Ege Postası
Geri

Başkanlar birbirine meydan okuyor!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ALS hastalığına dikkat çekmek için #acıyıhisset hastagıyla sosyal medyada başlatılan kampanyaya destek oldu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya meydan okudu. Başkan Atila meydan okumayı gördü ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a meydan okurken, Demirağ ise son olarak Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e meydan okudu. Sosyal medyanın yeni furyası; Acıyı hisset
Başkanlar birbirine meydan okuyor!
Haberler / Güncel
25 Mayıs 2018 Cuma 22:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ALS hastalığına dikkat çekmek için sosyal medyada başlatılan kampanyaya destek oldu.

ALS (Amyatrofik Lateral Skleroz) hastalığına dikkat çekmek için bir kaç yıl önce başlatılan “Ice Bucket Challenge” (Bir kova buz) kampanyasından sonra şimdi de “ALSPepperChallenge” (Acı Biber) kampanyası başladı. 

Genç başkan Piriştina ALS hastalığına farkındalık yaratmak için acı biber yiyerek Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya meydan okudu.

Acı biber yediği ilginç anları sosyal medyadan paylaşan Piriştina, videoyu “Ali Rıza Arslan’ın meydan okumasını görüyorum. Tüm ALS hastalarının acısını yürekten hissederek bende Bornova Belediye Başkanı @olgunatila’ya meydan okuyorum. ALS için” notuyla paylaştı.

ATİLA DEMİRAĞ'A MEYDAN OKUDU

Öte yandan kısa sürede birçok beğeni ve paylaşım alan meydan okumaya Başkan Atila jet yanıt verdi ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a meydan okudu.

Atila meydan okumayı gördü ve sosyal medyadan, "Buca Belediye Başkanı @piristinalevent’nın meydan okumasını görüyoruz. Biz de Bornovalılar olarak tüm ALS hastalarının acısını yürekten hissederek Foça Belediye Başkanı @DemiraGkhan’a meydan okuyoruz. ALS için" ifadeleriyle paylaştı.

DEMİRAĞ GÖNENÇ'E MEYDAN OKUDU

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise "Sayın Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın meydan okumasını görüyoruz. Biz de Foçalılar olarak tüm ALS hastalarımızın acısını yürekten hissederek paylaşıyoruz. Sayın Bergama Belediye Başkanı  Mehmet Gönenç'e meydan okuyoruz" dedi

ALS hastalığı nedir'

Amyotrofik lateral skleroz (ALS) , aynı zamanda motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır.
ALS hastalığı, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronların) kaybından ileri gelir. Bu hücrelerin kaybı kaslarda güçsüzlük ve erimeye (atrofi) yol açar. Ayrıca erken ya da geç hareketin birinci nöronu da hastalanır. Zihinsel fonksiyonlar ve bellek ise bozulmaz.

ALS hastalığında kaslardaki zayıflık ellerde ya da bacaklarda, ağız-yutak bölgesinde ya da dilde başlayabilir ve sürekli ilerleyerek yayılır. Bu yayılma “bulber” alandaki kasları da tutabileceği için konuşma ve yutma güçlüğüne neden olabilir. İleri evrelerinde solunum yetersizliğine de yol açabilir. Genellikle erişkin yaşlarda (40-50) ve erkeklerde, kadınlara göre biraz daha sık görülür. Görülme sıklığı (insidansı) 100.000 de 1-1,5 civarındadır. Daha genç ve daha ileri yaşlarda da ortaya çıkabilir ve genellikle zayıf insanlarda görüldüğü dikkat çekmektedir.

ALS hastalarının ortalama üç ila beş yıl yaşayabildikleri belirlenmişse de, daha uzun süre yaşayan kişiler de vardır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası