Ege Postası
Geri

Başköy ve Kozacı Köylüleri Bursa'da meydana indi

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozacı ve Orhanaeli ilçesine bağlı Başköylüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde setbaşında buluştu.Daha önceki aylarda da maydanlara inen Başköy ve Kozacı köylüleri toprağı, suyu, havanın ve doğanın...
Başköy ve Kozacı Köylüleri Bursa'da meydana indi
Haberler / Genel
5 Haziran 2013 Çarşamba 21:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozacı ve Orhanaeli ilçesine bağlı Başköylüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde setbaşında buluştu.

Daha önceki aylarda da maydanlara inen Başköy ve Kozacı köylüleri toprağı, suyu, havanın ve doğanın bozulmasına dur demek amacıyla akşam saatlerinde binlerce köylünün katılımıyla setbaşında buluşarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Köylülere DOĞADER ve çok sayıda siviltoplum örğütleri de destek verdi .

Kozacı Köylüleri yapılacak olan termik santralin doğaya verdiği zarardan dolayı istemediklerini belirtti. Başköylüler ise içme sularının halen çamurlu ve sağlıksız aktığını belirtiler. Açıklamadan sonra yürüyüş yapan köylüler İstanbuldaki Gezi Parkı eylemlerine de destek verdi. Doğanın bozulmaması ve talan edilmesi için mücadalelerinin süreceğini belirttiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası