Ege Postası
Geri

Başkan Yetişkin'den hükümete sert destek çıkışı: Değil evlat üvey evlat muamelesi dahi yapmıyor

TV 35 ekranlarında yayınlanan Haber Aktif programına katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, merkezi hükümetin CHP’li belediyelere değil evlat üvey evlat muamelesi dahi yapmadığını savundu.
Başkan Yetişkin'den hükümete sert destek çıkışı: Değil evlat üvey evlat muamelesi dahi yapmıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2020 Pazartesi 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Senem Gökdağ’ın sorularını yanıtlayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’da turizmi 12 aya yayma hedefleri kapsamında planlamalar yaptıklarını belirtti, Corona nedeniyle aldıkları önlemleri anlattı.

İlk ay kesintisiz gelen İller Bankası ödeneğinin ardından gelen ikinci ödeneğin yüzde 50 geldiğini belirten Başkan İsmail Yetişkin, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntının en çok da belediyeleri sıkıntıya düştüğüne işaret ederek, “Üç ay kesinti yapılmayacak dendi. İlk ay kesintisiz geldi. Yalan yok. Doğru. İlk ayda yapıldı. Ama bu ay tam yüzde 50 kesinti var İller Bankası’ndan gelen. Kredilerimizi ertelemek için başvurduğumuzda erteleriz ama faiz alırız denildi. Vatandaş vergisini ödeyemiyor şu anda. Üç ay kesintisiz vereceğiz deniliyor, ardından verginizi alıyorsunuz kesintili gönderiliyor” dedi.

Evlat muamelesi görmüyorsunuz

Merkezi yönetimin partili partisiz ayrımı yapmamasını istediklerini kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, evlat değil üvey evlat muamelesi dahi görmediklerini savundu. Başkan Yetişkin, “Parti ayırmaksızın davranılmalı. Bir kefeye koysunlar. Bizi ötekileştirmesinler. Bize farklı ona farklı bir şey yapmasınlar. Öyle ayrımlar yapılıyor ki anlatamam. Rakip bir partinin belediye başkanıysanız. O kadar sıkıntı var ki. Evlat muamelesi görmüyorsunuz direkt. Sahipsiz değiliz ama bütün belediyelerin durumu bozuk. Yapılandırma istiyoruz. Elimiz kolumuz rahatlayacak. Hayırlar bitsin. Bizi de artık kucaklasınlar. Tek yürek” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Corona mücadelesinde tedbirleri hızla aldık

Corona ile mücadele tedbirlerini hızla aldık. Belediye çerisinde hemen bir ekip kurduk. Tüm müdürlüklerimizi bu işin içine dahil ettik. Seferihisar’ın genel temizliğiyle başladık. Tüm sokakları ve köyler dahil yıkandı ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı, yapılıyor. Apartman girişlerinden işyerlerine, çocuk oyun gruplarından kamu kurumlarına kadar. Yardıma muhtaç kişiler var 65 yaş üstü. 3 bin 800 kişiye erzak yardımı yaptık şu ana kadar. Aradıklarında 35 kişilik bir ekibimiz var. Devamlı bu işle ilgileniyor. Beş kişi devamlı telefonların başında. Siparişler götürülüyor evlerine kadar. Neye ihtiyaçları varsa karşılamaya çalışıyoruz.

Pazarları haftada üç güne çıkardık

Geçen hafta tespit ettiğim halkın çoğunluğu riayet ediyor. Yüzde 70 oranında bir doluluk var. Seferihisar’da biraz daha sıkı tutmaya çalışıyoruz. Mesela gelirken Pazar yerinde uzun bir kuyruk vardı. Daha önce olmuyordu bu kuyruk. Pazaryerlerini haftanın üç gününe çıkardık yığılma olmasın diye. Pazartesi normal sebze ve meyve, Çarşamba günü züccaciye tekstil ürünleri, Cuma günü de normal gıda pazarı. Aradaki sosyal mesafeyi başka türlü koruyamayız. İlk kez yığılma vardı. Zabıta ve polis uyarıyordu. Biraz şikayet vardı bir ünü zücaciyeye ayırdığımız için. Bu karar tek başına aldığımız bir karar değil, Hıfzısıhha Kurulu ile birlikte aldığımız karar. Herkesten anlayış bekliyorum. Halk sağlığı için yapılan şeyler.

Kiracılarımızdan üç ay kira almayacağız

Yazlıkları olanlar genelde Seferihisar’daki yazlıklarını tercih etti. Buraya İstanbul’dan gelmiş olanlar var. Doluluk oranı yüzde 70’ler seviyesinde. Belediye bütçesine bayağı yük getiriyor önceden yaşanan bu doluluk oranı. Belediye olarak kiracılarımızdan üç ay kira almama kararı aldık. Peşin yatırmış olanlardan da bu üç ayı düşeceğiz. Böyle bir karar aldık. Esnafı rahatlatmak için.

Umarım bu yaz ortalarında biter

Akarca’daki koku sorununu derin deşarj yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi başkanımıza kendim anlattım bire bir. 500 metre derinliğin bin 200 metreye uzaması gerektiğini anlattım Tunç Başkana. Umarım bu yaz ortalarında biter.

Halk Marketin seyyarını da yaptık

Seferihisar’ın parasını Seferihisar’da kalmasını istiyoruz. Halk Market şubesinin birini Ürkmez’e açtık. Üçüncüsünü seyyar halk market yaptık. Bir otobüsü halk markete çevirdik. Temel gıda malzemeleriyle sokak sokak dolaşacak. Oralarda duracak insanlar alışveriş yapabilecek. Bizim bir de Seferi Kart –Halk Kartımız var. Para yatırıyoruz bu kartlara. İhtiyaçlı vatandaşlar da bu kartlarla halk marketten alışveriş yapabiliyor. Bu ay bir gecikme oldu sistemde sıkıntı oldu. Bayrama yetiştirmeye çalışacağız.

Ne sakınca doğdu ben onu anlayamadım

İzzet Gül Stadyumu. Kimin bir tuğlası varsa ona biz teşekkür etmek istiyoruz. Stadyumu gittik gördük. Yeni bir müdür atanmış. Ziyaret edelim hayırlısı olsun diyelim dedik. Statta ihtiyaç varsa biz de onu giderelim istedik. İyi niyetli bir ziyaretti. Biz de işin ucundan tutalım diye düşündük. Sanırım Ahmet Aydın bey stadı teftiş ettiğimizi belirtmiş. Biz sadece yarım kalan bir şey var mı, biz de işin ucundan tutalım dedik. Sonuçta stat Seferihisar’ın bir stadı. Ne gibi bir sakınca doğdu, ben onu anlayamadım.

Her gün esnafın sorunların dinleyip….

Esnaf Sanatkarlar oda başkanı Rüştü bey ile güzel bir noktaya varmıştık. Corona sebebiyle erteledik. Her gün esnaf masasında oturması ve sorunları dinlemesi için yönetim kurulundan birini gönderecekti. Biz de belediyeden yetkili bir kişiyi oraya gönderecektik ve orada sorunlar dinlenip belli noktada toplanıp hızla esnafın sorunlarını çözmeye çalışacaktı. Kadınlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Çalışabilecekleri ortamları yarattık.

Turizmi 12 aya çıkarmak istiyoruz

İZTAŞIT ilk başlangıçta sıkıntılıydı. İztaşıt’ta ilk başlarda zorlandık. Herkes Seferihisar Belediyesi’nde sanıyordu. Şimdi fazla şikayet gelmiyor. Sefer ve araç sayısı arttı. Ürkmez’de iki tane masal evi yapmıştık. Bir tane de kapalı spor salonu yapmıştık. Hepsi açılışı bekliyor. Coronadan sonra hep beraber umarım açılışını yaparız. 17 kilometre kesintisiz plajımız var orada. Turizmi yavaş yavaş 12 aya çıkarmak istiyoruz. Valilik ve büyükşehir belediyesinin ortak bir projesi var. Bir otel ve günübirlik kür merkezi yapılıyor. Günlük bin 500 kişiyi ağırlayacak kapasitede olacak. Jeotermalle ilgili termal bir otel yapılıyor. O ilk başlangıç olacak.

Ekmeksiz Plajı halka açılacak

Ekmeksiz Plajı’nda arkeolojik kalıntı var. Üst tarafı Teos Antik Kenti. Onun uzantısı da Ekmeksiz Plajına kadar gidiyor. Birinci derece SİT. Orada yapı yaptırmıyorlar. Birçok girişimde bulunduk biz. Ankara’da Bakanlıklar seviyesinde görüşmeye gittim. Milli Parklar ve Kültür Turizm Bakanlığı’na ulaşmaya çalıştık. Onlar da belediyenin işletmesi tarafında. Protokol tamamlanırsa halk plajı olarak halka açacağız o plajı. Doğal yapısı bozulmasın, halka açalım, halk kullansın temizlik denetim ve bakımını biz yapalım dedik.

Hereke köyünde restorasyon yapılacak

Köyümüz Hereke köyü. Yerel adı. Geçmiş dönemden kalma evler vardı o binaların restorasyonu, boyası badanası. Bazı kapılar var tarihi değerde. Onları gün yüzüne çıkaracağız. Ekinezya dikeceğiz o bölgede. O köyün geçmiş döneminde de ekinezya dikiliyormuş. Muhtarımızla da konuştuk yardımcı olacak bize.

2 saat içinde 50 bin atalık tohum dağıttık

Lavanta festivalimiz var. Bu yıl festivali corona nedeniyle yapamayacağız. Halka lavanta dağıtacağız. Can Yücel Tohum Merkezimiz var biliyorsunuz. Kaybolmaya yüz tutmuş tohumları burada biriktirip çoğaltıyoruz. İsteyenlere de dağıtıyoruz. Ata tohumlarımız için tohum takas şenliği yapıyorduk her yıl. Bu yıl pandemi nedeniyle yapamadık. Fidelerin çiftçilere ulaşması için sosyal mesafeyi koruyarak dikmek isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz. 2 saat içinde 50 bin fide dağıttık. Genetiği değiştirilmemiş atalık tohumlar tamamı. Bir domatesin kokusu bile farklı.

Gözlem evi kurmayı düşünüyoruz

Bir ekibimiz var. Turizmle ilgili planlamayı beş yıla yayarak kısa orta ve uzun vadeli planları yapıyor. 4 yıl sonra Seferihisar’daki turizmin bambaşka olduğunu görecek herkes. Düzce Mahallesi’nde açık hava müzesi var. Lokasyonu güzel bir yer. O bölgede bir araştırma yaptırdık. Orada bir gözlem evi kurmayı düşünüyoruz.

Bu sözler bana ait değil

Bütün personel sayımı 672 zaten. Bu tamamen bir işgüzarın yazısı. Onlara gazeteci yazar çizer demiyorum. Karalama amaçlı yazılmış bir şey. Kesinlikle öyle bir şey yok. Tekzip için de büyük uğraş verdik. Bu sözler bana ait değil. kesinlikle öyle bir şey yok. Personel sayısı belli.

Kara kılçık iki köyün geçim kaynağı oldu

Tohum merkezinde bir kara kılçığımız var. Bu bir köyün geçim kaynağı haline geldi. Tamamen doğal yöntemlerle taş değirmenlerde öğüttürüyoruz. Köydeki kadınlarımız gerçek ekmek mayalarıyla evlerinin avlusundaki çalı fırınlarında ekmek yapıyorlar. Bunu satışa sunuyorlar. İki köyün geçim kaynağı haline geldi şu anda. Kara kılçık bir çeyiz sandığından çıktı.

Günde bir kamyon su satıyoruz

Satışta Ege Bölgesi’nde birinciyiz. Hamidiye suyun alımını kaldırmışlardı. Biz destek amaçlı almaya başladık. Halk Marketimizde de satıyoruz. Çok uygun fiyata veriyoruz. 20 litrelik suyu 5 liraya içiyor insanlar. Satışlarımız çok iyi. Günde bir kamyon su satıyoruz.

İlk ay kesintisiz geldi, ikinci ay yüzde 50 kesinti oldu

Üç ay kesinti yapılmayacak dendi. İlk ay kesintisiz geldi. Yalan yok. Doğru. İlk ayda yapıldı. Ama bu ay tam yüzde 50 kesinti var İller Bankası’ndan gelen. Kredilerimizi ertelemek için başvurduğumuzda erteleriz ama faiz alırız denildi. Vatandaş vergisini ödeyemiyor şu anda. Üç ay kesintisiz vereceğiz deniliyor, ardından verginizi alıyorsunuz kesintili gönderiliyor.

Evlat muamelesi görmüyorsunuz, bizi de kucaklasınlar

Parti ayırmaksızın davranılmalı. Bir kefeye koysunlar. Bizi ötekileştirmesinler. Bize farklı ona farklı bir şey yapmasınlar. Öyle ayrımlar yapılıyor ki anlatamam. Rakip bir partinin belediye başkanıysanız. O kadar sıkıntı var ki. Evlat muamelesi görmüyorsunuz direkt. Sahipsiz değiliz ama bütün belediyelerin durumu bozuk. Yapılandırma istiyoruz. Elimiz kolumuz rahatlayacak. Hayırlar bitsin. Bizi de artık kucaklasınlar. Tek yürek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası