Ege Postası
Geri

Başkan Uygur'a Yargıtay şoku!

İZMİR’de Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur, görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı. Yargıtay cezayı onadı. Yeniden adaylığının yanısıra belediye başkanlığı riske giren Uygur’un görevden alınacağı ileri sürüldü.
Başkan Uygur'a Yargıtay şoku!
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2013 Cuma 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı. 2011/306 esas 2011/ 505 karar sayılı davanın sonucunda Başkan Uygur, görevi kötüye kumlanmak suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı. Uygur, Yazıişleri Müdürü Osman Benzer’i zabıta yapmış, görevine iade etmemişti. Benzer’in şikayetiyce açılan davada verilen mahkumiyeti Yargıtay, 3 Eylül 2013 tarihinde onayladı. Bu sonuca göre Uygur’un belediye başkanlığı tartışmaya açıldı.

CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, "Yargıtay Ceza Üst Kurulu’na itiraz hakkımız var. Süreç devam ediyor. Karara itiraz edeceğiz" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur aynı göreve yeniden talip olurken ona partisinden Fikret Akyüz ve Halil Güney rakip çıktı. Ancak CHP kulislerinde Torbalı Belediye Meclis üyesi Ufuk Yörük’ün aday gösterileceği öne sürülüyor. Ağır cezada bir, asliye ceza mahkemelerinde karar aşamasında olan üç davası daha olan Uygur’un yeniden adaylığının yanısıra başkanlığının da riske girdiği, erteleme kararının en fazla altı ay süreyle alınabileceği öğrenildi.(DHA)

UYGUR: KARAR SİYASİ
 2005 yılında bir memurun görev yerini değiştirdiği için hakkında açılan davanın Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösteren Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bu cezanın ‘siyasi’ olduğunu söyledi.Bu ceza ile bir hukuk cinayetinin işlendiğini belirten Başkan Uygur, “Bu dava hukuksuz ve adaletten yoksun bir davadır. Ne yapmışı? 2005 yılında yazı işlerinde çalışan bir memurun görev yerini değiştirmişim, zabıtada görevlendirmişim. Memur dava açtı ve 8 yıldır da dava devam ediyor, önce iki buçuk yıl hapis cezası verildi, sanki adam öldürmüşüm gibi, sonra dava Yargıtay’da bozuldu ve tekrar mahkeme oldu. Bu kez de 1 yıl 15 gün ceza verdiler, tekrar Yargıtay’a gitti, Yargıtay da bu kararı onamış. Ama Hukuki süreç devam ediyor, karar bana henüz tebliğ edilmedi, tebliğ edildiğinde tekrar itiraz hakkım var. Hukuki hakkımı kullanarak tekrar itiraz edeceğim ve Yargıtay Genel Kurulunda bir kez daha değerlendirilecek” dedi.

“CEZANIN AMACI SİYASİ YASAK GETİRMEK”
Hükümetin sandıkta yenemediği, hatta karşısına rakip dahi çıkaramadığı için siyasi ayak oyunlarına başvurduğunu belirten Başkan Uygur, “Suçlu bulunsam dahi normalde bu suçun cezası bu kadar değil ama kasten, bana siyasi yasak getirebilmek için cezayı katlaya katlaya 1 yıl 15 güne çıkartıp onaylatmaya çalışıyorlar. Çünkü ceza 1 yılı geçerse seçilme hakkım elimden alınacak. Mahkemenin Cezayı katlayarak artırmasının sebebi de sabıkam olduğu gerekçesi, oysa sabıkam yok. Savcılıktan sabıkam olmadığına dair belge aldım ve ibraz ettim ama bakan, dinleyen yok. Kafaya koymuşlar beni siyaset sahnesinden silmek istiyorlar. Kanuni hakkım olan hükmün açıklanmasının geri bıraktırılması maddesinden yararlanmamı bile kabul etmiyorlar” dedi.

“OYLA YAPAMADIKLARINI MAHKEME YOLUYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Türkiye’de bugüne kadar böyle bir karar verilmediğini belirten Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Bu mahkeme kararının bir örneği daha Türkiye’de yoktur. Bu kararda hukuk var m? Bu kararda vicdan var m? Türkiye’nin neresinde görülmüş bir belediye başkanı memurun yerini değiştirdi diye bu kadar hapis cezasıyla cezalandırılıp siyasi yasaklı hale getirildiği, görevinden düşürüldüğ? Türkiye’de bir örneği var m? Yasal haklarım, Anayasal haklarım, Mahkeme eliyle gasp edilmeye çalışılıyor. Halkın oyu ile yapamadıklarını mahkeme darbesiyle yapmaya çalışıyorlar” dedi.

“10 YILDIR HİÇBİRŞEY BULAMADILAR, MAHKEMEYE BEL BAĞLADILAR”
Torbalı Belediyesi’nin 10 yıldır müfettişlerle baskı altına alındığını belirten Başkan Uygur, “Bu güne kadar 93 adet müfettiş geldi, her yerimizi didik didik ettiler. Şu anda dahi belediyede iki tane mülkiye müfettişi teftişte bulunuyor. Aradılar taradılar 10 yıldır hiçbir şey bulamadılar, bula bula bu suçlamayı buldular. Memurun görev yerini değiştirdiğim için hapis cezası alacağım, başkanlıktan düşeceğim ve bir daha hiçbir seçime giremeyeceğim. Bunu hangi hukuk açıkla? Bunu hangi vicdan kabul ede? Bugün Türkiye’nin bütün kurumlarında binlerce memurun görev yerleri değiştirilmiyor m? Binlerce memur görevinden alınıp başka bir göreve verilmiyor m? Bunu Türkiye’de bir tek ben mi yaptım'” şeklinde konuştu.

“HANİ SANDIKLA GELEN, SANDIKLA GİDERDİ'”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da benzer şekilde mağdur edildiğini hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Uygur, “Sayın Tayyip Erdoğan bir şiir olduğu için İstanbul Belediye Başkanlığından düşürüldüğünde herkesin, hepimizin vicdanı sızlamıştı. Bu kadar da olmaz demiştik. Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Ama ne kadar üzücüdür ki, aynı Tayyip Erdoğan bugün Başbakandır ve “Sandıkla gelen, sandıkla gider” diye her gün televizyonlarda konuşmaktadır. Ama altındaki kadro, ‘Ne yaparız da İzmir’i alırız’ diye hesaplarla yargıya baskı yaparak, İzmir ve ilçelerinin Belediye Başkanlarını yargı darbesiyle yok etmeye çalışmaktadır. Sandıkta Halkın oyunu alamadıkları için rakiplerini siyasi yasaklı duruma getirmeye çalışmaktadır. Bu tavırlar sayın Başbakanın söylemine hiç uymuyor, Sayın başbakan ne diyor, kadroları ne yapıyor” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”
Torbalı halkının müsterih olmasını ve görevinin başında olduğunu kaydeden Başkan Uygur, “Ben tüm bunlara rağmen Yargıya ve adalete inanıyorum, Hakimlerin ve savcıların vicdanına güveniyorum. Devam eden hukuki süreçte yasal haklarımı kullanarak, gerekli itirazımı yapacağım ve Yargıtay hakimleri umarım vicdanlarıyla tekrar değerlendirecek ve bu hukuk cinayetine dur diyecektir. Torbalı halkı müsterih olsun, 8 yıldır süren bu Hukuki süreç devam etmektedir, Torbalı Belediye Başkanıyım, görevimin başındayım, gece gündüz hizmet etmeye devam ediyorum ve edeceğim. Şu anda bir sıkıntı yoktur” şeklinde sözlerini tamamladı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası