Ege Postası
Geri

Batmanlılar kahvede Başbakan'ı dinledi

Kamuoyunun merakla beklediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini merak eden Batmanlılar kahvelere akın etti. Açık güneşli havada dışarıya kurulan televizyonların önüne geçen vatandaşlar Başbakan'ın...
Batmanlılar kahvede Başbakan'ı dinledi
Haberler / Güncel
30 Eylül 2013 Pazartesi 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamuoyunun merakla beklediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini merak eden Batmanlılar kahvelere akın etti. Açık güneşli havada dışarıya kurulan televizyonların önüne geçen vatandaşlar Başbakan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini dikkatle dinledi.

'Andımız'ın kaldırılmasını ve özel okullarda anadilde eğitimin önünün açılmasını önemli bir adım olarak gören bazı vatandaşlar, paketin yetersiz olduğunu ileri sürerken, önümüzdeki süreçte açılacak yeni paketlerle ülkenin daha güzel günlere yol alacağını umut ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren konuşmayı dikkatle dinleyen vatandaşlar genelde paketi olumlu buldu. Başbakan'ın açıklamalarını dikkatle dinleyen emekli vatandaş Şirin Tekik, "Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz bir çok siyasetçimiz hala cezaevinde, bu siyasi tutuklularla ilgili bir gelişme, resmi okullarda anadilde eğitim ve seçim barajının düşürülmesi ile ilgili beklentilerimiz vardı. Paketten bunların hiç biri çıkmadı." dedi.

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİN ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ"

Paketin içeriğini değerlendiren Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, atılan adımların, Türkiye tarihinde devrim niteliğinde kararlar olduğuna vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özperk, "AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyib Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Açıklanan paketin Türkiye’yi demokrasi liginde üst sıralara taşıyacağına inanıyoruz. Türkiye tarihinde devrim niteliğindeki kararlarda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özellikle kamuda başörtüsü yasağının kalkıyor olması, okullarda andımız uygulamasının kaldırılıyor olması, memura siyaset yasağının kalkması, ayrıca özel okullar marifetiyle de olsa anadilde eğitimin önünün açılması bizleri son derece memnun etmiştir. Katkısı olan herkese teşekkür ediyor. Ülkemiz için hayırlı olmasını Allah'tan diliyoruz." diye konuştu.

Demokratik paketleri önemsediklerini belirten Özcan Erdem ise "Demokrasi ve özgürlük konusunda atılacak her adım küçük de olsa önemli olduğuna inanıyorum ve önemsiyorum. Kuşkusuz, demokrasi ve özgürlükler açısından baktığımızda Başbakan'ın bu paketi yetersiz bir pakettir, yetersiz bir açılımdır. Ama kendi içerisinde öncekinden daha ileri olan öğeleri taşıyor. Bunun bir bahşetme, AK Parti'nin topluma hediyesi olarak sunulmaktan ziyade insanların bir istemi, talebi, insanların bir kazanımı olarak algılanması gerektiğine inanıyorum. Kürtler cephesinden özellikle anadilde eğitim, yüzde 10 seçim barajı, TCK ve TMKKCK tutuklularının hiç gündemleşmemesi kuşkusuz Kürtlerin beklentileri konusundaki taleplerini karşılamamıştır. Ancak andımızın kaldırılması partilerin yüzde 3 seçim yardımından yararlanması, köy isimlerinin iadesi de önemlidir bunları önemsiyoruz. Ancak Kürtlerin ve diğer halkların beklentileri, sorunları var, bu paket beklentileri karşılamıyor." diye ifade etti.

Paketin, önümüzdeki süreç için umut vaadettiğini belirten Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da şunları ifade etti: "Paket, beklentileri karşılamazsa da bazı maddeleri olumlu buldum. Andımızın kaldırılması, özel okullarda anadilde eğitimin önünün açılması, seçim barajının tartışmaya açılması gibi maddeleri önemli buluyorum. Devamı gelir inşallah, beklentiler tümümle karşılanmasa da iyi olacağını düşünüyorum." dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası