Ege Postası
Geri

Başkan Soyer duyurdu: Devrimin kadınları Üçyol’da ölümsüzleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1828 yılında ekmek zammına karşı sokaklara dökülen ve tarihin ilk kadın protestosunu gerçekleştiren İzmirli kadınların anısının Üçyol’da yaşatılacağını duyurdu.
Başkan Soyer duyurdu: Devrimin kadınları Üçyol’da ölümsüzleşiyor
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Haziran 2021 Pazar 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kökeni Amazonlara uzandığı iddia edilen İzmir kadınları, 1828 yılında tarihin ilk kadın protestosunu da gerçekleştirmişlerdi.

Yapılan ekmek zammına tepki gösteren kadınlar, çocuklarıyla birlikte  3 gün boyunca süren protesto gösterilerinde bulunmuş ve İzmirli kadınların bu protestosu sonrasında ekmek zammı, Hasan Paşa’nın devreye girmesiyle geri alınmıştı.

ÜÇYOL’DA ÖLÜMSÜZLEŞECEKLER

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekmek zammına karşı seslerini çıkaran İzmirli kadınların anısının Üçyol’da yaşatılacağını duyurdu. Üçyol Metro istasyonuna yapılacak olan mural çalışmasıyla devrimci kadınlar ölümsüzleşecek.

Başkan Soyer, konuya ilişkin yaptığı açıklmada şunları söyledi; “Bu toprakların tarihi İzmirli kadınların cesaretini ve gücünü yazar. Onlar, 1828 yılında ekmek zammına karşı tarihimizin ilk kadın protestosunun kahramanlarıdır. Kadın ve demokrasi şehri İzmir'in gururu olan bu olay Üçyol Metro İstasyonu'ndaki mural çalışmasıyla ölümsüzleşiyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası