Ege Postası
Geri

Başkan Yücel’den kongreler öncesi flaş mesajlar​​​​​​​

CHP Menemen ve Kınık’ta kongrelere günler kala ilçelerde hareketli günler yaşanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iki ilçedeki süreci değerlendirdi. Kınık’ta birtakım değişiklikler olması gerektiğini söyleyip “yeni kan” mesajı veren Başkan yücel, Menemen’de seçilecek kişinin örgütü motive edecek nitelikte olması gerektiğini belirterek “kırmızı çizgi” vurgusu yaptı.
Başkan Yücel’den kongreler öncesi flaş mesajlar​​​​​​​
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2021 Cuma 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz aylarda salgın nedeniyle ertelediği olağanüstü kongrelerin yapılması talimatı vermiş ve talimatın ardından CHP İzmir İl Başkanlığı Menemen ve Kınık kongreleri için harekete geçmişti.

İl Yönetim Kurulu kararıyla, 8 Ağustos Pazar günü Menemen İlçe Kongresi, 15 Ağustos Kınık Pazar günü de Kınık İlçe Kongresi gerçekleştirilecek.

Kongre tarihlerinin açıklanmasının ardından gözler iki ilçede başkanlık için kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Menemen’de mevcut ilçe başkanı Ömer Güney, aday olacağını açıklarken Güney’in ardından Metin Yaşatürk, belediye eski başkan aday adayı Erdoğan Çınar ve ilçe eski başkanı Ali Sakallı da adaylıklarını açıklamışlardı. 

Kınık’ta ise ilçe eski başkanı İsmail Yılmaz’ın istifasının ardından İzmir İl Yönetimi tarafından Kınık’taki geçici yönetimin başına getirilen Ahmet Kanat, ilk olarak delegeler tarafından aday gösterilirse aday olacağını söylemiş ancak geçtiğimiz günlerde aday olmayacağın açıklamıştı.

Öte yandan kongre tarihlerinin açıklanmasının ardından aday olmayacağını söyleyen eski ilçe başkanı Yılmaz ise ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklamıştı.

“BELLİ İLÇELERDE BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLER OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ” 

Kongrelere günler kala ilçelerde hareketli günler yaşanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kınık ve Menemen’deki mevcut durumu değerlendirdi. Kınık’ta birtakım değişiklikler olması gerektiğini söyleyen Başkan yücel, Menemen’de örgütü motive edecek nitelikte başkan mesajı verdi.

Kınık’ta kan değişimi göndermesi yapan Başkan Yücel, “Biz şu anda izliyoruz. Neticede önemli olan delegenin iradesi. Aday olma yeterliliğine sahip olan ve aday olma yeterliliğine sahip olan herkes aday olabilir. Buna hiçbir itirazımız olamaz. Ama biz CHP İzmir İl Başkanlığı olarak belli ilçelerde birtakım değişiklikler ve düzenlemeler olması gerektiğini düşünüyoruz. Kim seçilirse seçilsin örgütsel bazda ve yapılan çalışmalar bazında o motivasyonun ve heyecanın yeniden sağlanması ve sahaya, parti ile ilçe örgütünü yaptığı çalışmalara yansıması için gerekeni yapacağız. Neticede bir arkadaşımız seçilidir. Önemli olan CHP’ye yakışan ve tabii ki yerel seçimde başarılı olamadığımız ilçelerde bir dahaki seçimlerde… Şu an önümüzde bir genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlere ve sonraki yerel seçimlere partiyi hazırlayacak bir yapının oluşması için İl Başkanlığı olarak gereken adımları atacağız” dedi.

“YETER Kİ KIRIMIZI ÇİZGİNİN ÖTESİNDEKİ KİŞİLERLE BİR BAĞLANTISI OLMASIN”

CHP’nin çalkantılı süreçlerden geçtiği Menemen’de 4 isim başkanlık için adaylığını açıklarken  Başkan Yücel, seçilecek isimde parti geleneklerine uygunluk ve kırmızı çizgi vurgusu yaptı ve şunları söyledi; “Önemli olan Menemen’de yaşan travmayı tedavi edecek, tamir edecek, örgütü motive edip sahaya çıkartacak bir yapının oluşmasıdır. Kimin olduğu önemli değil. Şu an için sanırım 3 kişinin ismi geçiyor. Kim olursa olsun örgütü motive edecek bir yapının oluşması gerekiyor. Bu yapının oluşması için de biz gerekli adımları atacağız. Ancak şu var: Menemen İlçe Kongresi demokratik koşullarda CHP’ye yakışan bir kongre olacak. Bu konuda bir şüphemiz yok. Kim görev alırsa alsın İl Başkanlığı olarak bizim desteğimiz onlarsın her zaman yanında olacak. Belli kişiler, belli yapılar, partiye ihanet eden ya da partiye zarar veren kişiler ve yapılar… Bunlarla bağlantısı olan birilerinin görev almasını açıkçası istemiyoruz İl Başkanlığı olarak. Ama onun dışında CHP’yi her şeyin üzerinde tutan ve partisinin başarısı işçin çalışıp mücadele edecek ilçe başkanlarının başımızın üzerinde yeri var. Gereken her türlü desteği veririz. Yeter ki kırımızı çizginin ötesindeki kişilerle bir bağlantısı olmasın.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası