Ege Postası
Geri

Başkan Şahin 8 Mart’ı karanfillerle kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde önce Menemen Belediye Ailesi’ndeki bayan personeline, ardından da CHP Menemen İlçe Örgütü ile ADD Menemen Şubesi’nin birlikte düzenlediği etkinliğe katılan binlerce kadına karanfiller sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemenli kadınları güne hoş bir sürprizle başlattı.
Başkan Şahin 8 Mart’ı karanfillerle kutladı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mart 2016 Salı 18:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin güne, Belediye’de görev yapan bayanlara karanfiller sunarak başladı. Ardından CHP Menemen İlçe Örgütü ile ADD Menemen Şubesi’nin Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltıya katılan Başkan Tahir Şahin, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 

İlk ziyaret Anne’ye…
Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya katılan 3 bin kadar kadına seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, güne annesi Hatice Şahin’i ziyaretle başladığını ve Belediye Ailesi’nde görevli bayanları ziyaretinin ardından buradaki etkinliğe katıldığını açıkladı.



Başkan Şahin, Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki konuşmasında; Milli Mücadelenin yaşandığı 1919 yılında vatansever kadın ve kızlarımızın bir araya gelerek Asri Kadınlar Cemiyeti’ni kurduğunu hatırlatarak; “Son 12 yılda 5406 kadınımız cinayete kurban gitmiş. Halbuki 1919’da, Asrı Kadınlar Cemiyeti bu ülkede kurulmuş. 1919 ile bugünün Türkiye’sine baktığımızda; şiddet gören, tecavüze uğrayan, kazanıp da kendi parasını harcayamayan, fikrini söyleyemeyen bizim kadınımız. 2016 Türkiye’si maalesef bu. Bunlara dur demek lazım. Bu toplumun fikrini, zikrini, vizyonunu biraz açmak lazım. Bir tek Türkiye’de ‘İmdat’ sesi duyuluyor. O imdat sesinin ardından da ‘İmdat adam öldürüyorlar’ diyorlar. Hiç ‘Kadın öldürüyorlar’ diye imdat sesi duyuyor muyu? Ne yazık ki Türkiye’miz, bu güzel ülkemiz bu halde. Yani kadını kimse insan gibi görmüyor. Bazı ülkelerde ‘Kadın insan mıdır'’ diye tartışılır hale gelen bir toplumda yaşıyoruz ” diye konuştu.



Kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunan Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Hepimiz birbirimize kenetlenmeliyiz. Alevi, Sunni, Kürt, Laz, Türk, Boşnak, Çerkez demeden hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız. Kadın olmazsa erkek olmaz. Ne kadın bir adım geride, ne erkek bir adım önde olacak. Kadın erkek eşit olacak, eşit olmak için her şeyi yapmalıyız. Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni sizlerle birlikte ilelebet yaşatacağız” dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından, Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu paneli gerçekleştirdi. Kahvaltıya katılan 3 bin kadar kadına panel sonrasında, CHP Menemen İlçe Örgütü ile ADD Menemen Şubesi’nin hazırlattığı çantalar hediye edildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası