir. Düzeltme olursa ruhsat devam eder. Konuyu Vali Bey, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam takip ediyor. Çok hassas bir konu" ifadeleriyle son verdi. 

 

Bornova Anadolu Lisesi koruluğundaki inşaat faaliyeti tepkilerin ardından durduruldu
 

 

Özel 'BAL' için tweet attı, Soyer harekete geçti: İnşaat mühürlenecek!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası