Ege Postası
Geri

Başkan İduğ’dan ‘Doğanlar sorunu’ için ‘konteyner’ önerisi

Bornova Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan Şeyhmus Çekin’in bölgede hurdacılık yapanlarla tartışması sonrasında öldürülmesinin ardından önceki meclis toplantısında gündeme gelen bölgenin huzuru ve güvenliği sorununa ilişkin çözüm önerisini sundu. Bölgede inceleme yaptıklarını kaydeden İduğ, “Oradaki barakalarda yaşayan ruhsatsız, tapusuz kaçak yapılan yıkılmasıyla ilgili emniyet ve valiliğin yıkım kararı var. Ancak biz içine gidip baktığımızda bunun mümkün olmadığını gördük. Şöyle bir çözüm çıktı: Deprem bölgesinde AFAD’ın kullandığı konteyner evlerin kullanıldığı bir alan oluşturulması teklif edilmeli”
Başkan İduğ’dan ‘Doğanlar sorunu’ için ‘konteyner’ önerisi
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ocak 2023 Salı 19:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleştirildi.

Yılın ilk meclisinde CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul, AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ve kısa süre önce İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı seçilen Birsen Yılmaz ile birlikte pasta kesen Başkan İduğ, 2023 yılının kayıpsız ve bereketli bir yıl olmasını diledi. 

Denetim Komisoynu üyelerinin seçildiği mecliste 31 Aralık tarihinde meydana gelen vinç kazası yeniden gündeme geldi ve konuya ilişkin konuşan Başkan İduğ, serbest yükseklikler kararını işaret etti.

İDUĞ: SERBEST YÜKSEKLİK KARARI BU SONUCU ORTAYA ÇIKARDI

Meclisin açılışında konuşan Başkan İduğ, geçtiğimiz günlerde bir otel inşaatında meydana gelen ve 6 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan vinç kazasını hatırlattı ve  “Biz kayıpsız bir yıl olsun temennisini söylediğimiz gün maalesef Bornova’da ciddi bir iş kazası ile karşı karşıya kaldık. Yılbaşından bir gün önce yaklaşık 40 kat yükseklikte bir vinç kazası oldu ve 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu iş kazasının ana sebebi, vinç yükseltilirken pimlerinin yükseltilmemesi ve insan hatasından kaynaklanan bir kaza. Konteynırın doğru yerde olmasından kaynaklı büyük bir kazaya yol açtı. 6 kişinin vefatındaki ana sorumluluk müteahhit firma, yapı denetim ve şantiye şefliğinde. 2016’da verilen yükseklik serbestliği çalışması böyle bir sonucu ortaya çıktı. 2021 Şubat ayında 20 kat ile sınırlandırıldı. Ancak böyle bir acıyla karşı karşıya kaldık. Sayın valimiz ile o gün o gece orada olan herkese teşekkür ediyorum. Üzüntü sevinç hayatın içinde var. Bunların hepsini mücadele ile devam ettireceğiz” dedi.

İduğ’un konuşmasının ardından belediye bünyesinde 2022 yılı içinde hayata geçirilen hizmet ve projeler hakkında bilgilendirme filmi gösterildi.

"2023'TE YAPTIKLARIMIZIN MEYVESİNİ ALACAĞIZ"

Film gösteriminin ardından tasarruf ve yatırımlar konusunda kısa bir konuşma yapan İduğ, “Bizim yaptığımız kiralamadan satın almaya geçmeyle ilgili ciddi bir tasarruf var. Bir tasarruf örneği daha yaşanacak. 2 gün sonra güneş enerji sisteminin ihalesi var.  2 MgW’lık bir güneş enerjisi sistemini bornova belediyesinin işletmelerinin üst katlarında hizmete alınacak. Bu da yaklaşık yıllık 60 milyon elektrik parasının önemli bir kısmının artık kendi ürettiğimzi elektrikle üretime dönüşeceğini ve o tasarrufun da Bornova’ya yatırım olacak dönüşeceğini söylemek istiyorum. Yıl boyunca pazar yerleri yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde kreşlerimiz için de çalışmalarımız devam edeceğiz. 2023 yılı çok önemli. Yaptıklarımızın meyvelerini alacağız” diye konuştu.

KAHYA: TEDARİKÇİLERE VE KAMU KURUMLARINA BORCUMUZ YOK

İduğ’un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Ercan Kahya, “Maalesef yılın son günlerinde bir iş kazası yaşandı. Böyle kazaların bir kez daha yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum. 2022 yılının yatırımlarını gördük. Yatırım yılı ilan etmiştik, gerçekleştirdik. Burada önemli olan nokta, tüm yatırımların paralarının ödenmiş olması ve belediyemizin tedarikçilere ve hiçbir devlet kurumuna borcunun bulunmamasıdır. Yani Bornova Belediyesi borçsuz bir belediyedir. Bunun yanında TİS imzaladık. 6 aylık farklar işçilerimizin hesaplarına yatırıldı. Ocak ayı içinde de enflasyon farkları yatırılacak. Dolayısıyla verdiğimiz bu oranlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Biz 2023 yılı bütçemizi gerçekleştirmek için GES yatırımımız gibi kaynağı içinde yatırımlar yapacağız. Mali disiplin içinde tasarrufçu bir politikayla 2023 hedefleri için yola çıkmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

İSİMLERİ PARKLARDA YAŞAYACAK

Ocak Ayı Olağan Meclisi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merhum bürokratlarından Murat Taşer'in adının Erzene Mahallesi 37 Sokak'ta yeni yapılmakta olan parka, Bulgaristan Türkleri İnsan Hakları Savunucusu Belene Kampı Gazisi, Yazar ve Ressam Embiya Çavuş'un isminin ise Atatürk Mahallesi 894 sokakla 896 sokak kesişiminde bulunan parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Oturumda ayrıca belediye meclisi 2023 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyeleri de belirlendi. 

Komisyona CHP grubundan Kadir Yıldız, Göksel Ceviz ve  Bengül Tice, AK Parti grubundan ise Cesim Çelik ve Adem Kasacı yapılan gizli oylamayla seçildi.

ÇELİK’TEN TAZİYE EVİ TALEBİ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis üyesi Cesim Çelik, taziye evi konusunu gündeme getirdi ve “Mahallelerdeki cami derneklerinin belediyemize ait olan arsa gibi yerlerin cami derneklerine tahsis edilip onlar üzerinden taziye evi yapılması talep ediliyor. Bunun yanında kırsal alanlara da ivedilikle taziye evleri yapılması gerekiyor” diye konuştu.

‘DOĞANLAR SORUNU’ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan Şeyhmus Çekin’in bölgede hurdacılık yapanlarla tartışması sonrasında öldürülmesinin ardından bölgenin huzuru ve güvenliği meclis gündemine gelmişti. 

Gündem dışı konuşmalarda bir kez daha söz alan Başkan İduğ, kaçak yapı konusunda  çözüm önerisini sundu ve şunları söyledi; “Geçen mecliste Adem Kasacı çok hassas bir konuya temas etti. Bizim takip ettiğimiz bir konuydu. Kendisine yerine gidip değerlendirmeyi teklif etmiştik. Geçen hafta Doğanlar’daki vefatla ilgi bir yere gidip baktık. Oradaki barakalarda yaşayan ruhsatsız, tapusuz kaçak yapılan yıkılmasıyla ilgili emniyet ve valiliğin yıkım kararı var. Ancak biz içine gidip baktığımızda bunun mümkün olmadığını gördük. Şöyle bir çözüm çıktı: Deprem bölgesinde AFAD’ın kullandığı konteyner evlerin kullanıldığı bir alan oluşturulması teklif edilmeli. Biz bunu sayın kaymakamımıza aktardık. Sayın valimize randevu alarak gideceğiz ve teklifimizi sunacağız. Bu çözüm olursa çok mutlu olacağım. Umarım yakın zamanda bu konuyu istediğimiz noktaya getirebiliriz. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası