Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması

Kapanmasına karar verilen Alsancak Stadı’ndaki krizin ardından tartışmalar sürerken, Valilik’teki toplantıda karşı karşıya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmirgücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi arasında söz düellosu alevlendi.
Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması
Haberler / İzmir
26 Ağustos 2014 Salı 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği “portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirterek, “15 bin kişilik portatif tribünün maliyeti yaklaşık 4 milyon lira civarında. Bu parayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte karşılayabilir. Biz bu iş için hazırız” diye konuştu.

Dün Valilik’te gerçekleştirilen toplantı sonrasında, portatif tribün önerisini etüt etmek amacıyla Torbalı’daki üretici firmayı ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Stat sorununa kalıcı çözüm getirilinceye kadar, 10 bin kişilik portatif tribünün Atatürk Stadı’na, 5 bin kişilik tribünün de Alsancak Stadı’na kurulabileceği düşüncesiyle bir maliyet çıkardık. Yaklaşık 4 milyon lira.. Eğer Bakanlık onay verirse, biz bu iş için hazırız. Zaten zor durumda olan kulüplerimize herhangi bir ek yük getirmeden, Bakanlıkla birlikte bu harcamayı yapıp hiç olmazsa sezonu kurtaralım” diye konuştu.



Her konuşmasında “hükümetin temsilcisi” gibi davranan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağıran Başkan Kocaoğlu, “Sayın Yemişçi’den, Bakanlığın bu öneriye nasıl bir destek vereceğini kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçici çözüm amacıyla satın alınacak 15 bin kişilik portatif tribünün, daha sonra 500 ya da 1000’er kişilik bölümler halinde küçük yerleşimlere dağıtılabileceğini de sözlerine ekledi.

İZVAK'TAN AÇIKLAMA
Kocaoğlu'nun ardından İZVAK'tan da konuyla ilgili açıklama geldi. Vakıf Başkanı Tuğrul Yemişçi imzasıyla yapılan açıklamada, 
İZVAK'ın, İzmir'deki futbol kulüplerinin temsil edildiği spor vakfı olduğu vurgulandı, Alsancak Stadı’ndaortaya çıkan son durumla ilgili,kulüplerin isteği üzerine acil toplantı yapıldığı,  alınan karar neticesinde  İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan randevu talebinde bulunup,  dünkü toplantının yapılmasını temin ettikleri belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Buradaki toplantıda alınan tavsiye kararları da medya yoluyla kamuoyuna duyurulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu konuda yaptığı medya açıklamasında Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu,şahsıma yönelik kendince yakıştırmalarda bulunmuştur. İZVAK yönetiminde defalarca ifade ettiğimiz gibi başkan olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, sporu siyasete alet etmenin İzmir’e ve spor kulüplerine en büyük kötülük olacağına inanmışlardır. İZVAK,  her zaman bu prensiple hareket etmektedir.
Sayın Aziz Kocaoğlu'nun benim AK Parti mensubiyetim dolayısıyla böyle yakıştırmada bulunduğunu zannediyorum.
Sayın başkan;  ben İZVAK çatısı altında siyaset yapmıyorum.İzmir’e, spor kulüplerimize, yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte hizmet gayretindeyiz. Nasıl ki siz büyükşehir belediye başkanı olarak, tüm İzmir halkının, hemşerilerimizin hizmetini siyaset gözeterek yapmıyorsanız, biz de aynen o şekilde hizmet üretme gayretindeyiz.
Şahsıma isnat ettiğiniz hükümet temsilciliği suçlaması konusunda ise,
Hükumetin ve bakanlıkların konularının muhatabının ve karar merciinin, şahsım olmadığı gibi İZVAK’ında  olmadığını ifade edebilirim.
Sayın başkan,  İzmir çeşitli makamlardaki yöneticilerinden hizmet bekliyor !
Medya  açıklamaları ile birbirlerine laf yetiştirmelerini değil…"

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası