Ege Postası
Geri

Batman Üniversitesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’yle atakta

Batman Üniversitesi, bu yıl bünyesine kazandırdığı Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü'yle öne çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’de sayılı bölümler arasında olan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nün, petrol kenti Batman'da...
Batman Üniversitesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’yle atakta
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman Üniversitesi, bu yıl bünyesine kazandırdığı Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü'yle öne çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’de sayılı bölümler arasında olan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nün, petrol kenti Batman'da olması öğrenciler için önemli bir kazanım olacak.

PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ'NÜ BATMAN’DA OKUYUN

Batman Üniversitesi LYS sonuçlarının açıklanmasıyla tanıtım atağına geçti. 'Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nü petrol kenti Batman’da okuyun", sloganıyla tanıtımlarına başlayan Batman Üniversitesi, Erasmus programı kapsamında 9 ülkedeki 15 üniversite ile anlaşma yaparak, öğrencilerini Avrupa Birliği’ne açıyor.

Akademik birimleriyle dikkat çeken Batman Üniversitesi’nin bünyesinde Fen-Edebiyat, Mühendislik Mimarlık, Güzel Sanatlar, Teknoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, Teknik Eğitim Fakülteleri olmak üzere 6 fakülte, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 Enstitü, Turizm ve Otelcilik, Beden Eğitimi ve Spor ve de Sağlık Yüksekokulu olmak üzere 3 Yüksekokulu, Batman Meslek, Kozluk Meslek, Sason Meslek ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere 4 Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

PETROL VE DOĞALGAZ BÖLÜMÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Üniversitenin en iddialı bölümleri ise Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Malzeme Metalürji Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Resim Bölümü, Beden ve Spor Eğitimi Bölümü ve akademik personeliyle de dikkat çeken Batman Üniversitesi’nde 11 profesör, 10 doçent, 70 yrd. doç, 70 öğr. gör, 18 okutman, 3 uzman ve 105 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 287 akademik personel bulunuyor. Batman Üniversitesi ayrıca Erasmus kapsamında 9 ülkede 15 üniversite ile, Farabi programında ise Türkiye’de 34 üniversite ile işbirliği yürütüyor.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünü, Batman’a kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Uluçam, "Batman Üniversitesi ülkemizde yeni kurulan üniversiteler arasında oldukça iyi bir yer edindi. Son olarak Türkiye’de yalnız iki yerde olan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünü, petrolün başkenti Batman’a kazandırdık. Bu bölümü tercih edecek öğrencilerimiz petrolün kaynağından TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ gibi önemli tesisleri de yerinde görmüş olacak, eğitimlerinin bir bölümünü petrol sahalarında pratik zeminde uygulayacak. Batman yaşanılabilir bir kent. Batman halkı misafirperver, güvenilir ve bir öğrencinin rahat etmesini sağlayacak her türlü imkana sahiptir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası