Ege Postası
Geri

Başkan Yücel’den İçişleri’ne ‘erteleme’ tepkisi: Bakanlık alınan nefesi yarıya indirdiğini söylese...

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı genelgeyle sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan genel kurulların ertelendiğini duyurmuştu. 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan genel kurul için hazırlık yapan İzmir Barosu’nun ise Genel Kurulu ertelenmeyeceği belirtildi. Karara ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, kanunların gereğini yaptıklarının altını çizerken, “İçişleri Bakanlığı, vatandaşların günlük aldığı nefesi yarıya indirdiğini söylese bu geçerli mi olacak” diyerek karara tepki gösterdi.
Başkan Yücel’den İçişleri’ne ‘erteleme’ tepkisi: Bakanlık alınan nefesi yarıya indirdiğini söylese...
Haberler / Güncel
5 Ekim 2020 Pazartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı 2 Ekim tarihli genelgeyle Baro seçimleri, TBB genel kurulu, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar yasaklandığını duyurmuştu.

İzmir Barosu ise Baro Genel Kurulu’nun 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel, Genel Kurulun ertlenmediğini belirtti. Genel Kurulu bu tarihlerde yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Yücel, “Biz kanunlara uyuyoruz. Herkesi de kanunlara uymaya davet ediyoruz" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Genel Kurulun ilk toplantısının yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendiğini belirten Yücel, “Genel Kurulumuzu yeterli çoğunluğu sağlayamadığımız için 17-18 Ekim’e ertelemiştik. Biz Genel Kurulumuzu bu tarihlerde yapmaya kararlıyız. Çünkü burada iptale ya da ertlenmeye yönelik durum yok. Kanunun açık bir hükmü var. Kanun, ekim ayının ilk haftası ya da en geç 15 gün içerisinde Genel Kurulun yapılması gerektiğini söylüyor” dedi.

“BİZ KANUNLARA UYUYORUZ”

İçişleri Bakanlığı kararının kanunlarda istisnai bir durum yaratıp yaratmayacağı konusunda ise; “İçişleri Bakanlığı’nın bu konudaki kararı kanunlarda istisnai bir durum yaratmaz. İçişleri Bakanlığı, vatandaşların günlük aldığı nefesi yarıya indirdiğini söylese bu geçerli mi olacak! İçişleri Bakanlığı bir karar alıyor olabilir ama kanunlar bu kararın nasıl alınacağını gösterir. Biz kanunlara uyuyoruz. Herkesi de kanunlara uymaya davet ediyoruz. Eğer biz kanunlara uyup Genel Kurulumuzu gerçekleştiriyoruz diye bize ceza tehdidiyle gelen varsa otursunlar öncelikle kanununlara uymayan kimdir onun kararını versinler. Biz yaptığımız şeyin sonucunda bir cezai yaptırım olmayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KANUNA UYMA TAVRIMIZDAN BAHSETMEYECEĞİZ”

Yücel, muhalif duruşuyla bilinen İzmir Barosu’nun Genel Kurulu yapma kararı neticesinde sözlü saldırılara maruz kalıp kalmayacağı hususunda, “Sözlü saldırılar olabilir. Kimsenin ağzı torba değil, büzemeyiz. Herkes istediğini söylemekte özgür. Kanuna uygunluk konusunda bir çağrı yaptığımızda birileri bize laf söyleyecek diye kanuna uyma tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası