Ege Postası
Geri

Basmane esnafının Suriyeli rahatsızlığı

İZMİR'de, düşük ücretle ayakkabı ve deri sektöründe çalıştıkları için Türk işçiler tarafından tepki gösterilen Suriyeliler'e, bu kez de Basmane semtinde işyeri açtıkları için esnaf tepki gösterdi.
Basmane esnafının Suriyeli rahatsızlığı
Haberler / İzmir
12 Mayıs 2015 Salı 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Semtlerinde işyeri açan Suriyelilerin işlerini yarı yarıya düşürdüğünü söyleyen esnaf, "Yapmadıkları meslek kalmadı. Semtimizde berber, kahvehane, lokanta, tatlıcı, fırın açıp, akla gelen tüm işleri yapıyorlar. Üstelik bu işyerleri ruhsatsız ve kaçak yapıyor, vergi vermiyorlar. Bu durum da haksız rekabete neden oluyor" diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi.


Semtelerinde esnaf ve Suriyeliler arasında gerginlek, tartışmalar hatta kavgaların yaşandığını belirteren esnaf, "Bu işe mutlaka bir çözüm bulunmalı. Zarar etmeye başladık. İşyerlerimizin kapanma noktasına gelmesini istemiyoruz. Bizde evimize ekmek götürmenin derdindeyiz" sözleriyle dert yandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası