Ege Postası
Geri

Başkan Karabağ büyükşehir turuna çıkıyor

Geçtiğimiz günlerde “Bayraklı’dan dosya almayı düşünmüyorum” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'na göz kırpan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın ilçe turlarına çıkmaya hazırlandığı öğrenilirdi. Karabağ'dan flaş hamle
Başkan Karabağ büyükşehir turuna çıkıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ekim 2018 Perşembe 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP kulisleri hareketlendi. İmza hareketi ve olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında, genel merkezden yana tavır koyarak dikkatleri üzerine çeken, son dönemlerde de adı Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan sürpriz hamle geldi. 

AK Parti'nin etkili olduğu Bayraklı’da iki dönem CHP’nin bayrağını dalgalandırmayı başaran, ancak geçtiğimiz günlerde 'Bayraklı adaylığı için dosya almayı düşünmüyorum' sözleriyle büyükşehir için yeşil ışık yakan Başkan Karabağ'ın yola çıkmaya hazırlandığı belirtildi. 

GENEL MERKEZE DEĞİL ÖRGÜTE GİDİYOR

Önceki yıllardaki Bayraklı Belediye Başkan Adaylığı sürecinde olduğu gibi genel merkez koridorlarını aşındırmak yerine sokağa inme geleneğini devam ettireceği ve bu nedenle genel merkez yerine örgüte gideceği belirtilen Karabağ'ın önümüzdeki günlerde İzmir’de CHP’li 30 ilçe başkanı ve ilçelerde CHP’nin önde gelen siyasetçileriyle fikir alışverişinde bulunacağı ve adaylık konusunda örgütün fikrini soracağı kaydedildi. 

İNCE’YE ELEŞTİRİ, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Öte yandan son iki il kongresinde Alaattin Yüksel ve Aziz Kocağlu ekibinden ayrı hareket eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve 5 ilçe başkanı ve örgütü, son kurultay tartışmalarında da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevini sürdürmesi gerektiğini dile getirerek, genel merkezden yana tavır koymuş ve Muharrem İnce’yi sert sözlerle eleştirmişti.

KILIÇDAROĞLU’NA AÇIK DESTEK VERMİŞTİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın değerlendirmesinde şu ifadelere yer vermişti: 

“Liderlik sorunu olmadığını gördük. İnce’nin verdiği bir söz var. ‘Genel başkanın karşısına çıkıp aday olmam’ dedi. Burada da genel başkanın tutumu hakim olacak. Genel başkanımızın son zamanlardaki siyasi manevraları gayet iyiydi. İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağlaması, Millet İttifakı ve İnce’nin aday gösterilmesi onun davranışlarıyla oldu. Demokrasi açısından bir kazanım. Muharrem İnce değişik bir yüz olarak çıktı. Hem muhalefet hem mevcut liderden sıkıldı insanlar. Alanlarda iyiydi.

İNCENİN AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRi

İnce’nin gece savunmasının bir bölümüne katılmıyorum. On milyon yanlış. 1.6 milyon fark var, diğer adayların da oylarını toplarsak. Hedef ikinci tursa ona göre konuşmak lazım. 2,5 milyon seçmeni oynatarak seçimi değiştirirsin. Bence öyle oldu. YSK'da seçim kurullarında her şey açık. En son bilgilerin toplandığı bilgisayarda kimin ne yaptığı belli değil. Seçim sonuçlarının bir ay önceden yüzde 52 alacak diye birçok devletin içinden, dışından, AKP’den rakam söylendi. Bu tesadüf değil. Kararlı bir şey. Muharrem İnce’nin çıkışıyla biraz durdu. HDP’ye de İYİ Parti’ye de geçti oy. Bu da bize yerel seçimlerde ders olsun.”

Başkan Karabağ ile birlikte hareket eden CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve bu ilçelerin örgütleri de partide genel başkan sorunu olmadığını ve böyle bir tartışmanın partiye zarar vereceğini belirterek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek için Ankara’ya gitmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası