Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu: Yaşananlar İzmir’e zarar verdi, provokatör bulunsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın açılışı sırasında yaşananların şehre zarar verdiğini söyledi. Gerginliği başlatan provokatörün, emniyet tarafından incelenerek ortaya çıkarılmasını...
Başkan Kocaoğlu: Yaşananlar İzmir’e zarar verdi, provokatör bulunsun
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın açılışı sırasında yaşananların şehre zarar verdiğini söyledi. Gerginliği başlatan provokatörün, emniyet tarafından incelenerek ortaya çıkarılmasını istedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından gazetecilerin, dün akşamki İEF açılış töreni sırasında yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu, "Burada geçen sefer de ben kürsüye gittim, dimdik durdum ve herkesi sükunete çağırdım. Bu sefer de yine aynı şeyi yaptım. Arkasından genel başkanımız da barış mesajı verdi ve bu işin yakışıksız olduğunu söyledi. Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan da aynı genel başkanımız gibi, 'Bunlar yapılmaması gereken şeyler.' şeklinde bir konuşma, bir uyarı yapmasını gerçekten isterdim. Ona yakışırdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanlarından bir tanesine böyle, Türkiye'nin kalkınması için çok önem taşıyan, İzmir'in kalkınması için önem taşıyan bu fuarın açılışında böyle bir sağduyu çağrısı yapmasını isterdim. Orada gerçekten de üzüldüğümü ifade etmek istiyorum." dedi. Üç yıl önceki fuar açılışı sırasında da benzer bir durum yaşandığını, yine kürsüye çıkarak sükuneti sağlamaya çalıştığını hatırlatan Kocaoğlu, bunların İzmir'e zarar verdiğinin altını çizdi. Kocaoğlu, "Üç sene önceki fuarda bir olay oldu ve o zamanki Sanayi Bakanımız'a karşı bir hareket yapılmıştı. Orada biz konuşmamızı da öne alarak çıktık, gerekli uyarıları yaptık ve kitleyi susturduk. Ondan sonra her fuar açılışında, bindirilmiş kıtalarla şov yapılmaya başlandı. Kimse ses çıkarmadı. Yaptılar şovlarını, gittiler. Bu sene de bir hazırlığımız, şeyimiz yok ama bu sene daha da abartılmış bir şekilde geldiler arkadaşlar. Tabii böyle bir şeyi uluslararası bir fuarın, 82 yıllık fuarın açılışında, 60 ülkeden temsilcinin, bakanın, bakan yardımcısının, müsteşarın olduğu, Türkiye'nin yüzakı, en eski fuarında böyle bir organizasyon yapmak, komplo yapmak sadece ve sadece onu yapanlara ve İzmir'e, İzmir kentine, İzmirliye zararlıdır." şeklinde konuştu.

Gerginliği başlatanın kimler olduğunu basın mensupları dahil olmak üzere herkesin gördüğünü söyleyen Kocaoğlu, “Şimdi bu fuar ne şu partinin ne bu partinin, ne şu grubun ne bu grubun şov yapma alanı değildir. Adı üzerinde İzmir Enternasyonal Fuarı'dır. 82. kez kapılarını dünyaya açıyor. Yani insanlar eğer siyasetle uğraşıyorlarsa gerçekten siyasetten biraz nasip almışlarsa bunu algılamaları, anlamaları ve olgunluğu göstermeleri gerekiyor. Böyle şeylerin tetikleyerek yapılmasını ben şiddetle kınıyorum, hiçbir ayrım yapmadan ama dünkü olayda tetiği çeken, olayı başlatanın kim olduğunu siz basın mensupları, sonraki provokasyonu da kimlerin yaptığını, sizler de çok iyi biliyorsunuz." dedi.

İEF'nin hiçbir parti veya grubun gösteri alanı haline getirilemeyeceğini kaydeden Aziz Kocaoğlu, provokatörlerin bir an önce bulunarak açıklanmasını beklediklerini söyledi. Emniyetin de tedbir alarak bu tür olaylara sebebiyet vermemesi gerektiğini ifade ederek, “Emniyet de gerekli tedbiri benim görebildiğim kadarıyla almamıştır. Burada da yani bağırsınlar, çağırsınlar, serbest bırakılsınlar mantığı güdülmüştür. Bunu da kesin ve kesin tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu. Bir daha bu tür durumlar yaşanmaması için tedbir alacaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Yazıktır. Çok büyük hata yapılmıştır. Bundan sonra gerekli tedbirler alınır, bunlar halledilir. Aldığım zaman görürsünüz tedbirimi. Yaşayacağız burada, o zaman görürsünüz. Halkın gücünden üstün güç yoktur. Siz ne ve kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, nereye giderseniz gidin, makamınız, mevkiniz, şöhretiniz ne olursa olsun, en büyük güç halkındır. Halk karar verecektir. Halk, bu tür provokasyonları önleyecektir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası