
EGEPOSTASI- Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, NEO TV’de yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.
Yıldız, Çiğli'nin kentsel dönüşümünden CHP'li belediyelere düzenlenen operasyonlara kadar birçok konu başlığını ele alarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, Çiğli’nin kentsel dönüşüm ve planlamasına ilişkin görev süresi boyunca yapılan çalışmalara değinerek , mevcut duruma ilişkin bilgiler paylaştı.
Yıldız, “Biz bu konuda Çiğli Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beridir yaklaşık 13.900.000 metrekarelik alanın plan çalışmasını bitirdik. Ben göreve gelmeden önce Harmandalı'daki çöpten kaynaklı yaşanan bir heyelandan kaynaklı yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alanda önlem notu vardı. Bu önlem notunun kaldırılması ile ilgili süreci tamamladık ve buranın planını bitirip imar sürecini açtık. Yine Harmandalı'da çöpün arka tarafında Koyundere bölgesine yakın olan bir tarafta yaklaşık 35 hektarlık bir alanda yıllardır plansız bir yol alınan bir alanın planını bitirdik ve hayata geçirdik. Yine Büyükova dediğimiz 330 hektarlık işte Ataşehir, Yenimahalle'yi kapsayan bu alanda plan revizyonumuz iptal olmuştu. Bu plan revizyonu tekrar hayata geçerek buradaki kentsel dönüşüm ve imar uygulamalarının önünü açtık. Yine Balatçık'ta 240 planları dediğimiz 270 dönümlük bir alanda imar uygulaması ve persilasyon süreçlerini bitirdik. Büyükşehir'den bugün yarın gelecek. Yine köy içi imar planı çalışmasıyla ilgili önümüzdeki ay meclisten -yüksek bir şekilde düşünüyorum ama- muhtemelen oy birliğiyle geçeceğini düşündüğümüz bir plan çalışmasını hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne yollayacağız. Yine Esentepe'de yaklaşık 12 yıldır imara kapalı olan bir alanın çok hızlı ve seri bir şekilde doğru bir planlamayla imar sorununu aştık ve orada şu anda imarın önünü açıp kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Yine Balatçık Dağ Mahallesi'nde kangren haline dönüşmüş bir alanımız var. Burada Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü ile bir görüşme yaptık. Rezerv alanı ilan edilmesiyle ilgili. Bütün veri çalışmalarımızı paylaştık. Buranın emlak konut veya TOKI tarafından değerlendirilmesiyle ilgili de açık olduğumuzu ve buranın TOKI veya emlak konut tarafından dönüşmesi halinde... hem buradaki insanların kentsel dönüşüm ihtiyacını gidererek aynı zamanda Çiğli'de sosyal konut ihtiyacına yönelik bir eylem politikası olması halinde bizim her koşulda burada kolay ve yardımcı olacağımızı kendilerine beyan ettik. Yine Sasalı'da doğa sit alanında kalmasına nedeniyle yıllar önce Belde Belediyesi'yken burada bir öneri planı da yapılmış Büyükşehir Belediyesi tarafından. Biz göreve geldikten çok kısa bir süre sonra bakanlığa açılan davalardan dolayı iptal edildi. Buranın Büyükşehir'le beraber bürokratlarla oturarak buranın Sasalı planlarının birinci ve ikinci etap olarak planlanmasıyla ilgili üzerimizde vazife olmamasına rağmen Büyükşehir'le gerekli görüşmeleri sağladık” açıklamasında bulundu.
ÇİĞLİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAR BEKLENDİĞİNİ DUYURDU
Çiğli için oldukça önemli olan ve yakın bir zamanda konuya dair karar beklediklerini ifade eden Başkan Yıldız, "Çok yakın zamanda bir karar bekliyoruz. Bu karara müteakip istediğimiz sonucu alırsak, Çiğli Belediyesi'nin 'Kuzeyin yıldızı, değişimin öncüsü' mottosunu hayata geçireceğimiz bir sürece doğru yaklaşıyoruz. Ancak nihayete kavuşması için bazı somut adımların atılması gerekiyor. Biz bu somut adımların atılması için ben ve benim çalışma arkadaşlarım ve meclisimizde 2 yıldır her türlü çalışmaya katkıyı sunduk. Bizzat ben iki yıldır üzerine çalıştığım bir konu var. Bu konunun meyvelerini toplamak üzereyiz. Ancak netleşmeden bir şey söylemek doğru olmayacağı için ve yarın bağlayıcı bir şey olmaması için net bir şey söyleyemiyorum. Ama istediğimiz sonucu aldıktan sonra Çiğli'nin temel sorunu olan, ulaşım sorunları ve yol konforunun iyileştirilmesiyle ilgili asfalt bakım onarımı, kilit parke çalışması, yeni rekreasyon alanları, Çiğlili’nin ihtiyaç duyduğu kongre merkeziyle ilgili çok hızlı bir şekilde yol alacağız. Ama tabii bu iki yıllık süreç içerisinde bazı konularda eksiklerimiz var mı? Var. Bunları telafi edileceğimiz bir zaman dilimi de önümüzde var. Ancak gerçekçi olmak gerekirse ayakları yere basarak konuşmayı çok seviyorum. O süreç geldiğinde zaten yapacağımız iş ve işlemlerle bu tüm Çiğli ve İzmir kamuoyunda net bir şekilde gözükecektir" ifadelerini kullandı.
ÇİĞLİ'DE YOL ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?
Çiğli’de devam eden yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, ilçede kronikleşmiş yol sorunlarına dikkat çekti. Yıldız, Dere ve Köyiçi Caddesi’nde çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağını, kaldırım ve aydınlatma yenileme işlerinin başlayacağını belirtti.
Yıldız, "Süre gelen yol çalışmalarında Çiğli halkının tutumuna karşın açıklamalarda bulunan Yıldız, “bizim kronikleşmiş yol sorunu yaşadığımız yerler var. Dere ve Köyiçi Caddesi birkaç gün içerisinde tamamen yol çalışmaları bitmiş, kaldırım çalışmalarını başlamak ve aydınlatma kaydını yenilemek üzere bu sorunu Dere ve Köy 3. Caddesi'nde tarihe gömüyoruz. Ama Harmandalı 9 Eylül Caddesi'nde, Egekent Kavşağı'nda, Ataşehir'de özellikle spor salonu, Tuzla Caddesi'nden spor salonu döndüğünüz 8216 sokakta, özellikle ama özellikle yeni mahallenin hemen hemen her sokağında, Maltepe'nin bazı sokaklarında, aydınlık evlerde. Çok ciddi yol konforuyla ilgili sorunlar var. Özellikle Sasalı Villa bölgesinde. Biz bu konuda Büyükşehir Belediye'mizden destek almak için Cemil Başkan'la yaptığımız görüşmelerde bize söylediği bir program var. O programı bekliyoruz. Ama bunun dışında kendimizin de yapması gereken noktalarda asfalt, kilit parkaya çalışmasıyla ilgili az önce bahsettiğim üzere bir karar bekliyoruz. O karara mütakip biz Çiğli Belediyesi olarak Çiğli tarihinde... görünmemiş bir çalışmayı yapmak için çok kararlıyız. Ve bunu hayata geçirdiğimizde emin olun Çiğli'de taşlar yerine oturacaktır" şeklinde konuştu.
SOSYAL MEDYADAKİ ELEŞTİRİLERE DİKKAT ÇEKTİ: BELEDİYENİN PRESTJİNİ SUİKAST ETMEK YERİNE YARGIYA GİDİN
Başkan Yıldız, sosyal medyada kendisi ve belediyeye yönelik yapılan paylaşımlara dikkat çekerek, yargının bu konuda acilen müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, bazı sosyal medya hesaplarının geçmişte muhalefet partilerinde görev almış kişiler tarafından kullanıldığını ve bu kişilerce belediyeye yönelik asılsız iddialar ve iftiralar yayıldığını ifade etti.
Yıldız, "Bence yargının acilen müdahale etmesi gereken konulardan biri sosyal medya hesapları. Çiğli'de özellikle son dönemlerde bazı sosyal medya hesaplarını kullanan arkadaşları araştırdığımızda geçmişte muhalefetin partilerinde görev almış. Ondan sonra oradan ayrılmış, ayrılma sebeplerinde kamuoyunda duyduğumuz bazı dedikodular var ama biz onların karakterinde insanlar olmadığımız için öyle o karakterde insanlar olup da onların yaptığı şekilde sosyal medyalardan birilerini karalama kampanyası gibi aciz ve basit bir tavır içinde olmadığımız için, bu insanların sosyal medyadan bize yaptığı saldırılar var. Ben çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. Bu canlı yayından da söylüyorum. Bizimle ilgili yapacağınız iftiraları, iddiaları yargıya taşıyın. Sosyal medyada hesaplarla beni ve arkadaşlarımı karalamak yerine, belediyemizin prestijini, itibarını suikast etmek yerine yargıya gidin. Çünkü belediye ve belediye başkanları yargıda hesap verebilir ve gerekli her koşulda yargılanabilir olduğunun bilinciyle ben görev yapıyorum. Ama bunu yaratıp, bize affedersiniz sokak ağzıyla sinyal gönderip gel gel yapanlara da tevessüm etmeyiz. Ben Çiğli Belediye Başkanıyım. Kalkıp da bu belediyenin kurumsal hepsini Çiğli Belediyesi'nin yaptığı işlere, yaptığı ihalelere açık ve şeffaf bir şekilde olmasına rağmen böyle itibar suikastı yaparak bizi bir yere çekmeye çalışanlara da yargılığında hesap soracağım” dedi.
Konuyla ilgili devam eden yargı süreçleri olduğunun altını çizen Yıldız, “Birkaç kişiyle ilgili çok hızlı ve seri bir şekilde hemen yargıya başvuruyoruz. Çünkü kesinlikle itibar suikastine izin veremem” ifadelerini kullandı.
CHP'Lİ BELEDİYELERE OPERASYON: ÇİĞLİ BELEDİYESİ OLARAK HESAP VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR İŞİMİZ YOK
Son dönemde oldukça hız kazanan CHP’li belediyelere düzenlenen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, “Bunlara bürokratlar ve çalışanlar, memurlar tarafından bakıldığı an evet korku ve endişe yaratabilir ama Çiğli Belediyesi olarak bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir işimiz yok. Bu bilinmeli. İki, ben masanın diğer tarafında bulunmuş ve 12 yıl devlet memuru yapmış bir arkadaşınızım. Görev de yaptım. Şube müdürlüğü ve daire başkanlığı da yaptım. O yüzden bir, kamu ihale mevzuatına çok hakimimdir. İki, yapılan işleri her ne kadar arkadaşlarımız yapsa da ben de üçüncü bir göz olarak tekrar bakar ve teyit ederim. Şu ana kadar bir eksiğimiz, bir kediğimiz yok ama siyasetin doğasında algı yaratmaya çalışan, kendi siyasi geleceğini buradaki karalama politikası üzerine oluşturmak isteyen insanlar vardır. Bunlar hep de olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
KIRMIZI ÇİZGİSİNİ AÇIKLADI
Belediyenin mali politikasına dair kırmızı çizgisini açıklayan Yıldız, "Benim olmazsa olmazım en büyük kısasım şu. Çalışanın maaşını zamanda ve eksiksiz alacağı bir mali politika. Ben bu konuda hiç kimseye taviz veremem. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler çalışanın enflasyon altında ezilmemesi için taşın altına elimizde gövdemizi koyduk. Bugün itibariyle Çiğli Belediyesi olarak memurlarımızda çok az bir borcumuz var toplamda. Şirketlerimize borcumuz yok" ifadelerine yer verdi.
O İDDİALARA NET ŞEKİLDE NOKTA KOYDU
Geçtiğimiz günlerde Menemen’de gerçekleştirilen cami açılışında AK Parti’li isimlerle görüntülenmesi nedeniyle ‘AK Parti’ye mi geçiyor’ iddialarına net bir cevap veren Başkan Yıldız, “Ben SHP'den gelmek kökenli Cumhuriyet Halk Partili bir babanın evladıyım. Çocukluğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutfağında geçti. Her ne kadar bürokrat olsam da Çiğli'de 1999 ve 2004 yıllarında Harmandalı'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanı adayı olmuş bir babanın oğluyum” dedi.
Sayfa başına git







