Ege Postası
Geri

Başkan Ünsal’a borçlanma yetkisi

Karşıyaka Belediyesi, bugün gerçekleştirdiği Haziran Ayı Meclis Toplantısında Başkan Yıldız Ünsal’a oy birliği ile borçlanma yetkisi verildi
Başkan Ünsal’a borçlanma yetkisi
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 18:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TUNAY AFYON / EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Mayıs Ayı Olağan MeclisToplantısı’nın 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi. 

Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı faaliyetlerinin sunumu ile başlayan toplantıda ‘Daha Temiz Bir Karşıyaka’ kampanyasının detaylarından bahsedildi, yoğunluğun gece vardiyasında olduğu kampanya kapsamında günlük 300 ton evsel atık toplandığı açıklandı, haşerelere karşı etkin bir mücadeleye girişildiği belirtilirken, ilaçlama çalışmalarının düzenli olarak sürdürüldüğü açıklandı.

Yol ve kaldırım bakımları kapsamında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 41 kazı denetim ruhsatı verildiğini belirten Ünsal, bu kapsamda çalışmaların başladığını kaydederek, “Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi vatandaşlarla buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdik, devamını getireceğiz. Aylık olarak düzenlenecek yerel üretici çalışmamız kapsamında üretici-tüketici pazarını ayda iki kez düzenleyeceğiz, yerli üretici desteklenecek” ifadelerini kullandı.

Belediye Hizmet Binası’nda yapılan meclis toplantısında Belediye Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince gündem maddeleri görüşüldü.

BORÇLANMA YETKİSİ

Maddeler kapsamında, büyük oranda belediye sermayesine sahip olan işletmelerde Karşıyaka Belediye tüzel kişiliğini temsil etmek üzere ve bankalardan borçlanma yetkisinin, Başkan Yıldız Ünsal’a verilmesi oylandı. Oylama sonucunda Başkan Ünsal, Karşıyaka Belediyesi görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Karşıyaka Belediyesi’nin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5393 Sayılı Kanun'un 18/d ve 68. Maddesinin (d) ve (e) bentlerinde yer alan esaslara göre kredi kullanılması ve borçlanılabilmesi için faiz hariç 130.000.000,00TL borçlanma konusunda oy birliği ile yetki yetkilendirildi.

ÖNERGELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi bünyesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Emlak İstimlak Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı birimlerle ilgili konularda hazırlanan önergeler oylamaya sunuldu.  Başkanlıktan Gelen Önergeler kapsamında - Meclis tutanağı oy birliği ile kabul edildi.

Başkanlıktan gelen 17 önergelerden 1, 2, 3, 4, 5, 6,7, 8, 10, 11, 13, 14 ve 17 No’lu önergelerin ilgili İmar, Çevre ve Sağlık ile Esnaf, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilmeleri oy birliği ile kabul edilirken diğer önergeler oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca görüşülen, komisyonlardan gelen raporlardaki 3 madde de oy birliği ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası