Ege Postası
Geri

Başkan Ünsal'dan nikahtaki dua tartışmalarına yanıt: İletişim kazası

Karşıyaka Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi 2. Birleşimi Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda önceki gün gerçekleşen bir nikah töreninde yaşanan dua tartışması gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk'ün açıklamalarına yanıt veren Başkan Ünsal, "Burada mesele izinsiz söz almış durumu var. Şimdi siz burada ben konuşurken, izinsiz mikrofonu alıp söz alsanız usul olarak benim sizi uyarmam gerekiyor. Normali bu. Bu yaşanan da böyle bir şey. Keşke bu duayla ilgili önceden idareye bilgi verilseydi. Ben bunu bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum. Ama kalkıp Müslümanlık kurallarını bir tek duaya bağlarsanız olmaz. Elhamdülillah burada herkes Müslüman." dedi.
Başkan Ünsal'dan nikahtaki dua tartışmalarına yanıt: İletişim kazası
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2024 Salı 22:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda önceki gün gerçekleşen bir nikah töreninde, mikrofonu eline alan bir vatandaş dua etmek istedi. Görevli nikah memuru ise, "Beyefendi, burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz." dedi. Mikrofon elinden alınan vatandaş, yine de duasını etti. Öte yandan görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine başta AK Parti'den olmak üzere çok sayıda tepki geldi. Soruşturma başlatılıp konu yargıya taşınırken, İçişleri Bakanlığı da harekete geçerek, Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal ise konuya ilişkin sessizliğini Karşıyaka Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi 2. Birleşiminde bozdu.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: BU NASIL BİR TAHAMMÜLSÜZLÜK

Dua tartışmalarına ilişkin söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Karşıyakamız maalesef son günlerde alışılagelmişin dışında çok çeşitli gündemlerle ulusal basına bazı konularla gündem oldu. Halbuki Karşıyakamız içinde barındırdığı değerler açısından milli ve manevi değerler açısından güzellikleri açısından Türkiye’de yaşayan 5 kişiden bir tanesi Karşıyaka’da yaşamak ister. Konuşulması gereken çok güzel konular varken, işçi maaşı krizi ve farklı konular ile gündeme gelmesi bizi derinden üzüyor. Geçenlerde Karşıyaka Nikah Sarayı’nda yaşanan olay. Şimdi olayı özetlersek nikah merasimi öncesinde aileden bazı şahıslar az sonra yapılacak nikah merasimi için bir dua etme niyetiyle orada kürsüde mikrofonu aldılar ellerine, dua etmesi engellendi. Elindeki mikrofon alındı. Vatandaş duasına devam etmek isterken yine oradaki görevli ya da görevliler tarafından her kimse. Vatandaşın sesi susturulmak ve bastırılmak istercesine müzik son ses açılarak yapılan duanın sesinin kesilmesini sağlamak için ellerinden geleni her şeyi yaptılar. Bu nasıl bir tahammülsüzlük. Duayla ilgili İslamiyet’le ilgili Müslümanlıkla ilgili bir problem mi var. Örf ve adetlerimizde siz duanın önemi ve yerini sizlere anlatmama gerek yok.  Dua size ne gibi rahatsızlık verdi. Oradaki ilgililer hakkında ne yapılmaması gerekiyorsa lütfen bir an önce yapın ve bu kara lekeyi Karşıyakamızın ve belediyemizin alnından silin.” dedi.

BAŞKAN ÜNSAL: İLETİŞİM KAZASI

Öztürk’ün ardından konuya ilişkin ilk defa konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal ise şunları söyledi;

"Adem Bey şimdi kamu kurumları resmi prosedürlere ve kurallara göre yönetiliyor ve işlem yapılıyor. Biz de Medeni Kanunu’nun yetkisiyle resmi nikah kıyılıyor. 2017 yılından beri de müftülüklerimizde de bu işlem yapılıyor. Aynı müftülüklerimizde diğer kurumlarımız gibi sağlık raporlarını alıyor, nikahı kıyıyor ve nikahtan sonra dua etmek isteyen de olabiliyor. Burada mesele izinsiz söz almış durumu var. Şimdi siz burada ben konuşurken, izinsiz mikrofonu alıp söz alsanız usul olarak benim sizi uyarmam gerekiyor. Normali bu. Bu yaşanan da böyle bir şey. Keşke bu duayla ilgili önceden idareye bilgi verilseydi. Ben bunu bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum. Ama kalkıp Müslümanlık kurallarını bir tek duaya bağlarsanız olmaz. Elhamdülillah burada herkes Müslüman. Adem Bey bir soru sordunuz. Hepimiz burada Müslümanız.Müslümanlık bir tek dua etmekle olmuyor. Mesela hiçbirimiz hak yemiyoruz. Hiçbirimiz israf yapmıyoruz. Diğer kulları küçümsemiyoruz. Bunlarda Müslümanlığın değerleridir. Elhamdülillah hepimizde Müslümanız. Ama burada konu zaten yargıya taşındı. Biz de bu işin takipçisi olacağız.  Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. Yeteri kadar konuştunuz. Burada bir iletişim kazası vardır. Arkadaşımız da kurallara uygun davranmaya çalışmıştır. Karşılıklı bunu uzatırız. Karşılıklı uzatmaya gerek yok. Başka bir dinde de olsa aynı şekilde onların da mikrofonunu alacaktı diye tahmin ediyorum. Daha fazla konuşulmasına gerek yok.” 

 

'Resmi' nikah töreninde 'dua' tartışması soruşturma başlatıldı!
 

 

CHP'li Tice'den 'dua' tartışmasına tepki: Provokasyon kokan manidar bir eylem!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası