Ege Postası
Geri

Başkan Vekili Özkan'dan işçilere destek: Grev halayına durdular

Menderes’te Belediye İş Sendikası ve SODEMSEN arasındaki TİS sözleşmesinin tıkanması üzerine Menderes Belediye işçileri grev kararı aldı. Grev kararını bu sabah beldiye binasına asan belediye işçileri, daha sonra grev halayına durdular. Grev halayına Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’da grev halayına durdu. Öte yandan anlaşmanın sağlanamaması durumunda işçiler 3 Temmuz'da greve gidecek.
Başkan Vekili Özkan'dan işçilere destek: Grev halayına durdular
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Haziran 2023 Perşembe 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menderes Belediyesi'nde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Belediye-İş İzmir 4 No'lu Şube ile işveren Menderes Belediyesi adına yetkili Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Görüşmelerin tıkanması üzerine ise Belediye-İş İzmir 4 No'lu Şube, grev kararını aldığını duyurdu.

İşçi sendikasından yapılan açıklamaya göre talep edilen ücret ve sosyal haklara yüzde 50 oranında zam ve ikinci yıl için de enflasyon artı refah payına karşılık SODEMSEN'in yüzde 25 zam önerisi sendika tarafından kabul görmedi.

Bunun üzerine Belediye İş Sendikası yönetimi ve üyeleri grev kararını bugün belediye binasına astı. Anlaşma sağlanamaması durumunda işçilerin 3 Temmuz'da greve gideceği öğrenildi.

Öte yandan grev kararı asıldıktan sonra işçiler bir süre meydanda slogan attı. Grev halayı çekildi.

Bu esnada örneğine ender rastlanan bir olay yaşandı.

Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan işveren olarak işçilerin halayına girerek onlara destek oldu. 

‘’EMEKÇİLERİ UYUŞMAZLIĞA ZORLAMAK SORUMSUZLUKTUR’’

Belediye İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Yönetiminin grev ilanı ilişkin yaptığı açıklamada "20.01.2023'te başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde Sendikamız Menderes Belediyesi yönetimi ile belirli anlamda ortak bir nokta bulsa da, toplu sözleşmede yetkili olan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN), süreci tek taraflı dayatmalarla uyuşmazlığa, greve zorlamaktadır. Her gün zam üstüne zammın geldiği, fiyatların kesintisiz olarak arttığı, hayat pahalılığının durdurulamaz yükselişi karşısında ücretlerin eridiği, durumdayız. SODEMSEN yetkililerinin emekçileri uyuşmazlığa zorlaması en hafif ifadeyle sorumsuzluktur" denildi.

‘’DEMOKRAT OLMAK SÖZLE OLMAZ’’

Emekçilerin hayat pahalılığı ve eriyen ücretleri yüzünden en temel ihtiyaçalrını bile karşılayamadıkları belirtilen açıklamada, ‘’TÜİK'in çakma enflasyonu doğalgazın enflasyon hesabına dahil edilmemesi kurnazlığına rağmen Mayıs 2023'te yüzde 39'ü aştı. Kısa adı ENAG olan, Enflasyon Araştırma Grubu'nun Mayıs ayı yıllık enflasyon oram ise yüzde 109'i geçti.Türk-İş'in Mayıs ayında yaptığı araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10.360TL'yi, yoksulluk sınırı ise 33.750 TL'yi aştı. Mutlak enflasyonu ise mayıs ayında yüzde 2.23 ve son 12 aylık yüzde  72 arttı! Ocak 2023'te cebinizdeki 200 TL'nin alım gücü sadece ilk üç ay içinde 158 liraya geriledi. Asgari ücretlin satın alma gücü 8 bin 506 TL'den Mayıs ayında 6 bin 300 liraya düştü. Demokrat olmak sözle olmaz. Demokrat olmak emeğe saygılı olmakla olur’’ ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası