Ege Postası
Geri

Başkan Tugay’dan ‘Hilton Otel’ açıklaması: Henüz ‘olur’ demedim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Hilton Otel’in hastane olacağına dair öne sürülen iddialara yanıt vererek, “İki ya da üç gün önce böyle bir görüşmenin olduğunu öğrendim ama bu görüşme bize bildirilmemişti. Bir hastane grubu burada bir hastane açmak istiyormuş ama ben onlara henüz, ‘olur’ demedim” diye konuştu.
Başkan Tugay’dan ‘Hilton Otel’ açıklaması: Henüz ‘olur’ demedim
Haberler / Yerel Politika
14 Mart 2025 Cuma 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/ EGEPOSTASI- İzmir’in simgelerinden biri hale gelen ve 2020 yılından beri kapalı durumda olan Hilton Otel’in akıbeti ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay açıklama yaptı.

Otel binasının bir kısmının hastane olacağına dair öne sürülen iddialara yanıt veren Tugay, “Ben konuyu birkaç gün önce öğrendim, daha öncesinde bilmiyordum. İki ya da üç gün önce böyle bir görüşmenin olduğunu öğrendim ama bu görüşme bize bildirilmemişti. Bir hastane grubu burada bir hastane açmak istiyormuş ama ben onlara henüz, ‘olur’ demedim” diye konuştu.

3 KİŞİLİK KOMİSYON OLUŞTURDUK

Otelin mevcut durumunun incelenmesi için 3 kişilik komisyon oluşturulduğunu söyleyen Tugay, “Durumun incelenmesini tam olarak ne yapılmak istendiğiyle ilgili detaylı bilgi istedim. Konuyla ilgili üç kişilik bir komisyon oluşturduk. O arkadaşlarımız görüşmelere devam ediyorlar. Henüz verilmiş bir karar kesinlikle yok. Ama Böyle bir talep olmuş. Bunu da ben dediğim gibi birkaç gün önce öğrendim. Komisyon üyelerinin isimlerini vermem doğru olmaz ama hukukçu, emlak konusuna bakan ve planlamayla ilgili arkadaşlarımız var” dedi.

VALİ BEY’İN DOĞRUDAN YETKİSİ YOK

Vali Elban ile gerçekleştirdiği görüşmede Hilton Oteli’nin konuşulmadığını söyleyen Tugay, Elban’ın konu hakkında direkt bir yetkisi olmadığını da söyleyerek, şöyle konuştu:

“Vali Bey'le bir görüşme yaptığınız konuda hiç alakası yok. Yani Vali Bey'le benim bu konuda hiçbir görüşmem yok. Vali Bey'in zaten bildiğim kadarıyla doğrudan bir yetkisi yok. Orada mevcut bir şirket de o şirketin ortakları ortaklarından birisi de büyükşehir belediyesi. Yüzde yirmi üç civarında bir hissesi var. Bütün hissedarların onayladığı bir şey olursa bu çalışma ondan sonra ilerleyebilir.

 

Kentin simgesi Hilton'un akıbeti belli oldu!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası