Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu personeliyle bayramlaştı: 12 yılını özetledi

Personeli ve belediye yönetimi ile bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 12 yılını “Türkiye’ye örnek olduk” diyerek özetleyen Kocaoğlu, son dönemde artan terör olaylarını ise lanetledi. 12 yılını böyle özetledi:
Başkan Kocaoğlu personeliyle bayramlaştı: 12 yılını özetledi
Haberler / İzmir
1 Temmuz 2016 Cuma 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye meclis toplantı salonunda yaptığı bayram konuşmasında önemli mesajlar verdi.  

TERÖRÜ LANETLEMEMİZ GEREKİYOR

Sözlerinin başında geçtiğimiz gün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ülkemiz terör belasıyla boğuşuyor. Ülkemizde her gün gelen şehit haberleri alışkanlık oldu. Haberlere bakıp geçiyoruz. Duyarsızlaştık m? Toplum nereye evriliyo? Bu konuda hepimiz endişe içerisindeyiz. Ülkemizin geleceğinden, çocuklarımızın geleceğinden çok büyük bir endişeliyiz. Elimiz yüreğimizde izliyoruz. Bizlerin birlik beraberlik içerisinde tek vücut olarak teröre karşı durması, terörü lanetlemesi gerekmektedir. Bunu başarabilirsek, başımızı dertten ancak kurtulabiliriz. Çok problemli bir süreçten geçiyoruz” dedi.

12 YILDA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

12 yılda İzmir’de belediyecilik anlamında devrim yaptıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlerle birlikte 12 sene içerisinde İzmir’de yerel yönetim anlayışında, belediyecilik anlayışında çok büyük aşama kaydettik. Olağanüstü bir başarı ve olağanüstü altyapı hizmeti sunduk. Universiade düzenlenirken protokolün kalacağı tek bir otel vardı. O günü düşündüğümüzde kat be kat ileri gittiğimizi düşünüyoruz. Sizlerin çalışmalarıyla İzmir dünyada en hızlı büyüyen kentlerden bir tanesi oldu. Türkiye’nin büyüme ortalamasının üstünde gidiyor. Herkesin lokması biraz daha büyüyor. Yeterli değil ama İzmir üzerindeki tozu silkeledi, ayağa kalktı. Sadece belediye hizmetleri ile değil, yerelde kalkınma sorumluluğu ile yürüttüğümüz hizmet anlayışı meyvelerini vermeye başladı. İzmir’deki yerel yönetim anlayışı Türkiye’ye örnek oldu.”

“KATILIMCI YÖNETİM” VURGUSU

Belediyenin hayata geçirdiği yatırımları özetleyen Aziz Kocaoğlu, “Büyük Körfez Projesi ile körfezde tekrar yüzülebilmesi için çok önemli bir aşama kaydettik. Katı atık bertaraf tesisi için yine ÇED sürecinde önemli aşama kaydettik. Bunların hepsini iyi niyetle, samimiyetle, sizlerin özverili çalışmalarınızla yapıyoruz, kentimiz ve kentlimiz için çalışıyoruz. Kültürpark’ı katılımcı yönetim anlayışı ile yenilemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demokrasinin yerelde katılımcı yönetim modeli ile gelişebileceğini ve İzmir’deki uygulamaların ülkemizin demokrasisinin de gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. İzmir sürdürülebilir bir gelişme, kalkınma ve sürdürülebilir bir kentleşme hedefiyle yürüyor ve bundan taviz vermeyecek. Uzun süredir emek verdiğimiz kentsel dönüşümün ilk örneğini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bu uygulama hem merkezi hükümet tarafından, hem de inşaat sektörümüz tarafından genel kabul görecek. Kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde, birlikte başaracağız” dedi.

12 YILDIR “PARA YOK, YAPAMIYORUZ” DEMEDİK

Belediyenin son dönemde aldığı yüksek kredi notları ile finansal yönden başarısını kanıtladığını aktaran Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 yıllık sürecinde kim ne derse desin, adaletten ayrılmadan, dürüstlükten ayrılmadan, hep beraber, belediyenin, kamunun parasını kendi paramızdan kat be kat fazla koruyarak çalışmalarını sürdürüyor. Yerel seçimlere 3 yıllık bir süreç var. Sanki yarın seçim olacakmış gibi bir yıpratma politikası ve propaganda olduğunu görüyoruz. Biz bunların hiçbirisinden etkilenmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz, aklı ve bilimi rehber alarak birlikte gerçekleştirdiğimiz projeleri taviz vermeden uygulayacağız. Kentimize layık olmaya çalışacağız. İzmirli hemşerilerimiz 12 yıldır bizden “Para yok, yapamıyorum” diye bir söz duymadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün Türkiye’nin en sağlam finans yapısına sahip kurumlarından bir tanesi oldu. Türkiye’nin en borçlu ilk üç belediyesinden Türkiye’nin en güçlü finans yapısına sahip devlet kurumu haline yine sizin özverili çalışmalarınızla geldik. İzmir’in Türkiye’de üçüncü büyük, ekonomide ise ikinci büyük kenti olarak, kalkınma hedefiyle görevimizi yerine getiriyoruz” diyerek sözlerine son verdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası