EGEPOSTASI / İHA- Turizm cenneti Çeşme, tam kapanma kararının ardından yazlıkçıların akınına uğradı. 29 Nisan saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te son bulacak ve kesintisiz 17 gün sürecek tam kapanmanın ardından İzmir kent merkezinden ve İstanbul'dan çok sayıda vatandaş kapanma günlerini Çeşme'de geçirmeyi tercih etti.
Yazlık evlerin önü, park edilen araçlarla dolup taşarken, turistik oteller ise 17 günlük indirimli paketler hazırlamalarına karşın beklentilerini karşılayamadı. Otellerdeki doluluk yüzde 15 civarında kaldı.
Öte yandan Çeşme Belediyesi de tam kapanma süresince vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kesintisiz hizmet sunacağını açıkladı.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da sosyal medayadan açıklama yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu.
Oran, "İlçemizde yoğun nüfus artışı yaşadığımız bugünlerde, pandemi koşullarının burada da geçerli olduğunu bilmenizi isteriz. Sokağa çıkma yasağı da aynen geçerli. Hem kendinizi, hem başkalarını tehlikeye atmadığınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

POLİSTEN SIKI DENETİM
Öte yandan İçişleri Bakanlığının genelgesi ile kısıtlamadan muaf tutulan vatandaşlar, izin belgeleriyle sokağa çıkabildi. Bazı vatandaşlar, güzel havayı fırsat bilip plajlarda yürüyüş yapıp denize girmek istedi. Denetimleri sıklaştıran Çeşme polisi, sahilleri ve plajları sık sık kontrol ederek, kısıtlama kurallarına uymayanlara işlem yaptı.

Çeşme'deki ana yollarda da önlem alan polis ekipleri, bütün araçları durdurarak izin belgelerini kontrol etti. Ana yollarda çift taraflı denetim yapan ekipler, izin belgeleri olmayan vatandaşlar hakkında işlem yaptı.