Ege Postası
Geri

Başkan Oran açıkladı! Bakanlık'tan Gücücek Koyu talebi

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Gücücek Koyu'nun belediye tarafından işletilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan talepte bulunduklarını açıkladı. Oran, “İlçemizdeki beş plajın işletmesini Çeşme Belediyesi olarak devraldık ve işletiyoruz. Gücücek Plajımız dahil olmak üzere dört plajımızın daha sosyal belediyecilik anlayışı ile Çeşme Belediyesi tarafından işletmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yollardan talepte bulunduk” dedi.
Başkan Oran açıkladı! Bakanlık'tan Gücücek Koyu talebi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2023 Perşembe 22:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Gücücek Koyu, geçtiğimiz ay Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından plaj işletmesi olmak üzere ihaleye açılmıştı. Koyu korumak için 2017 yılında kurulan GÜDODER, ihaleye katılarak 56 milyon liralık en yüksek teklifi vermişti.

Paranın ödenemeyecek bir tutar olduğunu karar veren dernek, ihalenin iptali için mücadeleyi sürdürürken; Çeşme Belediyesi, Gücücek Plajına talip oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sosyal medyadan yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan koyu belediye bünyesinde işletilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.

Başkan Oran açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili Çeşme Ailem, Son dört yıl içerisinde dünyaca ünlü Ilica Plajımız dahil olmak üzere ilçemizdeki beş plajın işletmesini Çeşme Belediyesi olarak devraldık ve işletiyoruz. Her yaz, plajlarımızda milyonlarca vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet veriyoruz. Gücücek Plajımız dahil olmak üzere dört plajımızın daha Sosyal belediyecilik anlayışı ile Çeşme Belediyesi tarafından işletilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yollardan talepte bulunduk. Bakanlığımızın bu haklı talebimize olumlu dönüş yapacağını umut ediyoruz. Plajlarımızın belediye bünyesinde koruyucu, sürdürülebilir anlayışımızla, ücretsiz ve halka açık olması tek temennimizdir.”

 

 

Çeşmeliler plaj ihalesinin iptali için eylem yaptı!
 
 
Doğal sit alanı Gücücek Koyu, 'Beach Club' olmak üzere ihaleye açıldı
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası