Ege Postası
Geri

Başkan Soyer TV35'te konuştu: Güzel İzmir'in güzel insanları Cumhuriyet'in teminatı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer TV35 ekranlarıda İzmir'in 23 Nisan coşkusunu anlattı ve önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Soyer TV35'te konuştu: Güzel İzmir'in güzel insanları Cumhuriyet'in teminatı
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Nisan 2020 Perşembe 19:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI  - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TV35 Ana Haber Bülteni'ni katıldı ve 23 Nisan coşkusunu anlattı. Eşi Neptün Soyer ile Konak'tan başlayarak 4 saatlik bir İzmir turu attıklarını belirten Tunç Soyer İzmir'deki 23 Nisan coşkusu için "Güzel İzmir'in güzel insanları bu Cumhuriyet'in teminatı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cocukları onlar" dedi. Soyer ayrıca Halkın Bakkalı'ndaki  iki yardım paketinin yanına üçün olarak İftar Sofrası Paketi koyduklarını açıkladı. Dileyen yardım sever İzmirli 20 liraya iki kişinin iftar menüsünü yollayabilecek. Öte yandan Soyer çocuklara da seslenerek "Çocuklarımızın hayellerinizi kaybetmemelerini diliyorum. Onlara söz veriyoruz, daha güzel ve temiz bir İzmir'de yaşamaları için her şeyi yapacağız. Bu bayram böyle oldu, önümüzdeki bayram için coşkularını içerinde biriktirsinler. Hep beraber daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız" dedi. 


'HER BALKONDA TÜRK BAYRAĞI VARDI'
Ana Haber Bülteni'nde Mutlu Kopuz'un sorularını yanıtlayan Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ile birlikte yaptığı kent turu sonrası  İzmir'in 23 Nisan coşkusunu anlattı. Başkan Soyer "Bugün olağanüstü güzeldi. Bugün İzmirli olmakla ve İzmirlilerle bir kez daha iftihar ettim. İçeride kalmak onlar için buruk bir şey yaratmış. Bunu balkonlarına yansıtmışlar. Balkonlardaki coşkuyu gördükça coşkudan sarhoş oldum. Birbirimize el sallarken ağlayan İzmirliler o kadar çoktu ki. İzmir'de Atalarına öyle büyük bir sevgiyle sahip çıkıyorlar ki çok duygulandım. O kadar çok ağlayan vatandaşımız vardı ki. İnsanın gözyaşlarını tutması çok zor. Çok heyecan vereciydi. Tam 4 saat gezdik. Konak'tan Üçkuyulara, Buca Karabağlar, Gaziemir ve Karşıyaka, Mavişehir ve Bostanlı'da gördüğümüz coşkudan çok etkilendi. Eşimle birbirimize Hayatımızda bu kadar güzel bir 23 Nisan yaşamadık' dedik. Çünkü neden biliyor musunuz, aocukluğumuzda emir-komuta zinciri içinde kutlanırdı. Sonra da hafif hasetlenerek kutlanılmıştı. Artık şimdi ortası bulundu diye düşünüyorum. İzmirliler çok samimi çok gerçek. Gerçekten içlerinden geldiği için balkonlarını Bayraklarımızla, balonlarla Atatürk posterleriyle süslemişler, çocuklarına resimler yaptırmışlar. Hemen hemen her balkonda Türk Bayrağı vardı. Hayatımız boyunca unutmayacağımız bir 23 Nisan yaşadık" diye konuştu.


'TARİHİ BİR KONSER OLDU'
Tüm Türkiye'de büyük beğeni toplayan Haluk Levent'in Körfez Konseri hakkında konuşan Tunç Soyer "Bu çok eski bir hayalimdi. İzmir körfezini bir amfi tiyatroya benzetirim. Bir sahne gibi görürüm. Uzun sürelerdir bahsederdim. Sevgili Haluk Levent'e fikrimi açtım ve 'gel biz körfez'de konser yapalım" dedim. Sağoğlsun hemen kabul etti. Teknik açıdan pek çok zorluk vardı. Teknik ekibimiz hepsini aştı, ellerine sağlık. Biz körfezi dolaşmayı planlamıştık. Ama rüzgar öyle bir esiyordu ki, konserin iptal olması gündemdeydi,  Sonunda Bostanlı bölgesinden güzel haber geldi rüzgar yok diye hemen oraya gittik. Tarihi bir konserdi. Dün akşam Türkiye'nin en güzel konserlerinden birisi gerçekleşti. Biz İzmirliler olarak bunu yaşadık. Çok daha güzelini hak ediyor İzmirliler daha da güzelini yapmaya devam edeceğiz.

'ONA MİNNETTARIZ'
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yıl dönümü için konuşan Başkan Soyer "Olağanüstü bir gün. O günden bu güne tam 100 Yılı tamamladık. insan hakları beyannanesi 1948 yılında yapılmış. Atatürk 23 Nisan 1920'de yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamalar şunu gösteriyor ki, Atatürk vicdan hürriyetinden insan haklarına en temel konularda o kadar önemli açıklamalar ve tarifler yapmış ki. Bundan 28 yıl sonra Birleşmiş Milletler Atatürk'ten esinlenerek insan haklarını, vicdan hürriyetini ve din özgürlüğünü tanımlamış. 1920'nin Anadolusu'nda 1948 ilham olan temel veren bir liderimiz var. Atatürk'le birlikte hayat değişmiş bu coğrafyada. Suriyede olduğu gibi kimse birbirinin boğazını kemsiyorsa O'na minnetarız" diye konuştu. 

'İZMİRLİ HAYIRSEVERLERİ İFTAR MENÜMÜZE DESTEĞE BEKLİYORUZ'
"Biz varız da neredeyiz, son durum n? sorusunu yanıtlayan" Başkan Soyer Halkın Bakkalı'ndaki İftar menüsü paketini  açıkladı. Soyer "Biz öncelikle 40 bin haneye 400 lira yardım yaptık. 60 binden fazla aileye erzak yardımı yaptık. Ortalama bir aylık ihtiyaç paketleri. Bu yardımların tamamını Büyükşehir bütçesiyle yapmadık. İzmirliler yardım ettiler. O kadar gurur duyuyorum ki, bu salgın bitince bu dayanışmanın başarısı konuşulacak. Bu muhteşem bir şey. Bizim hedefimiz 100 bin haneye ulaşmak. Nakit yardım yardım yaptığımız hanelerle birlikte 600 bin kişiye destek olmak istiyoruz. Büyük bir bütçe gerekiyor. İzmirliler'in yardımıyla üstesinden geleceğiz. Bakkal'da iki paketimiz vardı. Ramazanla birlikte üçüncü paketi ekledik. İftar menüsü paketini ekledik. İftar sofraları kurulamayacak. 20 liralık iki kişilik iftar menüsü var. 10 bin kişilik bir iftar yardımı sağlamak istiyoruz. görüyoruz ki10 bini çok aşacağız. İzmirli hayır severleri iftar menümüze desteğe bekliyoruz" 


'BABAMIN PARASI DEĞİL İZMİRLİNİN PARASI
"Salgın sonrası sokağa çıkma yasaklarındaki toplu ulaşımla ilgili yeni bir düzenleme olacak mı'" sorusunu yanıtlayan Başkan Soyer "Bunun üzerinde çalışıyoruz ama, size bir iki rakamdan bahsedeyim. 10 Mart'ta 1 milyon 800 bin kişi toplu taşımadan faydalanmıştı. Bu geçen bir ay içerisinden bu sayı 250 binlere düştü. Sokağa çıkma günün ilk ilan edildiği günün öncesi bir düzenleme yapmak istiyorduk. Seferler aynen devam ediyordu. Ama kullanım sayısı çok düştü. Mazot yakıyoruz. Bu para bizim paramız değil. Babamın parası değil İzmirlilinin parası. Üç kişi için bir güzergah çalıştırırsanız israftır. Biz ilk yasak gününden bir azaltmaya gitmiştik. İlk yasağın pazartesi günü bütün vatandaşlarımız dışarıya çıktı. Vatandaşlarımız dışarı çıkmayacaklarını ve evde kalacaklarını bekledik, ama olmadı. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. İsraf ve ihtiyaç noktasını dengede tutacağız. Dört gün sokağa çıkma yasağı var. Olacaklardan biz de sizlerle birlikte haberdar oluyoruz. Vatandaşlarımızın iki gün önceden belirtilen yasaklar sonrası bugün hala alıverişe çıkan vatandaşlarımıza bir anlam veremiyorum" diye konuştu. 


ÇOCUKLARA DAHA TEMİZ VE GÜZEL İZMİR SÖZÜ
Son olarak cocuklara 23 Nisan mesajı veren Tunç Soyer "Yine meydanlarda çok büyük bir coşkuyla 101. yılımız kutlayacağız. Yeni bir yüzyıla egemenliğimizi ve bağımsızılığımızı aktarıcağız. Çocuklarımızın hayellerinizi kaybetmemelerini diliyorum. Onlara söz veriyoruz, daha güzel ve temiz bir İzmir'de yaşamaları için her şeyi yapacağız. Bu bayram böyle oldu, önümüzdeki bayram için coşkularını içerinde biriktirsinler. Hep beraber daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bütün vatandaşlarımın bayramını kutluyorum. Güzel İzmir'in güzel insanları bu Cumhuriyet'in teminatı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cocukları onlar. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası