Ege Postası
Geri

Batman'da ana dilde eğitime destek için yürüyüş düzenlendi

Batman'da BDP, Eğitim-Sen ve Kürdi-Der 'Anadilde Eğitim ve Okullarda Okutulan Andımızın Kaldırılması' amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İl Eşbaşkanı Rehşan Çarboğa, Belediye Başkan...
Batman'da ana dilde eğitime destek için yürüyüş düzenlendi
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman'da BDP, Eğitim-Sen ve Kürdi-Der 'Anadilde Eğitim ve Okullarda Okutulan Andımızın Kaldırılması' amacıyla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İl Eşbaşkanı Rehşan Çarboğa, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Eğitim-Sen Şube Başkanı Bülent Hatun ve kalabalık bir BDP'li grup katıldı. BDP Batman İl Başkanlığı önünden İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen kitle, Anadil ile ilgili sloganlar attı. Polis, yaptığı anonslarda yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, yürüyüşü tertip edenlere para cezası verileceğini duyurdu.

Yaklaşık bir ay önce yine anadilde eğitim talebinde bulunan BDP'li grubun dilekçelerini uzun süre kabul etmeyen ve Vali Yılmaz Arslan'ın devreye girmesiyle engellenen kriz, bu kez tekrarlanmadı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla, Ayla Akat Ata ve diğer partilileri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısı önünde karşıladı. Gruba Kürtçe hoş geldin diyen Atilla, dilekçelerin kabul edileceğini belirterek, parti ve sendika yetkililerini kuruma çay içmeye davet etti.

Burada açıklama yapan Ayla Akat Ata, okullarda okutulan Andımız'ın kaldırılması ve anadilde eğitimin kabul edilmesini istedi. Akat Ata, "Bütün sivil toplum örgütleri, bu noktada devletin ana dilde eğitim hakkı, ana dilde yaşam hakkını tanıması için seferberlik içerisinde mücadele içerisinde olması gerekir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası