Ege Postası
Geri

Başkan Soyer'den Almanya'da bir dizi görüşme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir'i dünyaya daha iyi tanıtma, dünyayı da İzmir’e taşıma" amacıyla yurt dışı temaslarını sürdürüyor. Soyer son olarak bugün Almanya'nın Başkenti Berlin'de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Soyer'den Almanya'da bir dizi görüşme
Başkan Soyer'den Almanya'da bir dizi görüşme
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mart 2020 Perşembe 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in uluslararası tanınırlığını artırmak ve bir dünya kenti olması yolunda girişimlerini sürdürüyor.

İzmir’in taşıdığı zenginliklerle, sahip olduğu potansiyelle bir dünya kenti olması gerektiğini her fırsatta dile getiren Soyer,  “İzmir'i dünyaya daha iyi tanıtma, dünyayı da İzmir’e taşıma mecburiyetimiz var" diyerek, son olarak bugün Almanya'nın Berlin kentinde bir dizi temasta bulundu. 

Soyer'e Berlin ziyaretinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de eşlik etti. 

Soyer görüşmelere ilişkin sosyal medayadan, "Berlin’de bir dizi üst düzey ziyarette bulunduk. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, Almanya Avrupa Birliği Bakanı Michael Roth, Alman Sosyal Demokrat Partisi Lideri Saskia Esken ile bir araya geldik.

Michael Müller ile yaşlı bakımı konusunda ortak çalışmalar yapmak konusunda karar aldık. İzmir ve Berlin iki güçlü metropol. İzmirli sağlık çalışanları ve bakıma ihtiyaç duyan Berlinlileri bir araya getirecek modeller üzerinde çalışacağız.

AB Bakanı Roth ile AB’den ve Türkiye’den kentler arasında iş birliği ve diyalog oluşturmak konusunda olanaklar hakkında konuştuk. Vatandaşlarımızı ve yerel kültürleri biraraya getirecek biçimde çalışma kararı aldık.

Alman Sosyal Demokrat Partisi Lideri Saskia Esken ile ilerici yerel yönetimlerin iş birliği için çeşitli kurum ve paydaşların katkısı ile çalışmalar yapıp ortak problemlerimize çözümler üretme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası