Ege Postası
Geri

Başkan kocadon’un yurt dışı yasağı kalktı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, polisin düzenlediği rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla gözaltına alınıp, 100 gün tutuklu kaldıktan sonra görevine dönen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile 8’i belediye çalışanı 78 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Başkan Kocadon ve 3 belediye çalışanı hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.
Başkan kocadon’un yurt dışı yasağı kalktı
Haberler / Ege
7 Mart 2013 Perşembe 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MUĞLA - Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen dördüncü duruşmaya, haklarında 6 yıldan 80 yıla kadar değişen hapis cezaları istenen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da aralarında bulunduğu 78 tutuksuz sanıktan hiçbiri katılmadı. Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme 25’i rüşvet, 3’ü ihale yolsuzluğu, 6’sı irtikap, diğerleri ise gizliliği ihlal olmak üzere 36 ayrı suçtan yargılanan sanıklardan Belediye Başkanı Kocadon ile DP’li Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar İşleri Müdürü Haluk Ayti ve Bodrum Belediyesi Başkan Danışmanı İnşaat Teknikeri Onur Çevik'in yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı. Duruşma dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. 


YURT DIŞI FUARLARA KATILABİLECEĞİZ 

DHA muhabirine telefonla açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'a hizmet etme aşkından ve toplum sevgisinden başka bir amaçlarının olmadığını defalarca söylediklerini belirterek, “Kış sezonunda organize ettiğimiz bazı turizm fuarlarına tanıtım amacı ile katılamadım. Yurtdışı yasaklarımızın kalkması ile ilçemizi yine bu fuarlarında tanıtmaya devam edeceğiz. Bu kararın verilmesi her zaman söylediğimiz gibi demokrasi ve adalete olan inancımızı bir kez daha ortaya koydu. Ben ve arkadaşlarım, memleketimize hizmetin dışında hiçbir çarpık ilişkinin içinde olmadık. Moralimiz yüksek. Bodrum için çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz, kimseye kırgınlığımız, kızgınlığımız yok” dedi. 

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile geçen 28 Mayıs’ta Bodrum’da 12 noktada, suç, iz ve delil elde etmek amacıyla eş zamanlı aramalar yapılmıştı. Soruşturma kapsamında, çok sayıda kişinin ifadesine başvurup, 78 kişi hakkında dava açılmıştı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası