Ege Postası
Geri

Başkan Soyer: Lütfen evinizden çıkmayın

Tunç Soyer, 60 yaş üstündeki İzmirlilere seslenerek, “Mecbur değilseniz lütfen evinizden çıkmayın” çağrısı yaptı. Başkan Soyer'den 60 yaş üstü İzmirlilere önemli çağrı
Başkan Soyer: Lütfen evinizden çıkmayın
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Mart 2020 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs salgınında en riskli grupta bulunan 60 yaş üstündeki yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer özel bir çağrıda bulundu. Koronavirüsün yayılma hızını yavaşlatma ve hastalığı tamamen kontrol altına alma mücadelesinde insanların mümkün olduğunca az sokağa çıkmasının ve temastan kaçınmasının önemine değinen Soyer, bilim insanlarının bağışıklık sistemi zayıf, kronik rahatsızlığı olan insanlarla birlikte en riskli gruplardan biri olarak tanımladığı 60 yaş üstündeki İzmirlilerden mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. 

BU VİRÜSÜN ŞAKASI YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu çağrım sadece ileri yaş grubuna değil, aslında tüm hemşerilerime. Fakat 60 yaş üzerindekiler için risk çok daha büyük. Salgının yayılmasını önlemek için halka açık alanlarda bulunmaktan kaçınmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu hususta bilincinin artması mücadelede en büyük başarıyı getirecek. Bu nedenle ülkemiz normale dönünceye, virüs kontrol altına alınıncaya kadar biraz sabır gösterelim. Evlerimizde kalalım. Bu virüsün şakası yok. Lütfen ciddiye alın. Mecbur değilseniz dışarı çıkmayın" dedi.

Tunç Soyer, İzmirlilerden belediye bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu'nun ve yetkili kurumların tavsiyelerini dikkate almalarını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası