Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu muhalefete patladı: Geldiğim gibi gideceğim!

Haziran ayının son meclis toplantısında muhalefetin eleştirilerine sert çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2019 yılının Mart sonuna kadar namusumla, şerefimle görevime devam edeceğim. Kimse bizi durduramaz. Geldiğim gibi gideceğim” dedi. Başkan Kocaoğlu muhalefete patladı:
Başkan Kocaoğlu muhalefete patladı: Geldiğim gibi gideceğim!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Haziran 2016 Cuma 21:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gergin geçen meclis toplantısında muhalif AK Parti’den gelen eleştirilere sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediye ile ilgili sert yanıt verdi.

İKİ AYLIK GEMİYE 42 BİN LİRA TAMİR PARASI!

Meclis oturumunun sonunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, geçtiğimiz ay kaza yapan Ahmet Priştina adlı arabalı vapurun uğradığı maddi hasar ve 42 bin liralık tamir giderini gündeme taşıdı. Belediye tarafından satın alınan gemilerin teknik açıdan kusurlu olduğunu ve olumsuz hava koşullarında iskeleye yanaşmakta sıkıntı yaşadığını aktaran Doğan, ayrıca İzmir halkının paralarının boşa harcandığını ve vapurların kazalara davetiye çıkardığını savundu. “Yeni alınan gemiler de eskileri gibi körfezde batacak mı'” diye soran Doğan deniz ulaşımıyla ilgili şu eleştirileri sıraladı: “Gemilerin teslim sürecinde gerekli kontroller ve incelemelerin daha dikkatli şekilde yapılmasını istiyoruz. Alınan ilk üç gemi Yalova’daki tersaneye geri gönderildi. Acaba bu gemilerdeki sıkıntının kaynağı belediyede mi yoksa üretici firmada m? Yeni gemiler rüzgarlı ve yağışlı havalarda iskeleye yanaşmakta güçlük çekiyor, olumsuz hava koşullarında kazalara davetiye çıkartıyor. Belediyenin hatası nedeniyle İzmirliler mağdur oluyor. Yeni vapurlar güvenli m? Eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuz görüldü. Mart ayında hizmete giren arabalı vapur daha ikinci ayında kaza yaptı. Kaza sonrasında ciddi maddi hasar meydana geldi. 60 günü doldurmayan arabalı vapurun onarımı için 42 bin lira para harcandı. Gemilerimiz daha eskimeden iskeleye çarparak kaza yapıyor. Bu tamir paraları İzmirlilerin cebinden çıkıyor ve bu durum kamu zararına yol açıyor. Aynı gemileri İstanbul da alıp kullandı. Orada neden kaza yaşanmıyo? İstanbul gemi başına 5 milyon Euro öderken, İzmir ise 7-8 milyon Euro ödedi. Yeni gemilerimiz de batmasın, gereken önlemler alınsın” dedi.

 

KOCAOĞLU: BİZ GARİBANIZ, PAHALIYA ALDIK

Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, karbon kompozit gemilerin Türkiye’de bir ilk olduğuna ve Türk denizliğine önemli katkılar sağladığına dikkat çekerek, “Bu vapurların alımına karar veren Büyükşehir Belediyesi çok doğru bir iş yaptı. Bazen sürücü hatası, bazen elektrik kesintisi yaşanıyor. Üç tane vapur klima sisteminden dolayı randımanlı çalışmadığından değiştirilmesine karar verildi. Gitti ve geri geldi. Biz gariban olduğumuz için bize KDV indirimi verilmedi, İstanbul’a verildi, onlar aynı gemileri daha ucuza aldı” dedi.  

“2019’A KADAR NAMUSUMUZLA DEVAM EDECEĞİZ”

Diğer yandan, Kocaoğlu sözlerinin devamında geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlanan ve geçmişte çeşitli tartışmalara yol açan elektrikli otobüs alımı ihalesinde yerli bir firmanın tercih edilmesinden ötürü teşekkürlerini sunan AK Parti’li Doğan’a şu yanıtı verdi: “Yerli firma, yabancı firma diye ayrım yapıp hiç kimsenin gözüne kaşına bakıp ihale verme yetkimiz yok. Ben bu yerli malı işine çok takılıyorum. Yerli malı alınsın diye yapılan bir ihalemizde, yerli malı alacaktık. Baskı ve tehditle yabancı mal aldırıldı. Aldığımız mal belli, yapılan iş belli. Ne olduğunu araştırıp bulun. Bunlar yanlış şeyler. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Devamlı gazetelerde beyanatlarınız çıkıyor. Cevap vermeye gerek yok... Çünkü içi boş, dışı boş... Bunları bırakın. Memleketimize hizmet edelim başka derdimiz yok. Hile hurda varsa Danıştay’ı, Sayıştay’ı, var oğlu var, araştırılır... Yolumuza namusumuzla devam ediyoruz ve böyle de devam edeceğiz. Bu halk bize bir görev verdi, 2019 yılının Mart sonuna kadar da böyle devam edeceğiz.  Namusumla, şerefimle görevime devam edeceğim. Kimse bizi durduramaz. Geldiğimiz gibi gideceğiz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası