EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZFAŞ şirketinde 40 çalışanın iş akdi feshedilmişti.
Son günlerde ise Büyükşehir’in işten çıkarmalara devam edeceği ve belediyeye bağlı şirketlerdeki müdürlüklerde çalışan sayısının yüzde 10’unun işten çıkarılacağı iddia edilmişti.
Bu kapsamda müdürlüklerden isimler geldiği ve listenin hazır olduğu öne sürülmüştü. İşten çıkarmaların gerekçesi olarak mali sıkıntılar, bütçe disiplini ihtiyacı ve ekonomik kriz gösterilmişti.
DİSK Genel İş ise bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme gerçekleştirdi.
Başkan Tugay’ın şu an için belediye şirketlerinde böyle bir uygulamanın yapılmayacağını bildirdiği açıklandı.
Öte yandan sendika, İZFAŞ’ta iş akdi sonlandırılan 40 işçinin de belediyenin farklı şirketlerinde değerlendirileceği belirtti.
DİSK Genel İş’in açıklaması şu şekilde:
“Günlerdir yerel basında İzmir Büyükşehir belediyesi bünyesindeki İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinin toplam sayısının yüzde 10’u üzerinden işçi çıkarımı olacağı haberi üzerine bugün Genel merkez toplu sözleşme daire başkanımız Faruk Saral ve 1,2,3,9 nolu şube başkanları olarak İzmir büyükşehir belediyesi başkanı Sayın Dr. Cemil TUGAY ile görüşme gerçekleştirdik. Yapılan bu görüşmede basında çıkan haberlerin şuan için belediye şirketlerinde böyle bir çalışmanın yapılmayacağını net bir şekilde belediye başkanımız tarafından dile getirilmiştir.
Geçmiş günlerde Şirkete iadesi yapılmış olan ve şuan beklemede olan diğer üyelerimizin de en kısa zamanda işbaşı yapmaları için çalışmaları hızlandırılması kararı alınmıştır.
Ayrıca İZFAŞ şirketinde bir kaç gün önce iş çıkışı verilen 40 üyemizin belediyemizin farklı şirketlerinde değerlendirilmesi yönünde uzlaşıya varılmıştır.
Belediyemiz bünyesinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın alacakları ile ilgili talepler görüşmede dile getirildi ve yarın(perşembe)günü mali işler ile yapılacak çalışma sonucunda net bilgi verileceği tarafımıza söylenmiştir”